Kevin Anderson i Endi Mari (©Reuters)
Kevin Anderson i Endi Mari (©Reuters)

Indijan Vels: Anderson i Mari su samo blede senke nekada velikih asova

Vreme čitanja: 2min | pet. 08.10.21. | 13:20

Južnoafrikanac i Škot osvajali su turnire, ali godine i povrede su učinili svoje. Noćas se bore za drugo kolo mastersa u kalifornijskoj pustinji

Srbija je spala na dva imena u muškom delu Indijan Velsa. Već na startu poraženi su Miomir Kecmanović i Laslo Đere, a od narednog kola na teren će Dušan Lajović i Filip Krajinović. Najbolji teniser današnjice Novak Đoković odlučio je da propusti masters u kalifornijskoj pustinji.

Večeras i noćas igraju se preostali mečevi prvog kola. Kevin Anderson je pre samo tri godina igrao finale Vimbldona sa Novakom Đokovićem, ali veteran iz Južne Afrike je sada daleko od vrha. Tek je na 69. mestu ATP trke. Nekadašnji specijalista za brze podloge će odmeriti snage sa Australijancem Džordanom Tompsonom, 76. teniserom sveta (21.30).

Izabrane vesti

21.30: (1,55) Anderson - Tompson (2,29)

Anderson je u lošoj formi, ima dva vezana poraza, tri u prethodna četiri meča. Na turniru u San Dijegu je pre desetak dana poražen dva puta. Ispao je u kvalifikacijama od Bolta, ali je dobio zbog brojnih odustajanja dobio šansu da igra prvo kolo turnira u Kaliforniji. Poklekao je od Britanca Danijela Evansa posle dva seta. Tompson je na istom turniru stigao do polufinala gde je izgubio od Holmgrena. Ovi teniseri su dva puta igrali dosad, a bolji je Anderson koji nije izgubio ni set protiv Ozija.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Nekada najbolji teniser sveta Endi Mari posle operacije kuka je samo bleda senka nekada velikog asa. Čini se da Škot igra sada za svoju dušu, da zna da će teško opet da osvaja turnire. Na startu Indijan Velsa rival nu je iskusni Francuz Adrijan Manarino (04.30). Mari je prošlog meseca stigao do osmine finala u San Dijegu, ali je poražen od Norvežanina Ruda posle dva seta. I Manarino je daleko od svetskog vrha. Prošlog meseca je poražen već u prvom kolu ATP trnura u Sofiji od Italijana Đanluke Mađera.

04.30: (1,30) Mari - Manarino (3,20)

Mari je tek 121. teniser sveta, dok je Francuz 51.


tagovi

Indijan VelsATP Indijan VelsTenisKevin AndersonEndi Mari

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara