Danil Medvedev (Reuters)
Danil Medvedev (Reuters)

Medvedev: Novak zaslužio da završi sezonu kao prvi, vidi se kraj velike trojke

Vreme čitanja: 2min | čet. 21.10.21. | 16:51

Ruski teniser svestan da će uprkos matematičkim šansama teško do čela ATP liste do kraja sezone

Danil Medvedev je ove godine stao na put snovima Novaka Đokovića o kalendarskom Grend slemu, ali nije uspeo da svrgne svetskog broja jedan sa trona ATP liste. Ruski teniser je razočarao na Mastersu u Indijan Velsu gde mu je mogućnost da bar na sedam dana postane vladar belog sporta uskratio Bugarin Grigor Dimitrov.

Osvajač US opena je uprkos tome, ostao pribran uprkos činjenici da je ga je Dimitrov okrenuo u meču u kojem je uzeo prvi set, a u drugom vodio 4:1.

Izabrane vesti

"Nisam uznemiren što nisam postao prvi reket sveta. Međutim, istina je da mi je to prvi cilj. Nadam se da ću kad-tad uspeti. Jasno je da je Novaku nešto promaklo, ali je ove sezone osvojio tri Grend slem titule i igrao finale u četvrtom. Pošteno je da ostane prvi, ima najviše poena", rekao je Medvedev.

Do kraja sezone Medvedev bi trebalo da nastupi na Mastersu u Parizu i na završnom turniru najbolje osmorice koji će se ove sezone igrati u Torinu.

"Koliko znam, matematičke šanse postoje. Ipak, Novak je zaslužio da godinu završi kao prvi",

Ipak, Medvedev nikada nije krio ogromnu želju da postane najbolji teniser sveta i skine Đokovića sa trona.

"Glavni cilj mi je da na svakom turniru napredujem i pokazujem najbolji tenis. Želim da osvojim što više titule, budem prvi na svetu i što duže na toj poziciji. Ali ne možete da pobedite svaki turnir zaredom. To je nemoguće. Cilj je pobediti što je više moguće i konstantno se usavršavati".

Ruski teniser je podelio i mišljenje o prolaznosti "velike trojke".

"Kad-tad će prevlast 'velike trojke' proći sama od sebe. Nisam ja odlučio da takvo vreme dolazi, već je vidljivo. Nadal i Federer su sezonu prerano završili zbog povreda, propustili su US open. Ako pogledamo poslednjih 20 Grend slem turnira, uglavnom su pobednici bili iz 'velike trojke'. Verovatno će nam biti lakše jer stare. Međutim, Novak može da pobedi svakoga sa 34 godine", zaključio je Medvedev.


tagovi

Danil MedvedevNovak Đoković

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara