Stefanos Cicipas i Rafael Nadal (©Reuters)
Stefanos Cicipas i Rafael Nadal (©Reuters)

Nadal – Cicipas 6:1! Može li Grk da sruši tradiciju?

Vreme čitanja: 2min | čet. 19.11.20. | 09:42

Na završnom mastersu u Londonu pada odluka o tome ko će se pridružiti Dominiku Timu u polufinalu

Pred poslednje kolo na završnom mastersu u Londonu poznata su dvojica polufinalista, a to su Dominik Tim i Danil Medvedev. O druga dva učesnika završnice u dvorani O2 odlučiće mečevi Rafaela Nadala i Stefanosa Cicipasa, odnosno Novaka Đokovića i Aleksandra Zvereva.

Danas pada odluka u Grupi B. Dominik Tim je siguran putnik u polufinalu posle oba trijumfa, pa protiv Andreja Rubljova (15.00) može da kalkuliše, čuva snagu za završne borbe u subotu. Ruski teniser je posle dva poraza izgubio šanse da se nađe među četiri najbolja tenisera na poslednjem turniru u 2020. godini.

Izabrane vesti

Nadal i Cicipas odigraće osmi međusobni duel (21.00). Španski as vodi u pobedama sa 6:1 protiv Grka. Stefanos je jedini put pobedio kralja šljake prošle godine u polufinalu mastersa u Madridu sa 2:1 u setovima. Ove godine nisu se sastali. Poslednja tri meča dobio je Rafa.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE NADAL DA POBEDI CICICPASA POSLE DVA SETA JE 2,05.

Španski as je dominantno slavio na Rolan Garosu prošlog meseca. Igrao je drugi reket sveta i masters u Parizu. Poražen je od Zvereva u polufinalu.

U utorak je igrao dva taj-brejka protiv Tima i oba izgubio. Nije Rafa bio nezadovoljan i pored poraza.

"Tim je odigrao neverovatan meč, a igrao sam i ja dobro. Moj osećaj posle ovog poraza nije negativan. Mislim da su moje šanse veće, da sam sada u boljem položaj nego pre pet dana, jer je nivo tenisa za mene mnogo veći. Ne želim da budem arogantan. Kada igram svoj najbolji tenis, mogu da pobedim svakog tenisera na bilo kojoj podlozi“, rekao je Nadal pred duel sa Cicipasom.

KVOTA DA ĆE NOVAK ĐOKOVIĆ DA OSVOJI ZAVRŠNI MASTERS U LONDONU JE 2,80.

Grk je u utorak odigrao iscrpljujuća tri seta protiv Rubljova, dobio odlučujući period u taj-brejku i ostao u igri za polufinale. Poslednja dva poraza koje je doživeo od Nadala bila su posle tri seta. Rafa ima ulogu blagog favorita.

ZAVRŠNI MASTERS U LONDONU – 3. (POSLEDNJE) KOLO

Četvrtak

GRUPA B

15.00: (1,60) Tim – Rubljov (2,19)

21.00: (1,35) Nadal – Cicipas (2,90)

***kvote su podložne promenama

Petak

GRUPA A

15.00: (1,33) Đoković – Zverev (3,00)

21.00: (1,17) Medvedev - Švarcman (4,40)



tagovi

Rafael NadalStefanos CicipasZavršni ATP turnirATP masters London

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara