Ema Radukanu (©Reuters)
Ema Radukanu (©Reuters)

Nesvakidašnja odluka: Ema Radukanu osvojila US open, pa otpustila trenera

Vreme čitanja: 2min | pet. 24.09.21. | 18:25

Mlada britanska teniserka smatra da joj je sada potreban neko ko zna da se nosi sa novonastalom situacijom, a to nije Ričardson

Šokirala je Ema Radukanu sve osvajanjem US opena. Talentovana Britanka počistila je konkurenciju u Njujorku, na putu do trona nije izgubila nijedan set i oborila je brdo rekorda. Od tog trena britanska i svetska štampa ispunjena je fotografijama i tekstovima o novoj teniskoj zvezdi.

Posle titule isplivale su interesantne priče o slušalicama, ispitima uoči Vimbldona... Ema Radukanu preko noći postala je planetarna zvezda, a dve nedelje od podizanja trofeja na US openu 18-godišnja teniserka opredelila se na neobičan potez – otpustila je trenera.

Izabrane vesti

Endrju Ričardson dobio je „ispisnicu“, poslat je na biro rada. A, Ema Radukanu takav potez pravda činjenicom da joj je u ovoj fazi karijere potreban neko ko zna da se nosi sa vrtoglavim usponom, i iskusio je to na svojoj koži.

„Potreban mi je neko sa više iskustva, neko koje prošao sve ovo i neko ko je radio je teniserkama koje su bile u situaciji u kojoj sam ja sada. Osećam da mi je potreban neko ko bi mogao da me usmerava, jer je sve ovo novo za mene“, poručila je Ema Radukanu posle razlaza sa trenerem.

Saradnja trenera Endrjua Ričardsona i mlade Britanke počela je u julu, posle Vimbldona, gde je Ema Radukanu stigla do osmine finala. Već na premijernom učešću na grend slem turniru Radukanu je očarala ljubitelje „belog sporta“ i nagovestila da bi mnogo toga moglo da postigne u budućnosti.

Samo što niko od teniskih eksperata nije očekivao da će Ema Radukanu već na US openu osvojiti titulu i ispisati istoriju tenisa.

„Kada smo krenuli zajedno da radimo bila sam oko 200. mesta na WTA listi. U to vreme sam mislila da će Endrju biti odličan trener. Nisam ni sanjala da ću osvojiti US Open i da ću sada biti 22. na svetu. U ovoj fazi karijere potreban mi je neko ko ima iskustva, nekog ko zna kako je biti na ovom nivou i šta je potrebno da bi se tu ostalo“.



tagovi

Ema RadukanuWTA

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara