Rodžer Federer (©Reuters)
Rodžer Federer (©Reuters)

Neuspešan povratak Federera na šljaku posle 712 dana

Vreme čitanja: 1min | uto. 18.05.21. | 18:14

Pablo Anduhar bolji za četvrtfinale turnira u Ženevi

Dočekali su navijači u Ženevi da vide svog Rodžera Federera na šljaci posle čak 712 dana, ali se taj susret nije završio očekivanim ishodom. Španac Pablo Anduhar pokvario je "švajcarsku žurku" pošto je slavio posle 114 minuta igre rezultatom 2:1 (6:4, 4:6, 6:4) i plasirao se u četvrtfinale. Naredni protivnik španskom teniseru biće pobednik meča Švajcarca Dominika Štrikera i Mađara Martona Fučoviča.

Anduhar se u odlučujućem, trećem setu našao nepovoljnoj poziciji pošto je Federer imao vođstvo od 4:2, ali je onda izgubio poslednja četiri gema i dva puta predao svoj servis protivniku, a na kraju i meč. Deseti gem susreta bio je upravo na Federerov servis, kada je Anduhar propustio dve meč lopte, da bi posle jednog izjednačenja ipak stigao do prednosti posle koje je završio susret. I pored toga, utisak je da je Federer igrao dobro set i po, posle čega je počeo da gubi snagu, što je Anduhar znao da iskoristi.

Izabrane vesti

Sreda, 12.00: (1,07) K. Rud – T. Sandgren (6,80)

Ovo je bio Federerov treći meč ove godine, pošto je odigrao dva u Dohi kada je pobedio Danijela Evansa, s tim da ga je potom izbacio Nikolos Basilašvili. Zanimljivo, Federer nikada u karijeri nije osvojio turnir u Ženevi koji je iz serije 250. Aktuelni prvak je i dalje Aleksandar Zverev još iz 2019. Prošle godine se turnir nije igrao zbog pandemije virusa korona.



tagovi

Rodžer FedererPablo Anduhar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara