Rodžer Federer (©Reuters)
Rodžer Federer (©Reuters)

Ni kraj karijere nije nemoguć: Federer ne igra u Melburnu, cilj su Vimbldon, OI i US open

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.12.20. | 10:21

Koleno mu ne da mira, a krštenica sve više pritiska

Kulminacija decenijskog rivalstva ulazi u završnicu. Narednih nekoliko sezona daće odgovor na pitanje ko je najveći svih vremena, a po mnogima: ključni faktor biće broj grend slem titula. Rodžer Federer i Rafael Nadal trenutno su poravnati na koti 20, Novak Đoković je nešto iza sa 17, odlučiće dakle foto-finiš. A tu Federer baš i nije u najboljem položaju. Godine ga stižu. I povrede, pa je tako legendarni Švajcarac objavio i da zbog kolena neće igrati na Otvorenom prvenstvu Australije u januaru.

Prvi put posle čak 21 godine.

Izabrane vesti

Voleo bih da budem u Australiji, ali moram da budem fer prema svom kolenu. Nadao sam se da ću biti 100 odsto spreman već u oktobru, ali nisam ni sada, a ne želim nazad na teren dok ne budem sasvim fit. Moji ciljevi su letnji, Vimbldon, Olimpijske igre i Ju-Es open“, rekao je 39-godišnji Federer posle dodele nagrada za najbolje švajcarske sportiste na ceremoniji u Cirihu.

Podsetimo, Federer je još u februaru prvi put operisao desno koleno, a zatim je u junu ponovo morao pod nož zbog iste povrede. Zato sada kaže da su mu naredna tri meseca oporavka ključna za 2021. godinu. Svestan je i on da u avgustu puni 40 godina i da je sasvim moguće da se ni neće vraćati nazad.

Nadam se da ću igrati u 2021, ali taman i da se moja karijera završi ovde bio bi to neverovatan kraj... Daću sebi još vremena pre nego što odlučim. Sledeća tri meseca su ključna“.

Federer je inače šestostruki prvak Australijan opena, tamo je 2018. osvojio i poslednju grend slem titulu kada je savladao Marina Čilića. Da li će biti još neke?

U mojim godinama jednostavno ne možeš da znaš“, kaže Federer.



tagovi

Australijan openRodžer Federer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara