Najnovije vesti

Novak odgovorio Nadalu: Šta on želi je njegova stvar, moj cilj su rekordi

Vreme čitanja: 5 minuta

Novak Đoković (©Starsport)

Španac je nedavno prokomentarisao da je srpski teniser opsednut rekordima, stigao je i odgovor iz Beograda

Stigao je Novak Đoković u Beograd, gde će se takmičiti na Serbia openu, jasno prvi je favorit da osvoji takmičenje. Preskočiće prvo kolo, dok će u drugom za protivnika imati Sonvu Kvona ili Roberta Karbeljasa Baenu. Uoči početka turnira govorio je o novim licima, ali i o komentarima Rafaela Nadala koji su osvanuli u svetskim medijima.

Španac je prokomentarisao Đokovićevu želju da bude teniser sa najviše grend slem titula.

"Novak je više fokusiran na obaranje rekorda. On je opsednut time. Ne mislim to na loš i negativan način, nego je on jednostavno koncentrisaniji i fokusiraniji na obaranje rekorda. Njemu to mnogo više znači, uvek govori o tome. Moj pristup tenisu nije takav. Imam zdraviju ambiciju, drugačiju od njega".

20.30: (1,25) Krajinović – Travalja (3,55)

Prvi reket sveta ističe da ne oseća da je opsednut i sa čim u životu, kao i da ne krije da mu je cilj obaranje rekorda, ali poštuje Nadala i ne želi da ulazi u dublju raspravu.

"To šta Nadal želi i kako razmišlja, kako on sve to vidi to je njegova stvar, ja ne ulazim u to ne mogu da pričam za njega, kako on mene vidi ima puno pravo da iskaže. Ja ne osećam da sam opsednut ičim u životu, ja osećam da imam strast i veliku želju i cilj ka kojem idem. Nemam problem da ga verbalizujem, možda neko ima problem da kaže nešto i stoji iza toga, ja nikad nisam imao problem da kažem da je cilj rekord. Ne znam šta je tu loše, ne samo vezano za rekorde, nego za sve, za politiku u tenisu... Te teme su možda bolne za nekoga da čuje, ljudi ne žele da neke stvar čuju pogotovo od nekog ko ima status najboljeg na svetu. Sve što kažete odjekuje još više, pogotovo kada je politika u tenisu u pitanju, ali stajaću iza toga i nastaviti da budem svoj čovek, kada god osetim da je nešto nepravedno ili pravedno reći ću. Verbalizacije ciljeva sam iskazivao i kao mali, nisam se pribojavao da kažem da želim da budem najbolji na svetu, ja nadstavljam da krčim sebi put koji je jedinstven, njegov i nečiji drugi je njihov i ja se u to ne mešam", prenosi Srpski Telegraf.

Jasno, Đokovićevo poštovanje prema španskom kolegi je veliko, ali dodaje da su ciljevi neophodni svim sportistima.

"Ja poštujem Rafu, poštujem ga više nego bilo kog tenisera na svetu, on mi je najveći rival u životu, njegova posvećenost, način na koji se ophodi prema treningu i sportu je za divljenje. Njegova motivacija je njegova, šta ima da kometnarišem te stvari, ja imam mnogo motivacije u životu ako pričamo o rekordima, to sam već rekao dosta puta šta je i šta jurim i šta pokušavam da ostvarim i mnoge stvari sam ostvario i nastojim da se trudim. Trofeji nisu jedina motivacija, glavni motiv igranja profi tenisaje ta što ja stvarno volim, ja da to ne volim nemam nikakvog razloga nijedne prirode da ga igram. Nema pritisak ni finansijski iti bilo koji. Ja biram to da radim, dok god ima ta iskra i vatra ja ću nastaviti u tom ritmu. Ciljevi su neophodni za sve sportiste da bi znao lalo da dođe do njih, kuda ide i gde se nalazi. Morate da budete mentalno bistri kako biste bili disciplinovani i dovoljno organizovani. Trčanje u prazno mi se nikada nije sviđalo, imao sam faze u životu bez vizij i to mi se nije dobro završilo".

Govorio je i o novim licima u svetu tenisa i istakao da je za sport pozitivno da uvek ima nove šampione.

"Uvek se očekuje da odem daleko na turniru, ali dobro je za naš sport da ima novih lica. Pozitivno je za naš sport da imamo nove šampione, one koji će biti prepoznatljivi i napraviti brend od svog imena. Ne smeta mi da vidim nova lica iako volim da pobeđujem gde god da se pojavim, ali stvari su drugačije, ima drugih, mlađih koji nas izazivaju, to je normalno, igraju dobro i motivisani su".

Turnir u glavnom gradu Srbije mu puno znači i raduje se potencijalnim duelima sa sunarodnicima.

"Mnogo sam emotivan kada igram kod kuće i kada predstavljam svoju zemlju u takmičenjima ppoput Dejvis kupa. Znači mi turnir u Beogradu, iako sada nema publike, jer igram pred svojim prijateljima, porodicom, svojim Srbima. Nisam često u karijeri to iskusio i stvarno je jedinstveno. Mnogo uspomena iz prošlosti imam u Beogradu, jako je emotivno kada dođem, jer se setim kako sam počeo. Igrao sam ovde mnogo kada sam bio dete, vidim ljude koji su me izgradili kao tenisera, vrlo jedinstven osećaj. Mnogo mi znači samo što sam ovde i što sam zdrav da igram ispred mojih ljudi. Drago mi je što su svi najbolji srpski teniseri u žrebu. Što ćemo verovatno igrati jedni protiv drugih, nemam često tu priliku. Biće specifično igrati protiv njih na terenima gde smo često trenirali zajedo. Mi smo svi prijatelji, šititmo jedni druge i podržavamo".

Dominik Tim je trebalo da bude druga zvezda Serbia opena, ali je na kraju morao da otkaže učešće na turniru.

"Mnogo sam emotivan kada igram kod kuće i kada predstavljam svoju zemlju u takmičenjima ppoput Dejvis kupa. Znači mi turnir u Beogradu, iako sada nema publike, jer igram pred svojim prijateljima, porodicom, svojim Srbima. Nisam često u karijeri to iskusio i stvarno je jedinstveno. Mnogo uspomena iz prošlosti imam u Beogradu, jako je emotivno kada dođem, jer se setim kako sam počeo. Igrao sam ovde mnogo kada sam bio dete, vidim ljude koji su me izgradili kao tenisera, vrlo jedinstven osećaj. Mnogo mi znači samo što sam ovde i što sam zdrav da igram ispred mojih ljudi. Drago mi je što su svi najbolji srpski teniseri u žrebu. Što ćemo verovatno igrati jedni protiv drugih, nemam često tu priliku. Biće specifično igrati protiv njih na terenima gde smo često trenirali zajedo. Mi smo svi prijatelji, šititmo jedni druge i podržavamo", naveo je Novak.

IZBOR UREDNIKA


Ostale vesti

Najviše komentara

Kladionica vesti

Uživo
Najava mečeva