Endi Mari (©Reuters)
Endi Mari (©Reuters)

Odzvonilo i Mariju na travi, Beretini ga počistio na Kvinsu

Vreme čitanja: 2min | čet. 17.06.21. | 17:24

Italijan za sat i po do četvrtfinala

Nisu Rodžer Federer i Endi Mari na travi ono što su nekad bili. Švajcarca je juče u Haleu, omiljenom Federerovom turniru, zaustavio Feliks Ože Alijasim, a ništa bolje nije se proveo ni Endi Mari pred domaćom publikom. Britanac je zaigrao posle tri godine na travi, dobio je na Kvinsu Benou Pera, ali čim je dobio ozbiljnijeg rivala, videlo se da nije to - to.

Vratio se Endi Mari na teren posle tri meseca pauze, odabrao je Kvins kao turnir koji će mu poslužiti da se pripremi za Vimbldon i oseti podlogu. Ali, nije se naigrao. Uspešan start, pa bolno prizemljenje. Mateo Beretini bio je nadmoćan protiv nekadašnjeg prvog reketa sveta. Endi Mari, dvostruki osvajač zlatne medalje na Olimpijskim igrama i trostruki grend slem šampion, nije uzeo ni set - 2:0 (6:3, 6:3).

Izabrane vesti

Poletni Italijan izvanredno je servirao, pogotovu u prvom setu kada odservirao 10 asova (ukupno 14). Mateo Beretini je upravo početnim udarcem napravio najveću razliku, bio je smiren na svoj servis, a kada se u tri navrata suočavao sa brejk loptama na meču, nije dozvolio Britancu da mu oduzme servis.

Isto se ne može reći za Endija Marija. Odisao je nesigurnošću, prepustio je rivalu servis tri puta (dva brejka napravio je Beretini u prvom i jedan u drugom setu), a Italijanu je bila dovoljna jedna meč-lopta da završi meč, plasira se u četvrtfinale i zakaže dule sa Danijelom Evansom.

ATP KVINS, LONDON (TRAVA) - OSMINA FINALA

Sreda

De Minaur - Milman 2:0 (6:1, 6:3)

Karacev - Nori 0:2 (5:7, 2:6)

Bublik - Drejper 0:2 (6:7, 6:7)

Čilić - Fonjini 2:0 (6:3, 7:6)

Četvrtak

Manarino - Evans 0:2 (4:6, 6:7)

Beretini - Mari 2:0 (6:3, 6:3)

16.00: (1,45) Šapovalov - Lopez (2,55)

17.30: (1,45) Tiafo - Troicki (2,55)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Endi MariMateo BeretiniATP Kvins

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara