Novak Đoković (©Reuters)
Novak Đoković (©Reuters)

Đoković gazi, Mađar je usputna stanica do zvezdanih visina

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.07.21. | 09:51

Najbolji teniser sveta igra četvrtfinale Vimbldona s Martonom Fučovičem koga je dobio u prethodna dva meča. Sve smo bliži sudaru titana u finalu

Srpski as Novak Đoković rutinski gazi na Vimbldonu. Stigao je do četvrtfinala sa samo jednim izgubljenim setom i to na startu grend slema protiv mladog Britanca Drejpera. Posle toga lako su padali Anderson, Kudla i Garin. Igrao je Novak koliko mu treba. Jedini problem imao je s podlogom, nekoliko puta nas je zabrnuo padovima.

Kvota u Mozzartu da će Đoković da osvoji Vimbldon je 1,40. Sve smo bliži finalu iz snova sa Rodžerom Federerom koji takođe igra odlično u Londonu. Švajcarcu trava savršeno odgovara, poeni su kratki.

Izabrane vesti

Rival prvog reketa sveta u četvrtfinalu trećeg grend slema sezone je Marton Fučovič, 48. teniser na ATP listi. Mađar je iznenadio u prethodnoj rundi Rusa Andreja Rubljova posle drame u pet setova. Pre toga je pobedio Argentinca Švarcmana, Veseli mu je predao meč, a Siner je na startu pao posle četiri seta.

14.30: (1,02) Đoković - Fučovič (9,90)

Novak je apsolutni favorit. Trebalo bi čudo da se dogodi da najbolji tenisera sveta ispadne u četvrtinalu danas (14.30) na Centralnom terenu. U dva prethodna meča Srbin je dobio Mađara, ali Fučovič može da se pohvali da je osvojio po set i u Dohi 2019. godine i u prvom kolu US Opena 2018.

"Za mene, Đoković, Federer i Nadal su najveći svih vremena. Novakova igra možda nije tako zabavna kao Federerova ili kada Nadal svom snagom udara lopticu, ali ja jako volim da igram protiv njega. Mogu da pravim razmene s njim. Igrali smo dva puta do sada, oba puta je pobedio, ali stvarno mi se sviđa način kako igra. Čak mislim da su naši stilovi dosta slični. Obojica volimo duge razmene, da igramo agresivno sa osnovne linije. On je jako dobar. Trudiću se da uživam u svakom trenutku, boriću se za svaki poen. I to će mi biti najvažnije", rekao je Fučovič u najavi ovog meča.

Posle duela Novaka Đoković i Martona Fučoviča, na teren izlaze Rodžer Federer i Hubert Hurkač (ne pre 16.30). Poljak je u utorak završio svoj meč osmine finala, kada je iznenadio Rusa Danila Medvedeva, drugog tenisera sveta. Švajcarac se mučio samo na startu Vimbldona, kada je gubio sa 2:1 u setovima od Francuza Adrijana Manarina koji je zbog povrede morao da mu preda meč. Posle toga je osvajač 20. grend slem titula bio ubedljiv, samo mu je Nori uzeo set, dok su Gaske i Sonego bili lak zalogaj za veterana.

16.30: (1,35) Federer - Hurkač (2,90)

Ova dvojica tenisera igrala su samo jednom i to pre dve godine na turniru na tvrdoj podlozi na mastersu u Indijan Velsu. Federer je dobio u dva seta.

Mladi Kanađanin Feliks Ože Alijasim igra odlilčno u Londonu. Izbacio je Aleksandra Zvereva u pet setova, Nik Kirjos mu je predao meč u šesneastini finala. Rival u četvrtfinalu mu je odlični Italijan Mateo Beretini koji je izgubio samo set u Londonu. Beretini se odlično snalazi i na travi. Pre Vimbldona osvojio je turnir u Kvinsu posle trijumfa protiv Norija u tri seta. Kanađnin želi u Top 10. Dugo se o njemu priča o velikoj nadi svetskog tenisa. Trenutno je 19. na ATP listi, a sada bi mogao da skine još jednog favorita i da pomrsi račune najboljima.

16.00: (1,30) Beretini - Ože Alijasim (3,20)

Ukoliko Đoković dobije Fučoviča rival u polufinalu biće mu pobednik meča Karema Hačanova i Denisa Šapovalova (14.00). Ovo bi trebalo da bude najneizvesniji meč u četvrfinalu najprestižnijeg turnira na svetu. Ova dvojica tenisera su odigrali samo jedan meč, i to pre dve godine u Dejvis kupu. Kanađanin je slavio sa 2:1 u setovima.


tagovi

Novak ĐokovićATPVimbldonatp VimbldonMarton FučovičRodžer Federer

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara