Novak Đoković i Endi Rodik (©AFP)
Novak Đoković i Endi Rodik (©AFP)

Đoković preobratio velike kritičare: Jaz između Novaka i smrtnika ubrzano se povećava

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.11.23. | 22:53

„Postoje igrači u Kući slavnih koji nisu osvojili 25 trofeja, a kamoli 25 slemova“, rekao je Endi Rodik

Tražili su mu mane, osporavali ga, tvrdili da ima boljih i većih. Argumente da tako nešto tvrde odavno nemaju i hteli to ili ne morali su da priznaju da najveći koji je držao teniski reket dolazi iz Srbije.

Mnogi su promenili ploču, shvatili su kakvo je stanje. Ne vredi se boriti sa vetrenjačama, nemoguće je dobiti tu bitku protiv Novaka Đokovića. Jer, uvek će pronaći način da pobuije tvrdnje, otići će korak dalje, nadmašiti i ono što se činilo kao nemoguće. Preostalo im je dsamo da aplaudiraju i hvale.

Izabrane vesti

Novak Đoković je preobratio većinu kritičare, već nekoliko godina unazad Endi Rodik njegov veliki navijač. Sa ushićenjem komentariše pobede srpskog asa, pre dve godine rekao da će čovek koji je u međuvremenu oborio gotovo svaki rekord u belom sportu doći do 25 grend slem trofeja. I, tu je, nadomak te brojke.

Dobro pamti Amerikanac šta je prognozirao i posle sedmog pehara na završnom mastersu i ostavljanja Rodžera Federera u prašini, te deljenja lekcija mladim lavovima, Karlosu Alkarasu i Janiku Sineru, podseća i dodaje u šaljivom tonu: „Postoje igrači u Kući slavnih koji nisu osvojili 25 trofeja, a kamoli 25 slemova“.

Impresioniran je Endi Rodik načinom na koji je Novak Đoković odigrao polufinale i finale u Torinu...

„Ne bih da preuveličavam, ali ne znam kako je Novak mogao da bude bolji u ova dva meča“, podvukao je Amerikanac.

Odavno ga ne kudi, među prvima čestita. Nije to ništa novo za svojevremeno jednog od najboljih servera na ATP turu. No, nešto drugo je simptomatično i zanimljivo. Izgleda da je neko hakovao tviter nalog Benu Rotenbergu. Ili se i on jednostavno pomirio sa činjeničnim stanjem.

Posle Đokovićevog podizanja sedmog pehara nazavršnom mastersu na Rotenbergovom profilu osvanula je poruka sledeće sadržine:

Novak Đoković u 2023. godini:

- U 83 od 84 meča na slemovima osvojio je maksimalan broj setova

- Pobedio u najboljem meču godine (finale Sinsinatija)

- Završava godinu kao broj jedan

- Sve to je uradio dok je skoro punu deceniju stariji od bilo kog suparnika

- Jaz između njega i smrtnika ubrzano se povećava


tagovi

Novak ĐokovićEndi RodikATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara