Ben Šelton (©Reuters)
Ben Šelton (©Reuters)

Podvig čekan 30 godina, ulazak u prvo polufinale slema i sudar sa Novakom: Servira bombe i levom rukom bije kao maljem

Vreme čitanja: 3min | sre. 06.09.23. | 08:44

Ben Šelton najprijatnije je iznenađenje US opena, eliminisao je sunarodnika Frensisa Tijafoa i zakazao obračun sa najvećim…

I posle Amerikanca – Amerikanac. Novak Đoković će u 13. polufinalu US Opena igrati protiv Bena Šeltona, najprijatnijeg iznenađenja turnira. Momak iz Atlante je prvi put zagazio u ovu fazu takmičenja na grend slemovima i postao najmlađi polufinalista još od Majkla Čenga.

Do podviga čekanog jače od tri decenije došao je preko sunarodnika Frensisa Tijafoa i tako napravio najbolji rezultat u karijeri – 3:1 (6:2, 3:6, 7:6, 6:2). Dobio je tročasovnu bitku, eliminisao desetog nosioca na turniru i bez obzira kako se zvrše preostala četvrtfinala biće najslabije rangirani teniser među četiri najbolja u Njujorku.

Izabrane vesti

Iako nikada nije bio bolje rangiran od 35. mesta, a trenutno je 47. reket sveta, rang-lista nije pravo merilo. Jer, momak rođen u ovom veku na US Openu igra tenis života. Izbacio je Pedra Kaćina, Dominika Tima, Aslana Karaceva, Tomija Pola i Fresissa Tijafoa, tek će napredovati sa renkingom, a servisi su mu ubitačni.

Na US Openu je pre nekoliko dana izveo najbrži početni udarac, odservirao je 239 kilometara na čas! Nije to prošlo ispod radara Novaku Đokoviću, skenirao ga je, iako u tom trenutku nije znao hoće li igrati protiv Šeltona ili pet godina starijeg Tijafoa.

“Šelton je servirao bombe tokom turnira, kada tako servira teško je igrati protiv njega, još je i levoruk. Dobro je što imam dva dana slobodna, biću spreman”, kratko je Novak analizirao narednog rivala.

Sa Novakom Đokovićem će se u petak od 21.00 prvi put sastati na ATP turu, a do sada je na Flešing Medouzu u svakom meču, osim onom sa Dominikom Timom kada mu je Austrijanac predao, izgubio jedan set. Oscilira tokom meča, tako je bilo i protiv Frensisa Tijafoa, ali manjkavosti u igri nadoknađuje agresivnošću.

U četvrtfinalu (inače je najmlađi teniser još od Endija Rodika i 2002. godine koji je u Velikoj jabuci došao do osam najboljih) je levoruki Amerikanac potvrdio da mu je servis veliki adut. Ispalio je 14 asova, doduše imao i 11 duplih grešaka… No, nije prestajao da forsira i što snažnije izvodi početni udarac. Došao je do 50 vinera, imao i 34 neiznuđene greške, a meč je prelomio osvajanjem trećeg seta u taj-brejku.

Redovno je igrao u četiri seta, zbirno odigrao dva više od Novaka Đokovića, međutim, vremena na terenu je proveo manje, iako mu je tri sata bilo potrebno da izađe na kraj sa Frensisom Tijafoom.

“Osećam da sam dao sve od sebe. Bila je ovo jedna emotivna borba i hvala svima što se ostali uz nas tako kasno. Paklena je ovo bila atmosfera i hvala što ste me gurali u ovom meču”, poručio je Ben Šelton posle plasmana u prvo glend slem polufinale i dodao:

“Ne može da bude bolje od ovoga. Poslednja dva meča bila su teška i igrao sam protiv Amerikanaca, a nadam se da ćete me gurati i za dva dana”.



tagovi

Ben ŠeltonFrensis TijafoNovak ĐokovićUS openUS Open 2023ATP

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara