Paula Badosa (@AFP)
Paula Badosa (@AFP)

Posle Beograda – masters kruna: Badosa pokorila kalifornijsku pustinju

Vreme čitanja: 2min | pon. 18.10.21. | 02:12

Špankinja posle tri sata i šest mintua slomila otpor Viktorije Azarenke – 7:6, 2:6, 7:6 u finalu Indijan Velsa

Uspeh karijere za Paulu Badosu. Špankinja, do mastersa u Indijan Velsu 27. teniserka na WTA listi, osvojila je tek drugi turnir. U finalu u kalifornijskoj pustinji bila je bolja posle drama u tri seta od Viktorije Azarenke – 7:6, 2:6, 7:6. Meč je trajao čak tri sata i šest minuta.

17.35: (1,27) Kasatkina – Kalinjina (3,40)

Izabrane vesti

Prvi turnir u karijeri ova Špankinja je osvojila u Beogradu ove godine, a sada je uspela da prigrli mnogo značajniji iz serije 1.000. Kada je bilo najpotrebnije u oba taj-brejka, Badosa je bila spretnija, bolja, koncetrisanija od favorizovane Beloruskinje.

Posle osvojenog prvog seta Badose u taj-brejku (7:5), Azarenka je u nastavku zaigrala odlično. U drugom periodu igre je čak tri puta oduzela servis rivali i izejdnačila na 1:1. Činilo se da će u istom ritmu da nastavi i u odlučujućem setu, ali nova drama.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Badosa je povela sa 2:0, ali Azarenka preokreće rezultat, povela je sa 5:4 posle brejka. Servirala je za titulu, vodila je sa 30:0. Bila je na dva poena do krune, ali joj onda ruka zadrhtala. Špankinja igra na sve ili ništa, dobija četiri vezana gema za 5:5. Posle lako osvojenih gemova na svojim servisima, ušlo se u taj-brejk, koji opet pripada Badosi. Povela je sa 5:1 i lako stigla do seta – 7:2, za veliku pobedu i erupciju oduševljenja za špansku teniserku koja narednog meseca puni 24 godine.



tagovi

Paula BadosaViktorija AzarenkaWTA Indijan VelsIndijan Vels

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara