Rafa Nadal (©Reuters)
Rafa Nadal (©Reuters)

Rafael Nadal još nekoliko nedelja van terena

Vreme čitanja: 2min | sub. 11.09.21. | 12:48

Španac se oglasio na društvenim mrežama

U centru pažnje je Novak Đoković, ali ne sme se zaboraviti Rafael Nadal.

Dok srpski as korača ka istorijskom 21. grend slemu u karijeri i fantastičnom kalendarskom slemu posle 52 godine i Roda Lejvera, Španac se oporavlja od operacije levog stopala i strpljivo čeka povratak na teren.

Izabrane vesti

Kada se to dogodi, nema sumnje da će - uz dužno poštovanje Medvedevu, Cicipasu i Zverevu - trenutno petoplasirani na ATP listi biti najozbiljniji izazivač u pokušaju da se Novak Đoković skine sa trona svetske rang liste. I dalje je, bar zvanično, aktuelan i Rodžer Federer, ali je pitanje može li 40-godišnji Švajcarac ponovo da odigra turnir na visokom nivou. Posebno one iz kategorije grend slemova, što smo videli na ovogodišnjem Vimbldonu kada ga je u četvrtfinalu s nulom eliminisao Hubert Hurkač (6:3, 7:6, 6:0).

S druge strane, pet godina mlađi Nadal još gaji nadu da bi mogao da poremeti status najboljeg tenisera sveta. Kada ćemo ga ponovo videti na terenu, nije poznato, ali se ove subote oglasio na društvenim mrežama u optimističnom raspoloženju.

"Zdravo svima, ima već neko vreme da vam se nisam obratio. Bio sam sa svojim timom i doktorima u Barseloni, da bih obavio tretman na stopalu zbog kog ću morati da mirujem nekoliko dana i budem još nekoliko nedelja van terena. Vraćam se kući (na Majroku, op.aut) u proces oporavka. Hvala svima na podršci", napisao je Španac uz fotografiju na kojoj drži štake.

Nadal trenutno zaostaje za vodećim Đokovićem čak 3.298 bodova, a kako srpski as trenutno igra, pitanje je hoće li moći da mu se približi i ponovo vrati neizvesnost u svetski tenis.



tagovi

Rafael Nadal

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara