Foto: Reuters
Foto: Reuters

Rud katastrofalno krenuo, pa režirao preokret: Sa Rubljovim za polufinale

Vreme čitanja: 1min | sre. 17.11.21. | 23:30

Norvežanin doneo svojoj zemlji prvu pobedu na završnim masters turnirima

Norveška zastava vijori se Torinom. Njen barjaktar je Kasper Rud. Protiv Novaka Đokovića nije imao šanse, mučio se vala i sa Kameronom Norijem, ali je posle preokreta uspeo da ga savlada i svojoj zemlji donese prvu pobedu u istoriji završnih mastersa – 2:1, po setovima 1:6, 6:3, 6:4).

Nenadano se Nori našao na turniru. Stefanos Cicipas se zbog povrede povukao ranije u toku dana, pa je priliku da se nadmeće umesto Grka u Zelenoj grupi dobio upravo Britanac. Ipak, takmičenje će posle poraza od objektivno najslabijeg od tri rivala, završiti upravo tu, u grupnoj fazi završnog mastersa u Torinu.

Izabrane vesti

A, bio je na dobrom putu da se uključi u borbu za plasman u polufinale. Nadahnut nenadanim pozivom, Nori je furiozno otvorio meč. Slušao ga je servis (85 odsto ubačenog prvog) kao i ritern, pride gotovo da nije grešio iz igre (jedna neiznuđena greška), što je rezultiralo ubedljivo osvojenim prvim setom – 6:1.

Međutim, Rud je u nastavku meča podigao nivo igre, posebno u pogledu servisa, što potvrđuje podatak da ovogodišnjem osvajaču Indijan Velsa nije dozvolio niti jednu brejk priliku. Svoje je s druge strane surovo koristio, po jednu u oba naredna seta i režirao preokret, koji ga ostavlja u trci za polufinale.

Za njega će za dva dana u meču "pobedi ili idi kući" igrati protiv Andreja Rubljova, a pobednika u polufinalu čeka lider Crvene grupe Danil Medvedev.


tagovi

Kasper RudKameron Nori

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara