Foto: Reuters
Foto: Reuters

Veliko iznenađenje: Danil Medvedev eliminisan sa Vimbldona!

Vreme čitanja: 2min | uto. 06.07.21. | 15:12

Hubert Hurkač bio bolji u pet setova

Jedan od najvećih favorita za osvajanje Vimbldona Danil Medvedev, eliminisan je sa turnira u osmini finala! Bolji od njega bio je Hubert Hurkač u pet setova - 3:2 (2:6, 7:6, 3:6, 6:3, 6:3)! Na taj način je posao olakšan i Novaku Đokoviću, ali i Rodžeru Federeru koji je bio u delu žreba sa Rusom. Tačnije, sastali bi se već u sledećoj rundi. Ovako, Hurkač ide na Švajcarca.

Ponovo se pokazalo kao istinito da Medvedev ne poseduje savršenu igru za travnatu površinu, a sjajni Hurkač je to znao da iskoristi na pravi način. Na taj način je drugi teniser sveta završio učešće na Vimbldonu.

Izabrane vesti

Mnogi su očekivali da u narednoj rundi vide obračun Medvedeva i Federera, ali Hurkač se izborio i prošao u prvo četvrtfinale Vimbldona. Sijao je od sreće posle meča, smejao se i zaradio ovacije sa tribina.

Medvedev je imao tri asa više, čak je osvajao više poena i na prvi i na drugi servis nego Hurkač, ali je Poljak napravio prednost tako što je bolje koristio brejk lopte.

Meč je trajao preko tri sata, nastavljen je danas, a Hurkač je imao bolji dan od Medvedeva. Rus se slabo kretao, nekoliko puta je delovao nestabilno na terenu, promašio je par udaraca i u ovako tesnom meču to je presudilo. Hurkač je uspeo zato do preokreta i do eliminacije Medvedeva, drugog tenisera sveta.

Da je Poljak zaslužio da prođe dalje govori i podatak da je napravio čak dva brejka u petom setu i dominantno nadigrao Rusa.

Dodajmo i da je završen i prvi meč četvrtfinala u konkurenciji dama u kom je Karolina Pliškova bila bolja od Viktorije Golubić sa 2:0 (6:2, 6:2). Vrlo ubedljiv performans Pliškove koja je osmi nosilac na turniru.

PAROVI ČETVRTFINALA VIMBLDONA

Đoković - Fučovič

Hačanov - Šapovalov

Beretini - Ože Alijasim

Federer - Hurkač


tagovi

Danil MedvedevHubert HurkačVimbldon

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara