Aleksander Zverev (©Reuters)
Aleksander Zverev (©Reuters)

Zverev probio gornje limite na Rolan Garosu: Nemac ekspresno do polufinala

Vreme čitanja: 2min | uto. 08.06.21. | 20:20

Davidovič Fokina počišćen - 3:0 (6:4, 6:1, 6:1)

Nešto više od jednog i po časa bilo je potrebno momku rođenom u Hamburgu da se plasira u polufinale. Obrisao je Aleksander Zverev linije na terenu Filip Šatrije, počistio je Alehandra Davidoviča Fokinu i potvrdio – mentalna barijera ne postoji. A kada je tako samo nebo je granica.

Treća sreća za Zvereva na Rolan Garosu. Dva puta je nemački teniser zaustavljen u polufinalu, ali je u trećem pokušaju da podigne lestvicu bio nemilosrdan – 3:0 (6:4, 6:1, 6:1). Bez ikakvih šansi bio je Davidovič Fokina u drugom i trećem setu, priliku da voda krene na njegovu vodenicu propustio je u prvom. Nije imao čemu da se nada, snovi su mu raspršeni, a Španac je bio nemoćan na svojoj podlozi.

Izabrane vesti

Razmenjivali su Aleksander Zverev i Alehandro Davidovič Fokina brejkove u prvom setu, kao da su se utrkivali ko će kome izaći u susret i kao da niko nije želeo da uzme taj prvi set i stekne inicijalnu prednost. Davidovič Fokina bio je darežljiviji na kraju seta koji je okončan sa tri vezana brejka sa obe strane.

A, onda – rapsodija Zvereva. Ispucao je sve greške u prvom, praktično nijednu nije sačuvao za naredna dva. U maniru Rafaela Nadal i Novaka Đokovića lomio je rivala. Beskompromisno. Nije se osvrtao, gazio je ka cilju.

U pohodu na prvo polufinale napravio je 24 vinera i 16 grešaka. Koliko je Nemac imao grešaka, toliko je Španac imao vinera. Prava razlika, ona koja je danas odvojila Zvereva i Fokinu za čitavu klasu, jednog digla do neba, a drugog spustila na crveni patos, napravljena je greškama. Davidovič Fokina imao ih je čak 37, i tu treba da traži razlog poraza.

Aleksandera Zvereva će sa druge strane mreže u polufinalu Rolan Garosa sačekati pobednik duela između Stefanosa Cicipasa i Danila Medvedeva.

ROLAN GAROS - ČETVRTFINALE

Utorak

Zverev - Davidovič Fokina (6:4, 6:1, 6:1)

21.05: (1,45) Cicipas - Medvedev (2,75)

Sreda

(1,22) Đoković - Beretini (4,30)

(1,05) Nadal - Švarcman (11,0)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Aleksander ZverevRolan GarosATPgrend slem

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara