Foto: Reuters
Foto: Reuters

Zverev sve manje leži Novaku: Đoković porazom stavio tačku na 2021. godinu

Vreme čitanja: 3min | sub. 20.11.21. | 23:40

Pobedom nad prvim reketom sveta (7:6, 4:6, 6:3) Nemac se plasirao u finale Završnog mastersa

Aleksander Zverev postaje u prava teniska zver! Potvrdio je to Nemac savladavši posle 150 minuta igre Novaka Đokovića u polufinalu završnog mastersa u Torinu čime se plasirao u finale gde će se za trofej boriti sa braniocem trofeja Danilom Medvedevim.

Pobedivši Đokovića u polufinalu Tokija Zverev je pokvario planove prvog tenisera sveta na putu do najsjajnijeg odličja na Olimpijskim igrama i zlatnog slema, a da postaje sve neugodniji rival za najboljeg tenisera sadašnjice treći reket sveta potvrdio je večeras u Italiji, pobedivši novaka drugi put u četiri meseca.

Izabrane vesti

U neizvesnoj i veoma ravnopravnoj borbi, Đoković je uspeo da se vrati nakon pada u taj-brejku prvog seta, međutim u odlučujućem setu su ga skupo ga je koštao pad u igri i loš procenat drugog servisa, što je 24-godišnji rival umeo da naplati i stigne do jedinog brejka večeras koji je ipak bio dovoljan za pobedu.

Impresivna igra oba tenisera na svoj serbvis, oslikana kroz Đokovićevih 13 od 13 poena na priv servis i Zverevovih 12 od 13, uticala je da do desetog gema ne samo da nisu viđene brejk šanse već teniseri nisu uspevali da u gemovima rivala osvoje više od dva poena.

Iako su oba aktera od prvog trenutka ostavila utisak da pružaju maksimum, Novak je pri rezultatu 5:4, na servis rivala, pojačao pritisak i stigao do set lopte, ali je Nemac pored fizičke snage demonstrirao i psihološku stabilnost i sprečio iskusnijeg protivnika da dođe do seta.

Već naredni gem doneo je odgovor Zvereva koji jestavio na ozbiljne muke Đokovića i stigao do dve brejk lopte, koje međutim nije uspeo da materijalizuje te je ubrzo potom usledio taj-brejk.

Impresivan servis izdao je prvog tenisera sveta u prelomnom momentu, te je Nemac prvi stigao do mini-brejka, a nakon odgovora Srbina, novim poenaom na Novakov servis Zverev je napravio korak ka setu koji se ispostavio kao nedostižan.

Borba u drugom setu odvijala se po gotovo identičom modelu. Govor tela Zvereva odavao je utisak da Nemac nema nameru da stane, da vreba priliku protiv rivala koji je do nedavno bio veoma dominantan u međusobnim duelima da mu zada završi udarac, dok je sigurna igra rivala na svoj servis uticala da do devetog gema ne vidimo brejk šansu. A onda se ponovo probudio najbolji Novak i brejkom došao u priliku da na svoj servis stigne do izjednačenja u setovima. U trenu je dominantni i samouvereni zverev počeo da izgleda i te kako ranjivo i nesigurno. Usledile su četiri Đokovićeve propuštene set lopte nakon kojih je 11. asom iskoristio petu i potpuno se vratio u meč.

Posle dva veoma slična seta blo je izvesno da će prevagu u neizvesnoj i ujednačenoj borbi doneti sitnice, a kao tas koji je prevagnuo ispostavio se znatno bolji drugi servis Nemca. Za razliku od Đokovića koji je imao tri izgubljena poena iz isto toliko drugh servisa, Zverev je neumoljivo i sigurno igrao na svoj servis, te je uz brejk u četvrtom gemu usmerio završnicu susreta na željeni kolosek. Ne želeći da previše rizikuje i troši dodatnu energiju Zverev je rutinski osvojenim gemovima na svoj servis stavio tačku na duel koji je trajao dva i po sata.


tagovi

Novak ĐokovićAleksander Zverev

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara