""
""

Banvitova bajka se završila peharom! Efes nije imao šta da traži u finalu

Vreme čitanja: 1min | ned. 19.02.17. | 19:24

Ekipa iz Bandirme trijumfovala u turskom kupu i osvojila prvi pehar u klupskoj istoriji

Košarkaški klub Banvit osvojio je kup Turske! To je prvi trofej za klub iz Bandirme koji je osnovan 1994. godine, a u finalu ovog takmičenja u Ankari slavio je protiv istanbulskog Efesa sa 75:66 (23:14, 15:18, 12:14, 22:23).

Izabrane vesti

Banvit je od početka utakmice igrao veoma hrabro, bez previše respekta prema Efesu koji je ipak poneo epitet favorita u ovoj finalnoj utakmici.

Takav otresit pristup doneo je ekipi Saše Filipovskog vođstvo praktično od prvog minuta. Upravo zbog toga tim iz Bandirme igrao je veoma mirno i staloženo predvođen odličnim strancima.

Džordan Teodor je bio najefikasniji sa 19 poena, a na to je dodao i osam skokova. Dabl-dabl učinak ostvario je Gasper Vidmar sa po 11 poena i uhvaćenih lopti.

Gedeminas Orelik je imao dobru rolu sa 17 poena, a dvocifren učinak zabeležili su i Dežeremi Čepel (11) i Damijan Kulig (12).

Ipak, Čepelovi poeni su možda bili i najbitniji jer je minut i po pre kraja utakmice pogodio trojku kada se Efes približio na minus tri (66:63).

Kod poražene ekipe ubedljivo najbolji je bio Derik Braun sa 25 poena i 12 uhvaćenih lopti, ali ni to nije pomoglo Efesu.

(FOTO: Youtube printscreen)


tagovi

Velimir PerasovićEvroligaDerik BraunBanvitAnadolu Efes

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara