""
""

Sila smo! Srpski delfini potopili Crnu Goru na startu SP u Kazanju

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.07.15. | 20:24

Najefikasniji u srpskoj ekipi koja je slavila sa 11:8 bio je Filip Filipović sa tri gola, a po jedan manje dali su Aleksić i Dušan Mandić

Vaterpolisti Srbije napravili su prvi korak ka svetskom zlatu i to kakav. Na premijeri šampionatu u ruskom Kazanju prvaci Evrope savladali Crnu Goru sa 11:8 (2:1, 4:2, 3:4, 2:1).

Izabrane vesti

Srpski delfini su u prvom kolu D grupe vodili praktično tokom cele utakmice, a selektor Dejan Savić imaće prilično razloga za zadovoljstvo igrom, pogotovo što se radi o uvodnom meču na šampionatu.

Dueli Srbije i Crne Gore uvek su bili za prave vaterpolo sladokusce. Tako je bilo i ovaj put, s tim što su srpski vaterpolisti pokazali da su u ovom trenutku ipak kvalitetnija ekipa. Na ovom meču jubilej je obeležio Miloš Ćuk koji je odigrao 100. utakmicu za nacionalni tim.

Već sredinom druge četvrtine, kada je Milan Aleksić lepim lob udarcem doneo Srbiji četiri gola prednost – 6:2, bilo je jasno da su Delfini na pragu važne pobede. 

Najefikasniji u srpskoj ekipi bio je Filip Filipović sa tri gola, a jedan manje dali su Aleksić i Dušan Mandić

Draško Brguljan i Mlađan Janović predvodili su Crnogorce sa po dva pogotka, ali njihova selekcija do kraja meča nije uspela ni da ublaži poraz. 

Ovim trijumfom ekipa Srbije napravila je veliki korak ka osvajanju prvog mesta u grupi, jer je teško očekivati da Savićevi momci kiksnu u drugom i trećem kolu protiv autsajdera Japana i Australije.

Srbija – Crna Gora 11:8 (2:1, 4:2, 3:4, 2:1)

Srbija: Pijetlović, Mandić 2, Gocić, Ranđelović, Ćuk 1, D. Pijetlović, Nikić, Aleksić 2, Jakšić 1, Filipović 3, Prlainović 1, S. Mitrović 1, B.Mitrović; Selektor: Savić

Crna Gora: Lazović, Dr. Brguljan 2, Pasković 1, Čučković, Da. Brguljan 1, Radović, Janović 2, Ukropina, Ivović, Murišić 1, Klikovac, Jokić, Šćepanović; Selektor: Perović

(FOTO: Action Images)


tagovi

vaterpoloSrbijaSvetsko prvenstvo u vaterpoluMiloš ĆukFilip FilipovićDušan MandićCrna Gora

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara