Fudbaleri AZ Alkmara (©Reuters)
Fudbaleri AZ Alkmara (©Reuters)

Alkmar ovo ne sme da propusti

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.04.21. | 14:55

Eredivizija: AZ ima imperativ pobede u Tilburgu protiv Vilema u 28. kolu. Vicešampion se sa PSV Ajndhovenom bori za drugu poziciju i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona

Šampion Ajaks je blizu promocije, odbrane trona u Holandiji. Prednost od 11 bodova i meč manje u odnosu na PSV iz Ajndhovena i AZ Alkmara izgleda nedostižna, ali će do kraja Eredivizije velika borba da se vodi za drugo mesto i plasman u kvalifikacije za Ligu šampiona.

Vicešampion AZ je iskoristio lošu formu Filipsovaca, koji su sakupili samo bod u prethodna dva kola, pa su sada na tabeli izjednačeni, sedam kola pre kraja. Tim i Alkmara je u naletu. Pobedio je šest puta u poslednjih sedam mečeva. Pre dve nedelje je pobedio tim iz Ajndhovena na svom terenu sa 2:0.

Izabrane vesti

AZ danas (20.00) gostuje u Tilburgu Vilemu Drugom koji se grčevito bori za opstanak u holandskoj eliti. Trenutno je na 15. mestu, prvo iznad crte, ali sa istim brojem bodova kao i Venlo koji je na poziciji koja vodi u plej-aut za opstanak. Domaćin je u odličnoj formi, nije poražen već pet kola.

20.00: (5,60) Vilem Drugi (4,00) AZ Alkmar (1,60)

Za Alkmar zbog povreda neće igrati Grk Pantelis Čadicijakos i Rens Van der Vaht. U prvom delu sezone gledali smo goleadu u duelu ova dva tima. AZ je na svom terenu slavio sa 5:3. Najbolji igrač Alkmara je holandski reprezentativac Tojn Kupmajners. On deli drugo mesto sa saigračem iz selekcije Lala, napadačem Fajenorda Stivenom Berghjusom, sa 15 golova, dok je na čelu ubedljivo najbolji Grk Jorgos Jakomaiks iz Venla sa 24 pogodaka.

Alkmar je posle Ajaksa najbolji gost u ligi, sakupio je 24 boda, a samo je jednom poražen na 13 utakmica van svog stadiona, i to početkom marta kada je poražen u Arnemu od Vitesa sa 2:1.

20.00: (2,70) Tvente (3,25) Vitese (2,65)

U borbi za drugo mesto je i Vitese, koji ima tri boda manje od PSV-a i AZ Alkmara. Žuto-crni putuju u Enshade (20.00) na noge Tventeu. Domaćin želi da ostane u trci za sedmo mesto i plej-of za plasman u Ligu Evrope. Već pet utakmica ne zna za trijumf, dok je Vitese na prethodnih pet duela u Erdiviziji sakupio 13 bodova.


tagovi

ViteseTventeAZ AlkmarViljem IIHolandija 1HolandijaEredivizija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara