Hulijan Alvarez (©AFP)
Hulijan Alvarez (©AFP)

Alvarez, Alvarez, Alvarez, Alvarez: Poker Riverove "zlatne koke“, kruna se sa Bombonjere seli na Monumental (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | pon. 08.11.21. | 01:48

Argentinska Liga profesional: Milioneri pobedili Patronato sa 5:0 i zadržali sedam bodova više u odnosu na najbližeg pratioca Taljeres. Nova simultanka napadača koji je zaludeo evropske velikane

Argentinsko, pa i južnoameričko tržište poslednjih godina je pomalo zatajilo. Nije bilo velikih zvezda oko kojih su se otimali evropski giganti. Sve do pojave Hulijana Alvareza. Mlada zvezda River Plejta eksplodirala je ove jeseni i nosi velikana do titule u Ligi profesional. Pet kola pre kraja najbolje lige Gaučosa, Milioneri imaj sedam bodova više od najbližeg pratioca Taljeresa i još tri pobede su dovoljne za matematičku krunu.

River je u 20. kolu na Monumentalu pobedio Patronato sa 5:0, a četiri gola delo je Riverovog čuda, "zlatne koke“ Hulijana Alvareza. Postigao je prvi put u karijeri poker pogodaka na jednom meču i preuzeo prvo mesto na listi strelaca. Trenutno je na 15 golova u šampionatu. River takođe zadovoljno trlja ruke jer će novom simultankom napadača, cena Alvareza da poraste za koji milion. Njemu ugovor ističe na kraju sledeće godine, pa bi već u januaru mogao na Stari kontinent. Spisak zainteresovanih klubova iz dan u dan je sve duži. Pisalo se o interesovanju Milana, Intera, Totenhema, Reala, Fjorentina je poslednja stala u red...

Izabrane vesti

20.45: (3,15) Njuels (3,20) Union Santa Fe (2,35)

River je imao dosta problema na startu sezone, nije stigao do završnice Kopa Libertadores, ispao je od Boke u Kupu Argentine, ali Milioneri hitaju ka kruni, ka preuzimanju trona od ljutog rivala Boke, šampiona iz prošle godine. Marselo Galjardo je sedam godina na kormilu Rivera, najtrofeniji je u istoriji kluba, a jedino mu fali titula šampiona Argentine, kao šlag na tortu impresivne trenerske karijere nekada velikog talenta argentinskog fudbala.

Na terenu nije uspeo do kraja da potvrdi raskošni talenat (igrao za Monako, završio karijeru u urugvajskom Nasionalu). Uradio je manje nego što su mu predviđali, ali je pored terena, kao trener Rivera već sada zasenio igračku karijeru i možda u budućnosti preuzme i nekog evropskog velikana. Stidljivo se poslednjih nedelja pisalo da je bio i kandidat za kormilo Barselone, ali su se Katalonci opredelili za Ćavija Ernandeza.

Patronato je ispraćen sa pet lopti u mreži. Sve je bilo gotovo posle prvih 45 minuta. Mrežu gostiju otvorio je Agustin Palavesino već u 13. minutu. Vezista je početkom godine stigao u redove Rivera iz kolumbijskog Deportivo Kalija i potvrdio da je pun pogodak. Odlično je uputio udarac sa oko 20 metara, neodbranjivo za golmana Ibanjeza.

Onda je na scenu stupio fantastični Hulijan Alvarez. Za samo 11 minuta, od 30. do 41. uspeo je postigne het-trik i potvrdi sjajnu formu. Letos je River pustio Kolumbijaca Rafaela Santosa Borea da ode u Ajntraht iz Frankfurta. Znao je Galjardo kakav talenat ima, da mu treba što više minuta na terenu. Ukazao je povereneju sada već reprezentativcu Argentine i možda u budućnosti nasledniku Lionela Mesija.

23.00: (2,40) Urakan (3,10) Argentinos Juniors (3,20)

Prvo je dobro ispratio akciju svog tima, iskoristio grešku golmana Ibanjeza i samo ćušnuo loptu u mrežu. Zatim je oduzeo loptu indisponiranom golmanu Ibanjezu, za 3:0, a u 41. minutu je postigao najbrži het-tik u karijeri kada je posle odbitka glavom uputio loptu ka nebranjenoj mreži. U finišu meča overio je goste. U situaciji jedan na jedan samo je podbo loptu, prebacio golmana i postigao četvrti gol na meču, za erupciju oduševljenja na dobro popunjenom Monumentalu.

River slavi. Šampanjac na Monumentalu može da počne da se hladi. Pehar se sa Bombonjere uskoro seli na Monumental, dom fudbalera River Plejta.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

ARGENTINA 1 – 20. KOLO

Petak

Defensa i Hustisija – Rosario Sentral 3:0 (2:0)

/Picini 4, Merentijel 12, Bou 59/

Subota

Lanus - Estudijantes 1:1 (1:1)

/Malkora 45+1 - Dijaz 12/

Kolon – Platense 3:0 (1:0)

/Meza 45+3, Bernardi 64, Alijendro 90+2/

Godoj Kruz – Taljeres Kordoba 0:2 (0:0)

/Perez 61, Komar 72/

Independijente – Arsenal Sarandi 3:0 (2:0)

/Sonora 17, Romero 37/

Nedelja

Atletiko Tukuman - Rasing 0:2 (0:0)

/Korea 59, Rohas 63/

Himnasija La Plata - Banfild 0:1 (0:0)

/Enrike 77/

Sarmijento - Sentral Kordoba 1:3 (0:1)

/Tores 78 - Rijano 44, Homenez 63, Galo 90+1/

Velez - San Lorenco 2:1 (2:1)

/Hanson 2, 29 - Ortega 17ag/

Ponedeljak

River Plejt - Patronato 5:0 (4:0)

/Palevesino 13, Alvarez 30, 37, 41, 74/

20.45: (3,15) Njuels (3,20) Union Santa Fe (2,35)

23.00: (2,40) Urakan (3,10) Argentinos Juniors (3,20)

Utorak

01.15: (3,90) Aldosivi (3,40) Boka Juniors (2,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Hulijan AlvarezArgentinaArgentina 1Južna AmerikaRiver PlejtPatronato

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara