Fudbaleri Leotara (©Leotar)
Fudbaleri Leotara (©Leotar)

BiH: Sarajevo se pojačalo, ključaće na Tušnju

Vreme čitanja: 4min | sub. 26.02.22. | 11:20

Na klupi tima sa Koševa seo je Makedonac Aleksandar Vasoski. Tuzlanski dvoboj u epicentru

(od dopisnika Mozzart Sporta iz Sarajeva)

Posle skoro tri meseca, nastavljeno je takmičenje u fudbalskoj Premijer ligi Bosne i Hercegovine, a juče su pobede upisali Borac nad Širom Brijegom (0:3), kao i Velež nad Željezničarom (2:0). Prvo prolećno kolo, a ukupno 20. se nastavlja danas s nova dva susreta.

Izabrane vesti

I jedni i drugi pauzu su proveli itekako radno, pa sa nekoliko novih igrača dočekuju nastavak prvenstva. Kada je reč o Leotaru, definitivno se bar za sada mogu nazvati pobednicima prelaznog roka, jer je nekoliko proverenih premijerligaških fudbalera stiglo u klub iz Trebinja. Svemu je prethodila i promena trenera, pa je Branislava Krunića zamenio Miodrag Bodiroga.

Stigli su Miljan Govedarica, Miloš Stanojević, Filip Arežina, Nikola Dujaković, a cilj je ostao jedan. Opstanak u društvu najboljih. Svesni situacije u kojoj se nalaze (pretposlednje mesto), već od starta moraju krenuti sa dobrim rezultatima, ukoliko žele izboriti opstanak. Prolećna premijera nimalo lagana. U goste stiže znatno pojačano Sarajevo s velikim ambicijama. Ipak, Trebinjci žele da ponove rezultat iz prvog dela, kada su odneli celi plen sa Koševa.

"Novi igrači koji su došli će nam doneti širinu u igračkom kadru. Svi jedva čekamo da počne meč, jer smo odradili jako dobre pripreme. Svesmi smo u kakvoj se situaciji nalazimo, pa kakav god da bude rezultat, nas do kraja očekuje još 13 kola. Moram istaći da svi u klubu dišemo kao jedan. Vlada odlična atmosfera i mislim da to može biti ključ za dobar rezultat“, istakao je prvotimac Leotara Marko Perišić u najavi utakmice sa Sarajevom.

Slična situacija sa kadrom je i u Sarajevu. Skromno četvrto mesto sa 28 bodova, dovelo je do toga da Goran Sablić ode sa mesta šefa stručnog štaba, a na njegovo mesto seo je stručnjak iz Makedonije, Aleksandar Vasoski. Naravno, sa novim trenerom došlo je i nekoliko novih igrača, pa se i za bordo tim može reći da je poprilično renoviran. Posebno se to odnosi na ofanzivni deo tima, jer su dres Sarajeva zadužili nekadašnji fudbaler Crvene Zvezde Danijel Avramovski, zatim Asmir Suljić, Hamza Čataković, te Adnan Šećerović i Nihad Mujakić.

13.00: (3,35) Leotar (3,25) Sarajevo (2,10)

Sigurno, igrači koji imaju šta da pokažu, samo je potrebno da novi strateg nađe način da ih uklopi u tim. Definitvno, Sarajevo gaji velike ambicije, bar kada je reč o izlasku na evropsku scenu. Iz tog razloga, već od danas vicešampion BiH mora da počne sa sakuplja bodove.

"Mislim da su momci spremni za nastavak prvenstva. Gledali smo Leotar protiv Zrinjskog u generalci. Radi se o defanzivno kompaktnoj ekipi, ali mi smo svesni da je kvalitet na našoj strani i uradićemo sve da pobedimo prvu utakmicu nastavka, jer smatram da je jako bitna. Raduje me i što ću moći da računam na sve igrače“, istakao je novi trener Sarajeva Aleksandar Vasoski pred debi na klupi BiH premijerligaša.

Na stadionu Police, od 2002.godine odigrano je 12 mečeva. Bordo tim je odneo tri pobede, jedna je završena remijem dok je Leotar odneo tri pobede, jedna je završena remijem, dok je tim iz Hercegovine bio pobednik čak osam puta.

SLOBODA – TUZLA SITI (13.00)

Za razliku od duela u Trebinju, meč u Tuzli biće okršaj ekipa koje nisu puno menjale tokom zime. Sloboda je bila poprilično skromna u dovođenju, pa se može izdvojiti dolazak napadača Nedima Hadžića i Nemanje Dragutinovića, a razlog tome jeste i poprilično komotna situacija u kojoj se nalazi Sloboda. Tim Mladena Žižovića ima 24 boda, nalazi se na sedmom mestu tabele, sa velikim šansama za opstanak, ali i malim šansama da se izbori plasman u Evropu. Samim tim, i ambicije će biti iste. Sredina tabele.

"Svi smo se poželeli fudbala, i jedva čekamo da počne meč. Odlučili smo da u nastavku sezone forsiramo mlade igrače, i nadam se da će oni moći odgovoriti zahtevima. Sigurno će tribine biti ispunjene i ko god da istrči na teren moraće dati svoj maksimum da ostvarimo dobar rezultat“, istakao je Mladen Žižović.

13.00: (3,10) Sloboda T. (2,95) Tuzla Siti (2,40)

Ni mlađi tuzlanski premijerligaš nije puno menjao, a svakako se izdvaja dolazak Emilia Nsue. Fudbalera sa internacionalnim iskustvom i igračem koji predstavlja najzvučniji transfer u bližoj istoriji Premijer lige. Najavio je Husref Musemić da će on duel početi sa klupe, ali bez obzira na to, Tuzla Siti ima dovoljno kvaliteta da u današnji susret uđe kao favorit.

Drugo mesto je definitivno dovoljan motiv, budući da se konkurenti poput Borca i Sarajeva ne šale. Na kraju krajeva, prvo mesto im je udaljeno 12 bodova, pa u slučaju dobrog starta, ništa nije nemoguće.

"Nismo igrali skoro pa tri meseca, i to može biti problem za igrače i trenere. Sigurno je da ćemo biti motivisani i jedni i drugi. Ekipe se nisu puno menjale, tako da ne očekujem neke prevelike promene, ali očekujem teške uslove za igru. Želim da utakmica bude fer i korektnada navijači imaju šta da vide“, kazao je Husref Musemić pred okršaj sa Slobodom.

Poslednji okršaj ova dva tima završen je pobedom Tuzla Sitija sa 1:0.

PREMIJER LIGA BIH – 20. KOLO

Petak

Široko Brijeg - Borac 0:3 (0:0)

/Moraitis 74, 83, Begić 88/

Velež - Željezničar 2:0 (0:0)

/Haskić 4, 90+2/

Subota

13.00: (3,35) Leotar (3,25) Sarajevo (2,10)

13.00: (3,10) Sloboda T. (2,95) Tuzla Siti (2,40)

Nedelja

13.00: (2,50) Radnik B. (3,00) Posušje (2,90)

13.00: (6,25) Rudar P. (3,80) Zrinjski (1,52)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Bosna i HercegovinaBiH 1BiHFK SarajevoLeotarTuzla SitiSlobodaSloboda Tuzla

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara