Siniša Babić i Nemanja Čović (©MN Press)
Siniša Babić i Nemanja Čović (©MN Press)

Bitka za Novi Sad

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.11.20. | 11:49

Gradski rivali Proleter i Vojvodina na Karađorđu se bore za četvrtfinale Kupa Srbije. Lalatović ne može da računa na Simića, Saničanina i Babića

Novosađani će igrati u četvrtfinalu Kupa Srbije. Samo je pitanje koji - da li mladi superligaša sa Slane bare ili branilac trofeja sa Karađorđa? Oba tima su protekle nedelje poražena u duelima sa večitima beogradskim rivalima u Superligi Srbije. Proleter je u poslednjim trenucima kapitulirao u Humskoj (0:1), dok je četa Nenada Lalatovića poklekla na svom stadionu od šampiona Crvene zvezde (0:2).

Voša brani pehar, favorit je iako četa Branka Žigića igra odlično ove sezone i zauzima visoku šestu poziciju sa istim brojem bodova kao i četvrtoplasirani Čukarički.

Izabrane vesti

"Očekuje nas teška utakmica, koja je derbi Novog Sada. Proleter je pokazao da igra dobar fudbal. S pravom su na toj poziciji, jer imaju dobar i kvalitetan tim, isti od prošle godine, ali i pojačan sa nekoliko igrača. Imaju brzinu po krilnim pozicijama i jakog, stamenog špica u napadu, a iza iskusnog Babića. Mislim da im je najjači adut ta tranzicija iz odbrane u napad“, rekao je pomoćni trener Vojvodine Dragan Šarac.

Vojvodina ne može da računa na najjači tim. Golman Simić je i dalje povređen, Saničan je zadobio povredu zadnje lože tokom reprezentativnih nastupa za Bosnu i Hercegovinu, a Mirko Topić ima povredu prednje lože već 10 dana. Sva trojica neće igrati protiv gradskog rivala.

Proleter je ove sezone postigao samo 14 golova u prvenstvu.

"Ne daje naš rival mnogo golova, ali ih ni ne prima mnogo. Pozadi ima iskusne igrače, a došao mu je i desni bek Brana Milošević, koji je nekada igrao u Radu, čime su popunjene pozicije na desnoj strani. Očekuje nas tvrda utakmica, u kojoj će sigurno neki detalji uticati na konačan ishod, a nadam se da će oni prevagnuti u našu korist i da ćemo proći u dalji tok takmičenja“, zaključio je Šarac.

Zanimljivo, na svih pet utakmica gradskih rivala u Superligi Srbije bio je tip 0-1 gola. Vojvodina je uspešnija, ima tri pobede, dok je Proleter jednom slavio, uz remi bez pogodaka.

Sreda

IMT - Radnički N. 2:1 (1:0)

/Terzić 23, Vukašinović 56 - Đuričković 69/

Javor - Voždovac 1:1 (0:1) penalima 0:3

/Nikolić 65 - Stoisavljević 39pen/

Radnik - Čukarički 2:2 (0:2) penalima 4:2

/ Danoski 53, Pavlov 87 - Birmančević 14, Kajević 28/

Spartak - Mladost 1:1 (1:0) penalima 4:2

TSC - Napredak 2:0 (1:0)

/Varga 17, Balaž 77/

Metalac GM - Partizan 0:1 (0:1)

/Asano 44/

Četvrtak

16.00: (3,60) Proleter N. S. (3,35) Vojvodina (2,10)

***kvote su podložne promenama

Odloženo

Rad - Crvena zvezda


tagovi

Kup SrbijeFK VojvodinaProleter Novi Sad

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara