Foto: Starsport
Foto: Starsport

Brđani motivisani posle uspeha u Sumgaitu: Ušli smo u istoriju, ali želimo da nastavimo dalje

Vreme čitanja: 3min | sub. 31.07.21. | 09:03

Golman Čukaričkog spreman za izazove protiv Metalca i Hamarbija

Sva četiri srpska predstvnika u Evropi pobedama su overila plasman u narednu fazu i tako ostvarila značajan uspeh kako na klupskom planu tako i kada se sagleda šira slika. Partizan i Vojvodina su materijalizovali pobede iz prvog susreta, dok je zbog remija na Banovom brdu Čukarički imao nešto teži zadatak. Imperativ pobede nije poremetio belo-crne koji su rano stekli dva gola prednosti, ali je potom nešto defanzivniji pristup uticao da u prvi plan izbije Đorđe Petrović. Golman Čukaričkog se našao na ozbiljnom testu pred ofanzivom Azerbejdžanaca, ali ga je položio bez greške i tako ukrasio plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu konferencije.

Izabrane vesti

"Bilo je prelepo igrati u Azerbejdžanu. Prva utakmica je prošla kako je prošla, nismo stekli prednost pred gostovanje i znali smo šta nas čeka. Susret pred gledaocima, motivisan rival... Imao sam znatno više posla nego u prvoj utakmici, protivnik je pretio, čak je u završnici igrao sa dva špica, ali mismo se dobro branili, čuvali stečenu prednot i prošli u treće kolo", rekao je Petrović.

Mladi čuvar mreže istakao je da je pre susreta očekivao težak posao, ali da je nakon ranih pogodaka Ndijaea i Docića verovao u rutinski prolaza dalje.

"Rival je i posle primljenih golova pokazao da nije slučajno u Evropi, zaista su kvalitetna ekipa, a nekoliko odličnih pojedinaca sposobnih da naprave razliku. Nesvesno smo se povukli u drugom poluvremenu, došao je do izražaja i umor, ali smo uspeli da izdržimo. Sledi duel sa Metalcem u nedelju i nadam se da ćemo pobedom nastaviti kako smo počeli sezonu".

Inicijativu rivala Čukarički je pokušao da prekine sa tri izmene u veznom redu, ali ulazak Čolovića, Kovača i Kembela nije promenio odnos snaga ni količinu posla koju je imao Petrović.

"Najteži zadatak mi je bio da zaustavim udarac Hagverdija u 68. minut. Bio je nezgodan udarac, morao sam da branim kontra rukom. Bila je to jedina prava intervencija i nešto što sam u žargonu rečeno morao da čupam. Sve ostale odbrane bile su Rutinske. Nisam često imao ovoliko posla, toliko centaršuteva i situacija ispred gola. Eventualno u susretu polufinala Kupa Srbije protiv Radničkog iz Niša".

Već u nedelju Brđane očekuje novi superligaški izazov kada će ugostiti Metalac, a čuvar mreže ističe da je plasman u narednu rundu evropskog takmičenja dodatni motiv pred izazove koji slede.

"Pričao sam sa Belićem, mi generalno u prvenstvu nemamo mnogo posla. Cela ekipa igra defanzivno veoma odlično i imamo po nekoliko situacija na utakmici, međutim nisam se posebno pripremaop za gostovanje u Azerbejdžanu. Znali smo da nas očekuje motivisan rival koji kao i mi želi da uđe u treće kolo, ali smo isto tako znali i da smo kvalitetnija ekipa što smo i dokazali pobedom. Suština je bila da iskoristimo šanse koje nismo u Beogradu".

Već u četvrtak od 21 čas Čukarički će u Humskoj protiv Hamarbija pokušati da napravi novi evropski korak i približi se plej-ofu Lige konferencija uoči revanša u Švedskoj.

"Ušli smo u istoriju kluba, ali želimo da nastavimo dalje. Ipak, rival je kvalitetna ekipa. Lepo je što sam doprineo međunarodnom uspehu kluba u kojem sam ponikao, u Čukaričkom sam od 14. godine i zaista sam presrećan što sam ostvario uspeh sa saigračima koje poznajem iz omladinske škole".

Perspektivni čuvar mreže uspeh je posvetio svim ljudima koji su Čukarički bodrili sa tribina u prvom susretu, ali i kraj malih ekrana prilikom revanša.

"Pozivam publiku da u što većem broju dođe na utakmicu u četvrtak i da nas podrži. Ne znam da smo skoro imali tako kvalitetnog rivala u Evropi, uz Molde pre dve godine, i nadam se da je to dovoljna pozivnica za sve ljubitelje fudbala da dođu na stadion Partizana. Znači nam podrška sa tribina, naročito nakon godinu dana igranja pred praznim tribinama", izjavio je Petrović.


tagovi

ČukaričkiĐorđe Petrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara