Italijanska sportska štampa
Italijanska sportska štampa

Buongiorno Italia: Ronaldo rebus u Juveu, Inter cilja Tirama, Murinjo nešto nedostaje

Vreme čitanja: 6min | pet. 20.08.21. | 12:06

Napulj brine zbog Lorenca Insinjea

 (Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Roma je otvorila sezonu pobedom nad Trabzonsporom u gostima (2:1), ali nije ostavila ubedljiv utisak. Naprotiv, postoji još veliki broj otvorenih pitanja. Trener Đalorosih Žoze Murinjo u svim stilu je podsetio na razliku u bodovima koju je Roma akumulirala na kraju poslednja dva prvenstva, kao i da prelazni rok nije bio rezultata plana koji su skicirali klupska uprava i on već je bio reakcija na seriju događaja, počev od povrede Leonarda Spinacole do iznenadnog odlaska Edina Džeka.

Izabrane vesti

U tom kontekstu novo ime za sredinu terena koj bi popunilo to što nedostaje Murinju je Lukas Toreira. Urugvajac je višak u Arsenalu i Tobdžije su spremne da uzmu u razmatranje i ideju pozajmice.

Kad već govorimo o prelaznom roku, u iščekivanju Tamija Abrahama, Eldor Šomorudov je već privukao pažnju na sebe. Drugi Uzbekistanac u istoriji Serije A je na prva tri meča u dresu Rome svaki put postigao gol ukazujući da bi Murinjo mogao biti u pravu kada je insistirao da ga dovedu iz Đenove. Njih dvojica bi mogla da igraju i zajedno što je potvrdio i sam Šomurodov posle utakmice u Trabzonu, nije isključeno da poslednjih dvadesetak minuta meča protiv Fjorentine na Olimpiku u nedelju veče odigraju skupa.

Pored Šomurodova dobar utisak u plej-ofu Lige konferencije su ostavili Henrih Mhitarjan i Lorenco Pelegrini, a solidni su bili i Nikolo Zaniolo i Rodžer Ibanjez. Na popravni će morati Đanluka Mančini i Matijas Vinja.

U Firenci je produžatak ugovora Nikole Milenkovića i najavljena ponuda značajnog povećanja plata Dušanu Vlahoviću zagrejala atmosferu pred sudar sa Romom. Sa Vlahovićem i Milenkovićem u timu Ljubičastih ambicije time Vinčenca Italijana rastu. Italijanski mediji se na slažu oko ponude koju je gazda kluba Roko Komiso dostavio Vlahoviću: jedni tvrde da je u pitanju petogodišnji ugovor sa platom od 3.000.000 evra plus bonusi, drugi tvrde da je u opticaju faraonska plata od 5.000.000 evra za srpskog reprezentativca u sledeće dve godine i obećanje da će sledeće godine biti prodat, po ugledu na Federika Kjezu.

LACIO

Predsednik Klaudio Lotito je održao obećanje, uplatio je neophodni novac na račun kluba koji je omougućio da igrači koji su već potpisali ugovor sa Lacijom ovog leta budu licencirani za sledeću sezonu. Svi osim Dimitrija Kamenovića. Kao što je Mozzart Sport pisao, Mauricio Sari ima određene rezerve prema bivšem igraču Čukaričkog i želi da poslednje mesto za igrača van EU potroši za Filipa Kostića. Kamenović će biti licenciran za Lacio samo u slučaju da niko od tzv. ekstrakomunitaraca ne dođe u Formelo u sledećih 10 dana.

Naime, menadžer Hoakina Koree već ima ponudu Evertona koja zadovoljava Lacio, međutim Argentinac bi želeo da ostane u Italiji, tačnije voleo bi da pređe u Inter. Međutim, šampion Italije se usredsredio na Markusa Tirama koji košta manje od Koree, može da se plati na nekoliko rata i mnogo je korisniji i funkcionalniji Interovom u parku igrača.

Prema mogućem scenariju, Korea bi trebalo da završi meću Karamelama iz Liverpula za 30.000.000 evra plus pet kroz bonuse. Ta cifra bi omogućila Klaudiju Lotitu da povrati novac koji je uložio za licenciranje igrača i da kupi Kostića od Ajntrahta i tako „usreći“trenera.

Lacio je maksimalno ubrzao i birokratske operacije oko Pedra da bi bio na raspolaganju Sarija za meč sa Empolijem. Trener Lacija nema nameru da pošalje na teren od prvog minuta Koreu. Istini za volju, ako ne bude bilo nužde, Tuku neće ni ući u igru jer će prednost dobiti mladi Raul Moro, a u drugom poluvremenu bi mogao da uđe Pedro. Istini za volju ima i onih koji tvrde da bi Španac mogao da zaigra i od prvog minuta.

INTER

Simone Inzagi sprema tim za debitantski meč protiv Đenove u Seriji A na San Siru, a Bepe Marota i Pjero Auzilio rade na dovođenju Markusa Tirama koji je sve bliže da obuče dres šampiona Italije. Ako bi se transfer realizovao broj startera Mina Rajole u timu Intera bi se popeo na tri, budući da su tu već Stefan De Fraj i Denzel Damfris.

Prema najavama iz Apijano Đentilea, Simone Inzagi će za sutrašji meč igrati na kartu Stefan Sensija u ulozi drugog špica iza leđa Edina Džeka. Podsetimo, Aleksis Sančez i Lautaro Martinez su povređeni, Andrea Pinamonti je na putu da bude pozajmljen Empoliju, a Martin Satrijano je još zelen da bi debitovao od prvog minuta na meču Serije A.

Fabio Kapelo je u intervju za Republiku dao izjavu u kontratendenciji. Trofejni stručnjak je prvo veliko ime fudbala koje je dalo Inter za favorita u ovom prvenstvu a ne Juventus. Po Kapelu, i pored odlazaka Romelu Lukakua i Ašrafa Hakimija, Inter je zadržao kostur tima i angažovao je solidne alternative za Belgijaca i Marokanca, tako da je po njemu i dalje jači od Juventusa.

MILAN

Alesandro Florenci je već stigao u Miliano i biće na raspolaganju Stefanu Pioliju za meč sa Sampdorijom na Marasiju. Bivši kapiten Rome bi trebalo da počne meč i od prvog minuta u ulozi ofanzivnog levog spoljnog Pioli, pole Florencija, očekuje i Jasina Adlija iz Bordoa, a šlag na torti bi mogao da bude Pjetro Pelegri, prvi igrač rođen u 21. veku koji je postigao gol u Seriji A. Nekadašnji veliki talanat iz Đenove se izgubio u Monaku i budući da ima tek 20 godina mogao bi da lansira svoju karijeru u Milanu. Trener tima iz Kneževine Niko Kovač ne računa na Pelegrija i mladi Italijan bi mogao da dođe na pozajmicu, baš kao i Tjemue Bakajoko iz Čelsija.

JUVENTUS

Rebus Kristijano Ronaldo sve više pritiska Juventus. U klubu, barem zvanično, ne žele da se odreknu CR7, ali je javna tajna da su dali zeleno svetlo Žorže Mendešu da pronađe novi klub za svog najvažnijeg klijenta. I sam Ronaldo bi želeo da napusti Juventus, ali bez njegovog odricanja od dobrog dela astronomske plate od 31.000.000 evra, neće biti lako pronaći adekvatnu destinaciju. Jedino moguće rešenje je PSŽ, ali da bi se vrata francuskog kluba otvorila za Ronalda potrebno je da Kilijan Mbape ode u Real Madrid.

Ronaldo je preskočio poslednju trening utakmicu pred početak prvenstva sa mladim timom Juventusa. U odsustvu Portugalca briljirao je Paulo Dibala pokazujući da je u uzlaznoj formi i da mu povratak Maksimilijana Alegrija na klupu Juvea i te kako prija. Druga veoma pozitivna nota je Federiko Kjeza za koga se kaže da bi u ovoj sezoni mogao definitivno da uđe u red top fudbalera. Juče su se videle i naznake novog Juventusa koji bi mogao da igra i u formaciji 4-4-2 a ne samo 4-3-3.

Konkretna vest iz Kontinase je odluka kluba da stavi na transfer listu Vestona Mekenija koga su otkupili ovog leta od Šalkea. Za razliku od Arona Remzija, Amerikanac ima nekoliko timova u Premijer ligi koji bi ga rado angažovali. Stara dama očekuje da od prodaje Mekenija uđe barem 30.000.000 evra. Odlazak Mekenija bi osim novca u kasama Juvea ostvario i drugu kolateralnu dobit: otvorilo bi se mesto za Miralema Pjanića na sredini terena. Bošnjak se i dalje nada pozivu iz Juventusa.

NAPOLI

Navijači Napolija su se uželeli da gledaju utakmice na stadionu „Maradona“. Već je prodato 16.000 ulaznica iako smo u periodu godišnjih odmora i u upravi kluba se nadaju da će do nedelje prodati blizu 25.000. karata za meč sa Venecijom.

Lorenco Insinje je i dalje glavna tema u svim razgovorima u gradu podno Vezuva. Nema nagoveštaja da bi mogao da produži ugovor i u Napulju kruži priča da bi kapiten mogao da završi najpre u Interu, ako ne u avgustu onda u januaru ili sledećeg leta kada mu istekne ugovor sa Napolijem.

Na čekanju je i Kostas Manolas. Olimpijakos još nije izašao sa zvaničnom ponudom. Kao što je već rečeno, Danijele Rugani i Markos Senesi su viđeni kao alternative za Grka dok bi novac od njegove prodaje bio upotrebljen za kupovinu levog beka, odnosno Rejnalda Mandave iz Lila.


tagovi

Markus TiramKristijano Ronaldo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara