Kalidu Kulibali (©Reuters)
Kalidu Kulibali (©Reuters)

Čelsi se dogovorio sa Kulibalijem, samo na platu 8.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | uto. 12.07.22. | 18:51

Sada se traži zeleno svetlo Napolija

Dok su Liverpul i Mančester Siti već polomili kase za velika pojačanja, na Stamford Bridžu se još čeka na prvi zvanični potpis. To bi po svoj prilici trebalo da bude Rahim Sterling pošto je njegov transfer već ugovoren sa svim stranama, a odmah za brzonogim krilnim napadačem put Zapadnog Londona verovatno će i Kalidu Kulibali!

Senegalski štoper navodno je postigao dogovor sa Čelsijem oko ličnih uslova saradnje, a vest potpisuje ugledni milanski list Gazeta delo Sport. Kulibalijev agent Fali Ramadani dobio je za svog klijenta uslove kakve Napoli jednostavno ne može da ponudi. Samo za platu Kulibaliju ide 8.000.000 evra neto godišnje, plus još milion evropskih novčanica u raznim bonusima. Ugovor bi trebalo da bude na četiri godine, s tim što će poslednja biti opciona za klub.

Izabrane vesti

Podsetimo, sportski direktor Napolija Kristijano Đuntoli otkrio je pre nekoliko dana kako je Kulibaliju na stolu paket vredan 60.000.000 evra na ime plate, odnosno 30.000.000 neto za pet godina, plus mesto u klupskoj upravi po završetku igračke karijere. Jasno je bilo odmah da je Napoli krenuo na sve ili ništa u nadi da će uspeti da ubedi nosioca poslednje linije da odbije sve druge ponude, ali sa Čizme stižu uverenja da je on izabrao Čelsi!

Međutim, to je samo prvi korak ka realizaciji transfera pošto sada Plavci moraju da dobiju zeleno svetlo od Napolija. Uprkos tome što je ušao u poslednju godinu ugovora, u Napoliju ne nameravaju tek tako da se odreknu snažnog defanzivca i traže adekvatnu nadoknadu. Juventus je bio spreman da izdvoji 30.000.000 evra, ali je Đuntoli otvoreno poručio da nikakvih transfera u redove Stare dame neće biti kako se ne bi jačala konkurencija. Čelsi je navodno za Kulibalija izdvojio do 40.000.000 evra što bi trebalo da bude dovoljno, samo se nikad ne zna kada je u pitanju Aurelio de Laurentis, koji je inače poznat kao tvrd pregovarač.

Izbor Kulibalija znači da je Čelsi digao ruke od pokušaja da angažuje Matijsa de Lihta. Ne samo što bi Holanđanin bio preskup jer Juventus traži preko 80.000.000 evra, on je izgleda okrenut samo ka transfer u minhenski Bajern koji je u završnoj fazi pregovora.

Kulibali je igrač po ukusu Tomasa Tuhela koji je dao zeleno svetlo novom vlasniku Todu Boliju da krene u razgovore. Na Stamford Brižu nadaju se da bi pored Sterlinga i Kulibalija mogli da dođu Frenki de Jong ili Deklan Rajs, Serž Gnabri ili Rafael Leao, te Nejtan Ake, Robert Levandovski...


tagovi

Kalidu KulibaliNapoliČelsiLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara