Dušan Đorđević (©MN Press)
Dušan Đorđević (©MN Press)

Čuka nišani Evropu

Vreme čitanja: 3min | pet. 11.12.20. | 08:53

Ekipa s Banovog brda posle poraza od Partizana prošle nedelje želi da se vrati u pobednički ritam. Javor je loš gost, samo jedan trijumf na gostovanjima za Ivanjičane

Crvena zvezda je pobegla, Partizan i Vojvodina su verovatno neuhvatljivi za Čukarički, ali bi tim s Banovm brda mogao do četvrtog mesta i izlaska u Evropu. Izabranici trenera Dušana Đorđevića imali su odličan niz u Superligi Srbije, pet mečeva bez poraza, od toga tri pobede, ali su prošle nedelje poraženi u Humskoj (0:1) od crno-belih u finišu utakmice.

Prilika za Brđane da se vrate u pobednički ritam i preskoče subotički Spartak na četvrtom mestu je duel sa Javorovom na Banom brdu danas (18.00). Ivanjičani su u lošoj formi, vezali su tri poraza. Na gostovanjima su ove sezone samo jednom slavili, osvojili pet bodova, pa je jasno da su Beograđani favoriti.

Izabrane vesti

Veći deo prvog dela sezone Čukarički je odigrao bez Miladina Stevanovića, nekadašnjeg mladog reprezentativca Srbije i bivšeg igrača Partizana. Desni bek Brđana povredio se na meču protiv Metalca u Gornjem Milanovcu, a na terenu je bio ponovo tek u meču osmine finala Kupa protiv Radnika u Surdulici.

On ističe da su preostala dva meča do zimske pauze, protiv Javora na Banovom brdu i Radnika u Surdulici, ključna.

"Mečevi od ogromne važnosti za nas. Naravno, zasad razmišljamo samo o Ivanjičanima. Odlična su ekipa, dobro ih poznajemo. Na nama je da ostvarimo što bolji rezultat, po mogućstvu da stignemo do dve pobede i da odemo kući zadovoljni, nadam se na četvrtom mestu, pred zimsku pauzu. Znamo vrlo dobro šefa Bondžulića, koji je radio u Čukaričkom. Znamo kakav fudbal igra, da su mu ekipe vrlo borbene, agresivne, da mnogo pažnje polažu na prekide. Jasno nam je da će svaki igrač Javora pružiti maksimum. Jednostavno, imaju golmana i još deset boraca na terenu. Ako nekoga moram da izdvojim, to je svakako naš bivši saigrač Luka Luković, igra fantastično, kao i levi bek Jevremović, najbolji asistent Superlige“, rekao je Stevanović pred današnji duel.

Defanzivac veruje u bolje proleće za Čuku.

"Dve predstojeće utakmice su nam od ogromnog značaja. Treba da damo maksimum, da probamo da osvojimo što više bodova. A potom, posle zimskih priprema, na proleće, da budemo oni pravi. Imali smo mnogo problema s povredama, vratiće nam se i kapiten Docić, bićemo kompletni, verovatno i kadrovski jači kad bude najpotrebnije. Ali moramo sada da zadržimo priključak, zbog toga je fokus samo na Javoru“, zaključio je Stevanović.

(©MN Press)(©MN Press)

Prošle sezone na Banovom brdu Čukarički je pobedio Javor sa 2:0, dok je u Ivanjici bilo bez pobednika – 2:2. Brđani imaju tri uzastopne pobede na svom terenu ove sezone, a posle Crvene zvezde i Partizana su najbolji domaćini. Sakupili su na svom stadionu 21 bod (sedam pobeda), dva puta poraženi, bez remija u Superligi Srbije.

TSC iz Bačke Topole nije igrao meč prošle nedelje protiv Javora zbog velikog broja zaraženih igrača virusom korona, a danas (16.00) u Sentu stiže Radnik iz Surdulice. Četa Zoltana Saba igra loše ove sezone, nije ni blizu prošlosezonskog uspeha kada je izborena Evropa. Ekipa sa severa Srbije ima tri poraza u poslednje četiri utakmice i meč prtoiv Surduličana je prava prilika za proboj u sredinu tabele.

Gosti stižu oslabljeni u Bačku. Šef stručnog štaba surduličkog superligaša Slavoljub Đorđević usled povreda ne može da računa na kapitena Dušana Stevanovića, Bratislava Pejčića, Nikolu Radmanovca i Dušana Brkovića. Trojica od njih su članovi odbrane, što pojačava bojazan pred duel sa jednim od efikasnjih sastava u Srbiji.

"U dobrom smo ritmu. Ovi momci su i protiv Proletera pokazali karakter. U seriji smo dobrih rezultata, ali i teških utakmica. Bez obzira na kadrovske probleme, idemo u Sentu da igramo čvrsto i sve ćemo učiniti da napravimo pozitivan rezultat“, istakao je Đorđević.

SUPERLIGA SRBIJE – 18. KOLO

Petak

16.00: (1,60) Mladost L. (4,00) Napredak (5,70)

16.00: (1,75) Proleter NS (3,50) Inđija (5,10)

16.00: (1,60) TSC Bačke Topola (4,00) Radnik (5,70)

18.00: (1,42) Čukarički (4,50) Javor (8,50)

Subota

14.00: (2,50) Mačva (3,20) Rad (2,95)

14.00: (2,60) Novi Pazar (3,30) Metalac (2,70)

14.00: (1,58) Radnički N. (3,80) Zlatibor (6,50)

14.00: (2,55) Spartak (3,35) Vojvodina (2,75)

17.00: (5,20) Voždovac (3,80) Partizan (1,67)

Nedelja

17.00: (1,08) Crvena zvezda (11,0) OFK Bačka (28,0)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Napredak KruševacMladost LučaniTSC Bačka TopolaRadnik SurdulicaČukaričkiJavorInđijaFK Inđija

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara