Norman Kembel (©Starsport)
Norman Kembel (©Starsport)

Čukin Kembel žali za reprezentacijom Jamajke, Vošu hrabri povratak Vukadinovića

Vreme čitanja: 3min | ned. 08.08.21. | 13:43

U nedelju se nastavlja 4. kolo Superlige Srbije. Od 18.55 časova u Lazarevcu Kolubara dočekuje Čukarički, dok će na Karađorđu snagu da odmere Vojvodina i Voždovac

Fudbalski agent Kevin Kovan, koji zastupa krilnog ofanzivca Čukaričkog Normana Kembela i Kahima Parisa iz Kopera, kritikovao je selektora Jamajke Teodora Vitmora zbog toga što nije uvrstio ovu dvojicu igrača na spisak za minuli turnir Gold kupa.

Tamo je Jamajka izgubila u polufinalu od domaćina i kasnijeg osvajača Sjedinjenih Američkih Država sa 1:0, golom Hopa u 83. minutu.

Izabrane vesti

Kembel i Paris su razočarani, kao što bi bio svaki ambiciozan fudbaler koji bi se našao na njihovom mestu. Oni žele da predstavljaju svoju zemlju i veruju da su dovoljno kvalitetni. Međutim, poštuju to da su im drugi dobri igrači konkurencija. Nastaviće da se bore i nadaju se da će selektor ubuduće da obrati pažnju na njih“, rekao je Kovan.

18.55: (4,70) Kolubara (3,50) Čukarički (1,80)

Kembel je do sada dva puta igrao za svoju zemlju, oba nastupa 21-godišnjak je zabeležio prošle godine protiv Saudijske Arabije. Za Za Čukarički je ovako ipak ispalo najbolje. Pridošlica iz Grafičara je prošla čitave pripreme sa Brđanima, trener Dušan Đorđević je dobio važnog igrača u rotaciji u evropskim kvalifikacijama, a svoju šansu je Kembel iskoristio na najbolji način.

Zaigrao je na svih pet utakmica koje su belo-crni odigrali do sada, a svaku je započeo sa klupe. Učestvovao je u pobedama nad Voždovcem, Sumgajtom, Metalcem i Hamarbijem, ali još se čeka na njegov prvi gol u dresu tima sa Banovog brda.

Priliku da ga upiše Kembel će imati u nedelju od 18.55 časova, kada će Čukarički da gostuje Kolubari u Lazarevcu u okviru 4. kola Superlige Srbije. Debitant u eliti je posle prva tri meča osvojio samo jedan bod, baš kod kuće protiv Radnika (1:1), dok je izgubio od Napretka (3:0) i TSC Bačke Topole (4:0).

Šef stručnog štaba Lazarevčana, Dejan Đurđević, pohvalio je svog današnjeg rivala.

Tim Čukaričkog pravi je primer kako jedan klub treba da funkcioniše, kako na sportskom tako i na organizacionom planu. Igrači željno i spremno očekuju ovu utakmicu i nadamo se da će ovo biti prvi put da upišemo tri boda na domaćem teren“, kazao je Đurđević.

U isto vreme igra se još jedna zanimljiva utakmica u šampionatu Srbije, Vojvodina na Karađorđu očekuje Voždovac. Novosađani su prethodnog četvrtka doživeli poraz od LASK-a u prvom meču 3. kola kvalifikacija za Ligu konferencije sa 1:0. Prihvatljiv, s obzirom na kvalitet protivnika, jer im rezultat ostavlja šansu da u Lincu naprave podvig i eliminišu Austrijance.

18.55: (1,77) Vojvodina (3,50) Voždovac (4,90)

Zbog toga će verovatno i trener Slavoljub Đorđević da malo kombinuje sa sastavom za duel sa Voždovcem.

Posle teške utakmice sa LASK-om, okrećemo se našem prvenstvu i meču protiv Voždovca. To je ekipa koja se neočekivano borila za opstanak prošle godine. Promenili su trenera, nekoliko igrača, formaciju u kojoj igraju. Mi smo u periodu teških mečeva u poslednjih mesec dana, odigrali smo tri evropske utakmice, dva derbija i na nama je da što pre oporavimo ekipu. Najveće pojačanje za utakmicu protiv Voždovca i predstojeći period jeste povratak Miljana Vukadinovića. On će u nedelju sigurno biti u protokolu, a šef će odlučiti koliko će igrati. Mislim da će njegovim povratkom ekipa dobiti drugačiju energiju sa njim“, obradovao je Vošine navijače Đorđevićev pomoćnik Predrag Ranđelović.

Vojvodina još čeka na prvu pobedu u Superligi, pošto je prethodno remizirala sa Crvenom zvezdom (0:0) i izgubila od Partizana (2:0). Voždovac je iz tri meča osvojio tri boda, u prošlom kolu je takođe poražen od crno-belih, sa 4:0.

Poslednja tri okršaja Novosađana i tima iz Zaplanjske ulice okončana su pobedama Vojvdoine. U februaru ove godine su poslednji put odmerili snage, na Karađorđu, kada je bilo 2:0.

SUPERLIGA - 4. KOLO

Petak

Radnički 1923 - Radnik 0:1 (0:1)

/Milovanović 13/

Crvena zvezda - Napredak 1:0 (0:0)

/Gajić 77/

Subota

Mladost - Spartak 1:2 (0:1)

/Mićević 55 - Tufegdžić 19, 86/

Metalac - Proleter 3:0 (2:0)Ž

/Fićović 11, Šarić 45, Stojić 70/

Nedelja

18.55: (4,70) Kolubara (3,50) Čukarički (1,80)

18.55: (1,77) Vojvodina (3,50) Voždovac (4,90)

21.00: (9,00) Novi Pazar (5,00) Partizan (1,35)

Ponedeljak

19.00: (2,75) Radnički (3,05) TSC (2,75)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Norman KembelFK VojvodinaČukaričkiSuperliga SrbijeMiljan Vukadinović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara