Timo Verner protiv Uniona (©Reuters)
Timo Verner protiv Uniona (©Reuters)

Dašak Lige šampiona u Kući starog šumara: Jednom kada su Bikovi u naletu, teško ih je zaustaviti

Vreme čitanja: 3min | ned. 03.09.23. | 13:29

Union Berlin dočekuje RB Lajpcig u poslednjem meču 3. kola Bundeslige

Kuća starog šumara je poštovan stadion. Prvi put ove sezone, dašak međunarodnog fudbala duva kroz Kepenik. Žreb za Ligu šampiona bio je u četvrtak, a sa Bikovima iz Saksonije u nedelju u Berlin stiže učesnik najviše kontinentalne klase. Kakav sudar na zatvaranju 3. kola Bundeslige (17.30).

Real Madrid, Napoli i Braga smešteni su sa Union Berlinom u Ligi šampiona, dok je RB Lajpcig za rivale dobio Mančester Siti, Crvenu zvezdu i Jang Bojs. Težak posao čeka nemačke sastave...

Izabrane vesti

Leonardo Bonuči, italijanska defanzivna zvezda je na putu za Kepenik, a Robin Gosens ​​je već u Berlinu. Euforija trenutno ne može biti veća u taboru Uniona, a to se ogleda i u pogledu na trenutnu tabelu.

Osmi put u klupskoj istoriji, Gvozdeni su vodeći u Bundesligi. Pred treće kolo izabranici trenera Ursa Fišera su bili na vrhu sa savršenih šest bodova. Jedino je Bajern od početka prošle sezone češće zauzimao prvo mesto u vrhu. To zapravo pokazuje, čak iako i dalje zvuči pomalo nadrealno, da su Kepenikersi u potpunosti stigli u vrh Bundeslige.

17.30: (3,80) Union Berlin (3,50) RB Lajpcig (2,10)

Možda je prizemna priroda čitavog Uniona ono što čini tim iz Berlina toliko popularnim u fudbalu u Nemačkoj. Ušli su Gvozdeni u Ligu šampiona sa relativno malim sredstvima i postepeno razvijali tim na takav način da ovaj klub sada može da igra za bodove protiv Real Madrida. U Bundesligi, međutim, Ajronsi već dugo nisu autsajderi.

U poslednje 24 utakmice Bundeslige kod kuće, nijedan tim nije uspeo da pobedi Union na strani. Rezultat je bio 16 pobeda Kepenikersa i osam remija. To je najduži takav niz bilo kog kluba u najjačem nemačkom rangu. Poslednji gostujući trener koji je pobedio u Berlinu bio je Marko Roze, iako je još bio na kormilu Borusije Dortmund u februaru 2022.

Berlinci su u proteklih nedelju dana pokazali punu zrelost. Na gostovanju promovisanom timu u Darmštatu, Robin Gosens ​​je na debiju od starta stavio svoj tim ispred, a pošto je Aronson isključen, Liliji su izjednačili, ali su posle još jednog pogotka Gosensa, a potom i Kevina Berensa i Danila Doekija ponovo stradali sa 4:1.

RB Lajpcig je već dugi niz godina veliki igrač u Bundesligi i može da se raduje braniocu titule Mančester Sitiju u evropskoj klasi. Za razliku od Berlinaca, međutim, osmina finala je očigledno minimalna meta za Bikove. Ambicije su u Saksoniji malo porasle. To takođe znači da tim Marka Rozea želi uspešno da završi težak izazov u ​​Kepeniku.

Nedavno se pokazalo da je Lajpcig bio kamen spoticanja za lidere. Bikovi su tri puta zaredom pobedili voedće ekipe, poslednji put Štutgart prošle nedelje. Ako to mogu ponovo da urade u nedelju, Saksonci bi bili prvi tim posle Šalkea pod vođstvom Ralfa Rangnika 2011. koji bi ostvario ovaj podvig.

Iako RB trenutno ima samo tri boda, RB je izuzetno jak. Bulsi su pobedili u šest od poslednjih sedam utakmica u Bundesligi. Ovome se dodaju uspesi u DFB kupu i u Superkupu. Lajpcig je u prethodnih nedelju dana pokazao da može da se nosi i sa padovima. Na pauzi su gubili sa 1:0 na svom terenu protiv Štutgarta, ali su onda u drugom poluvremenu upriličili apsolutni vatromet. Na kraju je bilo 5:1 posle golova Henrihsa, Olma, Opende, Kampla i Simonsa. Jednom kada su Bikovi u naletu, teško ih je zaustaviti.

---------

Izađi na crtu, ispuni dnevni zadatak sa Mundobasketa i osvoji deo nagradnog fonda od 200.000 dinara!

---------

BUNDESLIGA - 3. KOLO

Petak

Dortmund - Hajdenhajm 2:2 (2:0)

/Brandt 7, Čan 15 - Dinkči 61, Klajndinst 82/

Subota

Augzburg - Bohum 2:2 (1:1)

/Beljo 35, Demirović 62 - Asano 45+3, 64/

Hofenhajm - Volfzburg 3:1 (1:1)

/Bruks 45+2, Bejer 60, Skov 74 - Tomas 36/

Leverkuzen - Darmštat 5:1 (1:1)

/Bonifejs 21, 61, Palasios 49, Hofman 67, Hložek 83 - Vilhelmson 25/

Štutgart - Frajburg 5:0 (3:0)

/Furih 8, 62, Girasi 17, 19, Milot 75/

Verder - Majnc 4:0 (1:0)

/Dukš 4pen, Stage 53, Bitenkur 82, Enjinma 83/

Menhengladbah - Bajern 1:1 (1:0)

/Itukara 30 - Sane 58, Til 87/

Nedelja

15.30: (2,30) Ajntraht (3,35) Keln (3,15)

17.30: (3,80) Union Berlin (3,50) RB Lajpcig (2,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

BundesligaUnion BerlinRB Lajpcig

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara