Lois Dioni (©Starsport)
Lois Dioni (©Starsport)

Dioni puca od samopouzdanja: Ubice smo kad je najpotrebnije, znam kako se igraju derbiji

Vreme čitanja: 3min | pet. 17.09.21. | 16:26

“Učiniću sve da dam što više golova u sezoni, a što da ne i Partizanu u nedelju”

Sa stadiona “Rajko Mitić”, počev od sinoćne pobede nad Bragom, dopiru isključivo pozitivne vibracije. Trijumfalan početak u grupnoj fazi Lige Evrope bio je neophodna injekcija samopouzdanja za crveno-bele uoči Večitog derbija.

Momci Dejana Stankovića pokazali su karakter, gol Brage minut nakon Rodićevog za vođstvo nije ohladio crveno-bele. Vatra je i dalje tinjala, a u potpunosti se rasplamsala posle Kataijevog uspešno realizovanog penala. Jedina mrlja bila je povreda El Fardu Bena, koji je teren napustio u prvom poluvremenu.

Izabrane vesti

Reprezentativca Komora zamenio je francuski napadač Lois Dioni, koji je i na ovom meču imao jednu stopostotnu šansu. Iako je nije pretočio u pogodak, Dioniju se samopoudanje nije srozalo. Ostvaren je primarni cilj, a golovi će doći, jer teško je poverovati da će Francuz konstantno kuburiti sa realizacijom.

“Bilo mi je bitno da odigram prvi meč grupne faze sa Zvezdom u Evropi. Zadovoljan sam pobedom, osvojili smo tri boda na startu. Veoma mi je drago zbog kluba i navijača, svi smo zaslužili onakvo veče. Meč je bio težak, Braga je odličan tim, bili smo najjači kad je bilo najteže i „ubice“ kad je bilo najpotrebnije”, istakao je Lois Dioni.

Ulazi Lois Dioni redovno u prilike, makar jednom po meču ima one koje se mogu samo poželeti i uverava da je sve bliže optimalnom nivou.

“Osećam se sve bolje, dostižem polako svoj pravi nivo. Došao sam bez odrađenih priprema i vidi se da sam sada bolji nego pre dva meseca. Imam problem s preponama, ali naporno radim da ga rešim kako bih bio sto posto spreman. Vremenom sam se navikao na tim, na svoje saigrače i na život u Beogradu, što mi zaista mnogo olakšava”.

Nedelja je Večitog derbija, a Lois Dioni upoznat je kakav značaj ima taj meč za pristalice Crvenje zvezde i Partizana. A, zna i kako se igraju derbiji. Doduše, oni francuski…

“Pre nego što sam potpisao, odgledao sam nekoliko snimaka o istoriji između dva kluba. Znam da je važan meč, već sam igrao slične derbije, Lion - Sent Etjen. Mislim da je ovde nivo iznad tako da ćemo biti spremni. Lepo smo počeli ovu takmičarsku nedelju pobedom protiv Brage i nadamo se da ćemo je završiti pobedom nad večitim rivalom”.

Prethodne derbije obeležila je rovovska borba. Nema sumnje da će i ovaj u nedelju na stadionu JNA nalikovati ranijim.

“Ne znam kako će izgledati igra na terenu, nisam nikad igrao derbi u Srbiji, ono što je sigurno je da će biti dosta borbe. Igraćemo kako znamo sa našim talentovanim igračima. Uvek je drugačije kad je derbi, tim može da bude deset puta bolji ali pobedu odnosi ekipa sa većom željom”.

Protiv Brage je zakazao Lois Dioni u presudnom trenutku. Nije to Zvezdu skupo koštalo, a lepšeg iskupljenja ne bi bilo od gola Partizanu.

“Hvala svima na podršci od mog dolaska, zadovoljan sam dočekom, učiniću sve da dam što više golova u sezoni, a što da ne i u nedelju na derbiju”, poručio je Dioni.



tagovi

Lois DioniFK Crvena zvezda

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara