Fudbaleri Dunajske Strede (©Shutterstock)
Fudbaleri Dunajske Strede (©Shutterstock)

Dunajska Streda polako kompletira redove, danas protiv Vašaša u pretposlednjoj proveri pred Partizan

Vreme čitanja: 3min | pet. 09.07.21. | 13:50

Slovački predstavnik u završnoj fazu priprema za kvalifikacije za Ligu Konferencije, u kojima im je rival tim Aleksandra Stanojevića 22. jula

Rival Partizana u sklopu 2. kola kvalifikacija za Ligu Konferencije u završnoj je fazi priprema. Dunajska Streda danas igra četvrti meč na letnjim pripremama, pretposlednji, kada joj u goste dođe Vašaš iz Budimpešte (17.00). Posle poraza od Salcburga 1:3 i Ferencvaroša 0:1, izabranici trenera Antala Nemeta su pre šest dana slavili 4:2 protiv Haladaša, a ovog puta žuto-plave očekuje duel u domaćem okruženju protiv mađarskog drugoligaša.

DAC je jedan od klubova iz Slovačke sa dugom istorijom i bogatom tradicijom. Minuli šampionat okončao je sa srebrnom medaljom, i osnovni cilje ekipe koja je pod patronatom Oskara Vilađija, privrednika i istaknutog predstavnika mađarske nacionalne manjine u Slovačkoj.

Izabrane vesti

17.00: (1,35) Dunajska Streda (4,80) Vašaš (6,75)

Biće to drugi međusobni duel Dunajske Strede i Vašaša ove godine, pošto su se sastali tokom zimskih priprema. Andraš Rado je doveo Vašaš u prednost u 11. minutu, a vođstvo je moglo u više navrata da se uveća do odlaska na veliki odmor. Vodio je sastav iz Budimpešte sve do 89. minuta, kada je u razmaku od 120 sekundi DAC prvo izjednačio golom Andrije Balića, a zatim je Zuberu Šarani postavio konačnih 2:1 za žuto-plave.

Na otvaranju priprema Stredi je nedostajalo nekoliko igrača iz prolećne ekipe. Otišli ​​su Janik Miler u Darmštat, Mateu Vidi je istekao ugovor, Ajzak Kristi-Dejvis se vratio sa pozajmice u Barnsli, Sidnej Fride je završio karijeru zbog povrede kolena, Niklas Zomer je prešao u Majnhof, a za sada nedostaju Žolt Kalmar i Sesar Blekman, koji su već dugo povređeni.

Zbog reprezentativnih dužnosti timu su se kasnije pridružili Erik Dejvis, Erik Ramirez i Andraš Šefer, kao i Lusijano Vera, Sebastijan Nebila i Zuberu Šarani. Andrej Fabri i Mali Matuš su nova-stara lica pošto su se vratili sa pozajmice, Martinu Rimarenku je produžen ugovor, golman Martin Vantruba je stigao u Dunajsku Stredu iz praške Slavije, a Atila Horvat je dobio profesionalni ugovor.

Sa druge strane, Vašaš je do sada odigrao tri pripremna meča. Najpre je slavio sa 5:1 protiv niželigaša Zugle, potom je pobedio slovačko Komarno sa 1:0, a u poslednjem okršaju je doživeo katastrofu u sudaru sa Honvedom 7:2.

DAC posle Vašaša očekuje generalna proba sa Ujpeštom 15. jula, sedam dana pre prve utakmice 2. kola borbe za mesto u Ligi Konferencije sa Partizanom u Beogradu.


tagovi

Prijateljske utakmiceDunajska StredaVašaš

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara