Nadim Amiri i Lukas Alario (©Reuters)
Nadim Amiri i Lukas Alario (©Reuters)

Dvoboj Alarija i Silve za osminu finala, Ajntraht bez Kostića

Vreme čitanja: 3min | uto. 12.01.21. | 11:45

Leverkuzen dočekuje tim iz Frankfurta u okviru DFB kupa

Preostalo je da saznamo još dva učesnika osmine finala DFB kupa. Jedan će biti poznat posle večerašnjeg okršaja Leverkuzena i Ajntrahta, a drugi nakon dvoboja u sredu između Holštajn Kila u Bajerna.

Najzanimljiviji par šesnaestine finala Kupa Nemačke je bez sumnje sudar Bajera i ekipe iz Frankfurta. Farmaceuti su u prvom kolu pometlali amatere Norderštet sa 7:0, dok je tim Adija Hitera bio bolji od Minhena 1860 sa 2:1. U međusobnim susretima ove dve ekipe u poslednje vreme pobeđuje domaćin.

Izabrane vesti

U početku je bilo planirano da se ova utakmica igra pre zimske pauze, zajedno sa ostatkom duela drugog kola, ali je pomerena za januar kako bi olakšala ionako opterećen raspored Leverkuzena zbog obaveza u Ligi Evrope i Bundesligi.

Bajer je pre pauze izgubio mesto na vrhu tabele posle dramatičnog poraza od Bajerna iz Minhena sa 2:1, u kojem nije mogao da zaustavi Roberta Levandovskog. To je bio prvi neuspeh ekipe Petera Boša u ligi ove sezone, ali je on ostavio očigledne posledice. Posle njega Farmaceuti su doživeli poraz na gostovanju upravo Ajntrahtu sa 2:1, a potom je tim sa Baj Arene pre tri dana remizirao na svom stadionu protiv Verdera sa 1:1.

Uprkos pobedi nad Leverkuzenom, Ajntraht se nije naročito pokazao ove sezone. Platio je ceh duelima u kojima je remizirao, čak osam puta, i po tome je rekorder u Bundesligi. Međutim, sada je Hiterov tim u seriji od tri pobede, odnosno četiri meča beuz poraza, i to pošto su nanizali čak devet duela bez slavlja.

Boš ima tim koji dobro radi kao jedinica, deleći golgetersku odgovornost, ali to nije sprečilo

Lukasa Alarija da zablista. Argentinski napadač je najbolji strelac Leverkuzena u Bundesligi ove sezone sa osam golova, međutim tokom poslednjih nekoliko mečeva mučio se sa povredom kolena. Alario nije bio u startnoj postavi Farmaceuta od 21. novembra, i od tada je morao da se zadovolji ulazeći kao džoker sa klupe. Ipak, kup utakmica je možda najbolje vreme da Alario ponovo krene i pokaže šta može.

Sa druge strane, Ajntraht je počeo da pobeđuje, a Andre Silva je ponovo bio heroj Orlova. Portugalac je imao pristojnu debitantsku kampanju u timu sa Komercbank arene prošle sezone postigavši 12 golova u 25 mečeva Bundeslige. Preko leta je otkupljen i Silva je postao potpuno novi čovek, koji je postao mašina za postizanje golova. Do sada je propustio samo jednu utakmicu u šampionatu Nemačke zbog povrede, i započeo je svih 14 susreta, postigavši 11 golova.

Leverkuzen za večerašnji susret neće moći da koristi Arangiza, Arijasa, Belarabija, Svena Bendera, Palasiosa, Paulinja i Vajzera. Ajntraht, pak, u meč ulazi bez suspendovanog Filipa Kostića, potom Ahea, Brugera, Viljemsa i Makande.

Susret Leverkuzena i Ajntrahta možete da pogledate od 20.45 u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

NEMAČKA, DFB KUP - 1/16

Utorak

20.45: (2,15) Leverkuzen (3,45) Ajntraht (3,50)

Sreda

20.45: (15,0) Holštajn Kil (8,50) Bajern (1,15)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Andre SilvaLukas AlarioAjntraht FrankfurtAjntrahtBajer LeverkuzenKup Nemačke

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara