Ernan Barkos protiv River Plejta (©Reuters)
Ernan Barkos protiv River Plejta (©Reuters)

Ernan Barkos u pohodu na treću vezanu titulu i 560.000 evra

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.11.23. | 23:05

Alijansa Lima dočekuje Universitario u okviru revanša finala plej-ofa prvenstva Perua. Prvi meč završen 1:1, a plavo-beli brane trofej najboljeg u zemlji

Stigao je trenutak istine za dva najtrofejnija peruanska tima. Alijansa Lima i Universitario sastaju se u Klasiku Perua, u najvažnijem mešusobnom meču u poslednjih 14 godina, u revanšu finala plej-ofa. Kremasti gostuju u Matuteu posle dobre igre koju su prikazali na meču odigranom prošle subote na svom terenu, u kojem su dominirali i ipak dopustili plavo-belima da iz jedine šanse dođu do gola i remija 1:1.

Alijansa ima obavezu da poboljša učinak ako želi da nadmaši najvećeg rivala koji je u fudbalskom usponu. Trener plavo-belih Maurisio Larijera se izvinio što je u prvoj utakmici igrao ultra defanzivno, zbog čega će predstaviti neke varijacije, i od početka će na teren izaći Brajan Rejna, Pablo Sabag i Karlos Zambrano, dok se u napadu očekuje Ernan Barkos (39), nekadašnji napadač Crvene zvezde, inače najbolji strelac tima u Aperturi i Klausuri. Vremešni špic ukupno je postigao 17 golova u sezoni i deli drugo mesto na listi najefikasnijih u ligi.

Izabrane vesti

Brojke idu u prilog Alijansi kada igra kod kuće, pošto u Ligi 1 nije izgubila u 25 utakmica, a poslednji poraz je u Matuteu doživela u septembru 2022. Imala je 20 pobeda i primila samo šest golova u tom periodu, uz 50 postignutih pogodaka.

Treba napomenuti i da trener Larijera ne poznaje poraz od svog dolaska na kormilo velika iz Lime. Vodio je 12 utakmica, pobedio u sedam navrata i remizirao u pet susreta. Još jedan pozitivan rezultat mogao bi da Alijansu odvede do 26. nacionalne krune, koliko ima upravo Universitario. Inače, plavo-beli su osvojili prethodne dve titule, dok su se Kremasti poslednji put okitili lovorikama 2013.

02.00: (2,65) Alijansa Lima (2,90) Universitario (2,80)

Trener Univeritarija Horhe Fosati uveren je da će njegov tim izaći sa istim stavom i osvojiti titulu, 27. u istoriji.

"Analizirali smo toliko pozitivnih stvari, fudbalskih, koje su se desile u subotu i koje nas ispunjavaju optimizmom. Osim velikog poštovanja prema rivalu, imamo cilj da odemo u Matute i uzmemo pehar", rekao je 70-godišnji urugvajski strateg.

Universitario je ostvario dve pobede i remi u poslednja tri gostovanja na stadionu Alijanse, i on je poslednji koji je porazio plavo-bele na njegovom bunjištu. Drugi faktor koji takođe može uticati na meč je psihološki aspekt, jer se Kremasti oslanjaju na to da je Univeristario u prednosti jer je slavio u poslednja dva finala koja su se igrala 1999. i 2009.

Čas odluke će uskoro doći, a s njim i nagrada od milion dolara, odnosno oko 935.000 evra. Pre mesec dana, CONMEBOL je najavio da će dati milion dolara za nagrađivanje šampiona lokalnih turnira svake zemlje, odnosno Argentine, Brazila, Perua, Kolumbije, Ekvadora, Paragvaja, Urugvaja, Bolivije, Venecuele i Čilea.

Peruanski fudbalski savez još nije potvrdio iznos, ali se ipak procenjuje se da će biti slično kao i prošle godine: Alijansa je za prvo mesto dobila 560.000 evra, a drugoplasirani Melgar 373.000.

-------------------

Igraj novog Prognozzera - osvoji do 100.000 dnevno sa NULA dinara uloga.

-------------------

PERU 1 - FINALE (REVANŠ)

Četvrtak

02.00: (2,65) Alijansa Lima (2,90) Universitario (2,80), prvi meč 1:1

***kvote su podložne promenama



tagovi

Peru 1Alijansa LimaUniversitarioErnan Barkos

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara