Ozan Tufan (©Reuters)
Ozan Tufan (©Reuters)

Fener i bez Perotija u pobedničkom ritmu

Vreme čitanja: 2min | čet. 14.01.21. | 12:29

Gradski derbi u Istanbulu u osmini finala Kupa Turske. Najpopularniji klub na Bosforu vezao četiri trijumfa iako i dalje ima četvoricu povređenih noslilaca igre. Promo kvota na pobedu plavo-žutih u Mozzartu - 1,52

Traže se još dva učesnika četvrtfinala Kupa Turske. U narednu rundu plasirali su se Bešiktaš, Bašakšehir, Galatasaraj, Konja, Antalija i Sivas. Najzanimljiviji duel u četvrtak (18.45) igra se na stadionu Ulker, Fenerbahče dočekuje gradskog rivala Kasimpašu.

Posle nekoliko tmurnih sezona u ovoj je Fener konačno kandidat za titulu. Trenutno je na deobi prvog mesta sa Bešiktašem (po 35 bodova) u šampionatu Turske. Pre 10 dana ova dva tima su odigrala prvenstveni meč na stadionu Redžep Tajip Erdogan. Plavo-žuti su bili ubedljivi, slavili su sa 3:0.

Izabrane vesti

Fener je u seriji od četiri pobede u šampionatu. Efikasno igraju plavo-žuti, postigli su 12 golova za poslednjih 360 minuta (tri po meču). Kasimpaša je u sredini tabele, a ima samo pobedu u prethodnih pet kola Superlige Turske.

Neće Fenerbahče biti kompletan u komšiluku. Nedostaju Argentinac Dijego Peroti, letošnje pojačanje iz Rome, a van tima zbog povreda su i Hose Sosa, Filip Novak i Tolga Džigerdži. Gokan Gonul je rovit i pod znakom pitanja je za današnji meč osmine finala Kupa Turske.

Kada igraju gradski rivali dolazi veliki broj golova. Na čak šest od sedam poslednjih utakmica mreže su se tresle bar tri puta.

U prvom meču dana Alanja je favorit protiv Erzuruma (16.45). Domaćin je do pre nekoliko kola bio lider turskog prvenstva, ali je očekivano pao, vezao je dva poraza. S druge strane, Erzurum je trenutno "fenjeraš“ u Superligi Turske.

KUP TURSKE – OSMINA FINALA (JEDAN MEČ)

Utorak

Bursa – Antalija 0:3 (0:3)

Sivas – Adana 2:1 p. p. (1:1, 1:1)

Malatija – Galatasaraj 1:2. p. p. (0:0)

Sreda

Konja - Gazijantep 2:1 (2:0)

Tuzla - Bašakšehir 1:5 (1:2)

Bešiktaš - Rize 1:0 (0:0)

Četvrtak

16.45: (1,43) Alanja (4,30) Erzurum (6,75)

18.45: (1,52) Fenerrbahče (4,00) Kasimpaša (6,00)

***kvote su podložne promenama


tagovi

TurskaKup TurskeFenerbahčeAlanjaKasimpaša

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara