Pedro (©Reuters)
Pedro (©Reuters)

Flamengo jači za sedmoricu prvotimaca

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.03.21. | 23:04

Prvenstvo Karioka: Šampion Brazila još ne igra u najjačem sastavu, ali se polako kompletira. Na Marakani stiže Resende

Slavni Flamengo odbranio je titulu u Brazilu posle drame u poslednjem kolu, kada je za "prsa" (bod više) presekao vrpcu pre Internasionala iz Porto Alegrea. Ipak, crveno-crni nisu ponovili pretprošlu sezonu, kada su dominirali u Seriji A i osvojili Kopa Libertadores u finalu u Limi protiv River Plejta. Tada je na komilu tim iz Rija bio Portugalac Žorž Žezus koji je protekog leta odlučio da se vrati u Benfiku.

Odmah posle elitnog šampionata Brazila na red su došla lokalna prvenstva, a Flamengo igra u Karioka šampionatu ili kako se zvanično zove Taka Guanabara. Dvostruki uzastopni prvak Brazila je startovao sezonu sa dve pobede, ali je u nedelju poražen u velikom derbiju Rija od ljutog rivala Fluminensea (0:1).

Izabrane vesti

Trener Rožerio Seni i zvezde tima kao što je Gabrijel Barbosa, popularni Gabigol, na zasluženo su odmoru, pa je Flamengo u prva tri kola igrao sa rezervistima. Na Marakani noćas (01.00) stiže Resende u prvom meču četvrtog kola prvenstva Karioka. Gosti su šampionat počeli sa četiri boda, po pobedu, poraz i remi u prva tri kola.

01.00: (1.25) Flamengo (5,50) Resende (10,0)

Na klupi domaćina biće i dalje Maurisio Souza. U odnosu na prve tri kola, pomoćnik Rožerija Senija moći će da računa na sedmoricu novih igrača – Pedra, Vitinja, Lea Pereiru, Uga Souzu, Žoaa Lukasa, Renea i novajliju Bruna Vijanu.

..............................................

* Ako imaš nalog na sajtu mozzartbet.com, proveri ga svakog ponedeljka jer možda te čeka sjajno bonus iznenađenje! Ne zaboravi, ponedeljak postaje tvoj srećan dan uz Happy Monday Bonus.

..........................................

Gosti na Marakanu stižu bez golmana Žefersona koji je isključen prethodnog vikenda kada je Resende odigrao bez golova protiv Madureira. Zamena je Fraga.

Flamengo je mnogo uspešniji u međusobnim mečevima sa Resendeom. Ima 10 pobeda, jednom je bilo nerešeno, a dva puta je poražen. Poslednji meč ova dva tima su odigrala pre nešto više od godinu dana, a slavio je Flamengo u gostima sa 3:1. Na Marakani su odmerili snage pre pet godina, kada su crveno-crni bili ubedljivi, pobedili su sa 5:0.

BRAZIL – PRVENSTVO KARIOKA

Subota

01.00: (1.25) Flamengo (5,50) Resende (10,0)

19.00: Volta Redeonda – Makae

21.00: Boavista – Nova Iguasu

Nedelja

01.05 Bangu - Fluminense

19.30: Madureira – Portugesa

22.00: Vasko – Botafogo

***kvote su podložne promenama



tagovi

BrazilFlamengo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara