Fudbaleri Bešiktaša (©Reuters)
Fudbaleri Bešiktaša (©Reuters)

Gazijantep oslabljen udara na šampiona, Ljajić u drugom planu

Vreme čitanja: 3min | sub. 21.08.21. | 15:56

Turski Super lig: Crno-beli doveli proteklog vikenda Mišija Batšuaija, ali bi Belgijanac mogao da sačeka na debi u dresu giganta iz Istanbula

Bešiktaš je prošle sezeone dominirao u Turskoj. Osvojio je duplu krunu, a i ove sezone tim Sergena Jaldžina je prvi favorit. Fenerbahče i Galatasaraj su dosta menjali tokom leta, dok su crno-beli Orlovi zadržali ključne igrače osim Kamerunca Vensana Abubakara koji je pojačao saudijski Al Nasr. Zamena za nekadašnjeg igrača Porta je Miši Batšuaji, Belgijanac koji je stigao na pozajmicu iz Čelsija. Prošle sezone je branio boje Kristal Palasa.

Šampion Turske je platio nekada talentovanog napadača koji je poslednjh godina stalno na pozajmicama. On je stigao na Bosfor za simboličnih 150.000 evra, ali su crno-beli u potpunosti preuzeli platu igrača koja iznosi 3.165.000.

Izabrane vesti

20.45: (4,30) Gazijantep (3,60) Bešiktaš (1,85)

Nema u timu ni nekadašnjeg reprezentativca Dženka Tosuna koji je zimus došao iz Evertona, ali je zbog povrede malo igrao, pa je vraćen na Gudison. Prva zvezda tima je i dalje Kanađanin Kajl Larin. Tokom leta je stigao i turski reprezentativac Kenan Karaman iz Fortune iz Diseldorfa. Bešiktaš je na premijeri glatko pobedio Rize sa 3:0, a danas ide na noge Gazijentepu (20.30).

Domaćin je poražen od Karagumruka na startu (2:3), a i tokom pripremnih utakmica je ekipa ređala poraze, pa joj ne gine borba za opstanak. Poslednjih pet utakmica ovih timova dobile su domaće ekipe. Protekle sezone u Super ligu, Bešiktaš je slavio na Vodafon areni sa 2:1, dok je Gazijantep na svom terenu bio bolji, pobedio je sa 3:1.

20.45: (2,15) Alanja (3,40) Altaj (3,40)

Bešiktaš i dalje ne može da računa na povređenog Brazilca Teišeiru, dok je Bosanac Hašić pod znakom pitanja. Očekuje se da bi trener Jaldžin izvesti istih 11 kao prošle nedelje protiv Rizea. Adem Ljajić je u drugom planu na startu sezone. Na premijeri nije igrao, bio je na klupi. Klub želi da se otarasi nekadašnjeg srpskog reprezentativca koji ima jednu od najvećih plata u klubu, a ugovor mu ističe narednog leta.

Za domaćina van stroja je Čileanac Anhel Sagal koji je dobio crveni karton na premijeri u Istanbulu protiv Karagumruka. Oguz Čejlan i Enver Dženk Sahin su oboleli od virusa korone, dok je Rumun Aleksandru Maksim povređen. Kamerunac Kana Bijik je rovit i pitanje je da li će na njega trener Erol Bulut moći da računa.

Gazijantep je prethodne nedelje doveo Aleksandra Merkela i Žoaa Figuiredu, ali je pitanje da li će Bulut imati novajlije večeras protiv šampiona.

Sve mečeve prvenstva Turske možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.


tagovi

Turska 1BešiktašGazijantepTurska Super ligturska ligaMiši Batšuaji

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara