Andrej Kramarić (©Reuters)
Andrej Kramarić (©Reuters)

Goleada u najavi u Leverkuzenu, Kramarić za jači Hof

Vreme čitanja: 4min | ned. 08.11.20. | 10:39

Posle šest golova u mreži Šahtjora, raspucani Koltovi putuju na Baj arenu. Zvezdin rival u grupnoj fazi Lige Evrope ima samo bod u četiri poslednja meča Bundeslige, ali dobra vest za Sebastijana Henesa je povratak hrvatskog napadača

Prošle sezone Bajer iz Leverkuzena i Borusija iz Menhengladbaha borili su se za ulazak u Ligu šampiona. Bolji su bili Koltovi, dok su Farmaceuti morali da se zadovolje Ligom Evrope. I u novom šampionatu Bundelige ova dva tima žele da izbore plasman u najjače klupsko takmičenje Starog kontinenta. Jedan od derbija sedmog kola prvenstva Nemačke na programu je u nedelju (18.00) na Baj areni.

Koltovi iz Menša stižu u Leverkuzen posle kanonade u Kijevu. Šampionu Ukrajine Šahtjoru u Kijevu izabranici Marka Rosea dali su čak šest golova. Briljirao je francuski napadač Alasan Plea, koji je postigao het-trik. Domaćin će biti umoran posle teškog gostovanja u Petah Tikvi protiv Hapoela Ber Ševe u trećem kolu Ligi Evrope. Farmaceuti su meč trećeg kola drugorangiranog takmičenja na Starom kontinentu rešili u svoju korist sa 4:2, iako su gubili sa 2:1. Leverkuzen je uz Volfsburg jedina neporažena ekipa u Bundesligi.

Izabrane vesti

Adut Bajera je odlični Argentinac Lukas Olario, strelac četiri gola na poslednje dve utakmice u šampionatu Nemačke. Gaučos je postigao po dva gola Augzburgu kod kuće i Frajburgu prošle nedelje. On je posle povrede Čeha Patrika Šika iskoristio šansu i trenutno je na četvrtom mestu liste strelaca nemačke elite. Ispred su samo Andrej Kramarić i Erling Haland, sa po šest golova, i nedostižni Poljak Robert Levandovski sa 11 pogodaka u ovom šampionatu.

Šik je pod znakom pitanja za ovaj duel, dok Boš ne može da računa na povređene Čileanca Aranguiza, Kolumbijca Santijaga Arijasa i Brazilca Paulinja. Trener tima iz Menhengladbaha Rose nema problema sa povredama igrača, a neizvesno je jedino igranje Švajcarca Denisa Zakarije.

Gosti su imali dva dana više odmora i pripreme za ovaj duel, što bi moglo da bude prednost. Oba tima se nalaze u odličnoj formi. Farmaceuti su u seriji od tri pobede u šampionatu Nemačke, a u poslednja dva kola Bundeslige ekipa holandskog stručnjaka Petera Boša je raspucana, postigla je sedam golova. Koltovi imaju tri pobede i remi u poslednja četiri kola.

Poslednje četiri utakmice Levekuzena i Menhengladbaha u Bundesligi završene su pobedama gostujućih timova. U proteklom prvenstvu Bundeslige, Leverkuzen je slavio u Menhengladbahu sa 3:1, dok je Menš bio bolji na Baj Areni sa 2:1. Poslednje dve sezone u šampionatu Nemačke, Koltovi su pobedili u gostima Leverkuzen, a na obe utakmice dolazila je kombinacija GG3+. Gosti su slavili tri puta od poslednja četiri meča na Baj areni. Oba tima igraju odlično, daju veliki broj pogodaka, pa bismo i u nedelju mogli da gledamo goleadu.

Hofenhajm gazi u Ligi Evrope u Grupi L gde je i Crvene zvezda. Ima maksimalan učinak posle tri kola, ali problemi za tim Sebastijan Henesa. Posle bolesti Andreja Kramarića, Hof nikako da poveže redove u Bundesligi. Ima samo bod u prethodna četiri kola, a danas putuju u Volfzburg (15.30), uz Leverkuzen, jedinoj neporaženoj ekipi u ligi. Vukovi su kraljevi remija, imaju čak pet i samo jedan trijumf.

Dobra vest za goste je da je u konkurenciji za tim opet Kramarić, koji je preležao korona vrirus. Hrvat je bio sjajan na startu sezone, srušio je i veliki Bajern. Očekuje se da danas počne meč sa klupe, ali će verovatno Henes da posegne za glavnim adutom ove sezone u nastavku utakmice jer su bodovi neophodni gostima. U tim se vraćaju i Ček Pavel Kaderabek i defanzivac iz Gane Kasim Adams. Danski levi bek Robert Skov je suspendovan zbog kartona, pa će šansu od prvog minuta da dobije Rajan Sesenjon, letošnje pojačanje iz Totenhema. Van tim su i dalje Bosanac Ermin Bičakčić, Austrijanac Stefan Poš, Grk Konstantinos Stafilidis, Danac Brus Larsen i Denis Gajger, dok je pod znakom pitanje igranje Benjamina Hubnera.

Za Volfzburg zbog povreda van tima su Holanđanin Džefri Bruma, Francuz Jošua Živagi, Brazilac Paulo Otavio i Danijel Ginček, dok su roviti Vilijan i Kevin Mbabu. Od poslednjih pet utakmica ova dva tima na čak četiri je došao tip 3+. Volfzburg je uspešniji, ima po dve pobede i remija u prethodna četiri duela.

BUNDESLIGA - 7. KOLO

Petak

Verder – Keln 1:1 (0:0)

/Bitenkur 82 pen – Mojsander 67ag/

Subota

Augzburg - Herta 0:3 (0:1)

/Kunja 44pen, Lukebakio 51, Pjontek 86/

Majnc - Šalke 2:2 (2:1)

/Brosinski 6pen, Mateta 45+2pen - Ut 36, Sen Žust 82ag/

RB Lajpcig - Frajburg 3:0 (1:0)

/Konate 26, Zabicer 70pen, Anhelinjo 89/

Štutgart - Ajntraht 2:2 (2:0)

/Gonzales 17pen, Kastro 37 - Andre Silva 61, Abraham 75/

Union Berlin - Arminija 5:0 (3:0)

/Endo 5, Andrih 13, Beker 45, Kruze 52pen, Tojhert 89/

Dortmund - Bajern 2:3 (1:1)

/Rojs 45, Haland 83 - Alaba 45+4, Levandovski 48, Sane 80/

Nedelja

15.30: (2,20) Volfzburg (3,45) Hofenhajm (3,25)

18.00: (2,40) Leverkuzen (3,40) Menhengladbah (2,90)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

BundesligaNemačkaVolfzburgBorusija MenhengladbahHofenhajmBajer LeverkuzenAndrej Kramarić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara