GRUPA F: Ronaldo doneo pobednički DNK, Jang Bojs otpisan, prete Žuta podmornica i Boginja provincije

Vreme čitanja: 10min | uto. 14.09.21. | 10:51

Mančester junajted favorit za prvo mesto, ali će imati dostojne rivale u pobedniku Lige Evrope i i ekipi iz Bergama. Švajcarski prvak teško će da izbegne poslednje mesto

Mančester junajted je favorit Grupe F Lige šampiona, dok bi Viljareal i Atalanta trebalo da se bore za drugo mesto i plasman u osminu finala. Jang Bojs je otpisan. To je na papiru. Na terenu biće ovo jedna od zanimljivijih grupa i velika bitka za prve dve pozicije i plasman u nokaut fazu. Treće mesto donosi utešno bitisanje u Ligi Evrope na proleće.

MANČESTER JUNAJTED – NAPAD NA "UŠATI TROFEJ", KRISTIJANO ŠLAG NA TORTI

Izabrane vesti

Posle trofejne ere Aleksa Fergusona, slavni tim sa Old Traforda želi konačno da se vrati na staze stare slave. Tri godine na kormilu Mančester junajteda je Norvežanin, nekadašnji napadač ovog kluba, Ole Gunar Solskjer. Trofeji su izostali, ali sada više nema alibija. Đavoli moraju do trofeja u četvrtoj sezoni otkad je menadžer norveški stručnjak.

U Premijer ligi poslednjih godina, Junajted nije bio ni blizu trofeja. Protekle sezone penali su ga sprečili da osvoji Ligu Evrope. Stigao je rođeni pobednik, neko kome je u DNK glad za golovima, pobedama, trofejima – Kristijano Ronaldo. Ovog leta Junajted nije gomilao igrače, dovodio je zvezde, igrače koji odmah mogu da donesu kvalitet. Prvo je stigao Džejdon Sančo iz Borusije Dortmund, a onda i iskusni francuski štoper Rafael Varan. Šlag na tortu bio je povratak u klub posle 12 godina portugalskog asa koji je u smiraj prelaznog roka "otet" od strane gradskog rivala Sitija. Iako Ronaldo imao 36 godina, i dalje je jedan od najboljih fudbalera današnjice.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE JUNAJTED DA BUDE PRVAK GRUPE F JE 1,65.

Koliko će značiti tima sa Old Traforda pokazao je na povratničkom debiju protiv Njukasla u Premijer ligi proteklog vikenda. Imaće Solsjker na svakoj poziciji nekoliko opcija. U napadu pored Ronalda, tu je iskusni Urugvajac Edinson Kavani, a čeka se oporavak od povrede Markusa Rašforda. Supertalentovani Mejson Grinvud stavljen je na rezervnu B listu fudbalera za Ligu šampiona, nije imao mesta u prvobitnih 25 fudbalera prijavljenih za elitno takmičenje u Evropi.

Bruno Fernandeš (©Reuters)Bruno Fernandeš (©Reuters)

Džejdon Sančo je zauzeo već svoje mesto kao krilni napadač. Šansu traže i Entoni Marsijal, a videćemo koliko može i Džesi Lingard, povratnik iz Vest Hema koji je imao sjajnu polusezonu u Londonu.

Na sredini dominiraju Bruno Fernnadeš i probuđeni Pol Pogba. Francuz je prethodnih godina razočarao, ali na startu nove sezone u Premijer ligi igra onako kako su na Old Trafordu očekivalo od skupo plaćenog Francuza.

Srpski vezista Nemanja Matić kod Solskjera nije standardan. U prvom planu kao zadnji vezni su Fred i Skot Mektomini, ali sezona je duga. Nekadašnji reprezentativac naše zemlje uvek je neko na koga Norvežanin može da se osloni.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE JUNAJTED DA OSVOJI LIGU ŠAMPIONA JE 17,0

Pojačanje iz Reala Rafael Varan istisnuo je iz startne postave Šveđanina Viktora Lindelofa. Trofejni defanzivac činiće štoperski tandem sa reprezentativcem Albiona Harijem Megvajerom. Luk Šou i Aron van Bisaka zadržali su svoje pozicije u poslednjoj liniji odbrane. Holanđanin Roni Van de Bek nije opravdao poverenje posle dolaska iz Ajaksa prošle godine, ali će imati šansu da se dokaže da je igrač za Junajted. Malu minutažu verovatno će imati i veteran Huan Mata.

U Grupi F je Junajtedov stari dužnik, Viljareal, koji ga je pobedio posle penala prošle sezone u finalu Ligi Evrope. Mančester je odlično startovao u prvenstvu, lider je sa 10 bodova. Na Old Trafordu veruju da je ovo konačno sezone kada će trofeji da stignu u vitrine kluba.

Protiv Jang Bojsa u Bernu danas (18.45) na premijeri Lige šampiona neće igrati povređeni Edinson Kavani, Aleks Teljes, Skot Mektomini, kao i dugo odsutni Markus Rašford koji bi uskoro mogao da se vrati na teren. Rezervni golman Din Henderson je takođe povređen i nije u konkurenciji za meč protiv švajcarskog šampiona.

LETNJI PRELAZNI ROK

DOŠLI: Kristijano Ronaldo (Juventus, 15.000.000), Džejdon Sančo (Borusija Dortmund, 85.000.000), Rafael Varan (Real, 40.000.000), Tom Hiton (Aston Vila, bez obeštećenja)

OTIŠLI: Danijel Džejms (Lids, 29.100.000), Brendon Vilijams (Norič, bez obeštećenja), Aksel Tuanzebe (Aston Vila, pozajmica), Andreas Pereira (Flamengo, pozajmica, 1.000.000), Fakundo Pelistri (Alaves, pozajmica), Serhio Romero (bez kluba)

SASTAV MANČESTER JUNAJTEDA ZA LIGU ŠAMPIONA

GOLMANI: David De Hea, Din Henderson, Tom Hiton

ODBRANA: Hari Megvajer, Viktor Lindelof, Erik Bejli, Rafael Varan, Diogo Dalot, Luk Šou, Aleks Teljes, Aron van Bisaka

SREDINA TERENA: Pol Pogba, Huan Mata, Amod Dialo, Fred, Bruno Fernandeš, Nemanja Matić, Džejdon Sančo, Doni Van de Bek, Skot Mektomini

NAPADAČI: Džesi Lingard, Kristijano Ronaldo, Entoni Marsijal, Markus Rašford, Edinson Kavani

REZERVNA LISTA: Matej Kovar, Teden Mengi, Hanibal Mejbri, Mejson Grinvud i Entoni Elanga

TRENER: Ole Gunar Solskjer

VILJAREAL – ULOŽENO 55.000.000 EVRA TOKOM LETA, MORENO PRVA ZVEZDA

Žuta podmornica je kao osvajač Lige Evrope izborila plasman u Ligu šampiona. To pravo nije izborila preko Primere gde je bila tek sedma. Na startu sezone penal-rulet je bio protiv tima Unaja Emerija u Supekupu Evrope protiv Čelsija. U pojačanja je uloženo skoro 55.000.000 evra. Nije dobro krenuo Viljareal u Primeri. Ima tri remija na startu šampionata Španje. Arno Danjuma, Huan Fojt i Bulaje Dia su novajlije koje će da pojačaju konkurenciju iskusnom timu koji može do osmine finala.

Žuta podmornica igra tvrdo pod komandom nekadašnjeg trenera Sevilje i Arsenala. Prva zvezda ostaje španski reprezentativa Đerar Moreno. Dolaskom Dije iz Rena, Pako Alkaser, nekadašnji napadač Valensije, Barselone i Borusije iz Domtunda je izgubio mesto u startnoj ostavi. U odbrani je i dalje neuništivi veteran Raul Albiol. Iskusni vezista Dani Pereho, prošlosezonski novalija iz Valensije, imao je povredu na startu sezone. Dve nedelje je odustvovao i verovatno propušta meč večeras (21.00) protiv Atalante na stadionu Keramika. U timu neće biti ni Nigerijca Samjuela Čukvuezea.

Unaj Emeri (©Reuters)Unaj Emeri (©Reuters)

Francuz Etijan Kapo i Manu Trigeros biće zaduženi da dobiju rat na sredIni terena. Iskusni Frensis Kokelan nije u provom planu kod Emerija na startu šampionatu Španije. Emeri ima nadimak "Gospodin Liga Evropa". Osvojio je tri trofeja sa Seviljom, a četvrti pehar u drugorangiranog takmičenje u Evopi je podigao krajem maja posle trilera u finalu protiv Mančester junajteda. Viljareal je znao daleko da dogura u najjačem evropskom takmičenju. Igrao je i polufinale. Sigurno da se ne bi zadovoljio da kao treći naredne godine brani trofej u Ligi Evrope.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE VILJAREAL DA BUDE OSVAJAČ GRUPE F JE 6,50.

Ove sezone na tri utakmice u Primeru, Žuta podmornica je postigla samo dva gola. Đerar Moreno posti, a samim tim i Viljareal ima problem sa postizanjem golova. U listu strelaca upisali su se Manu Trigeros i novajija Arno Danjuma plaćen Bornmutu čak 23.500.000 evra.

LETNJI PRELAZNI ROK

DOŠLI: Arno Danjuma (Bornmut, 23.500.000), Huan Fojt (Totenhem, 15.000.000), Bulaje Dia (Ren, 12.000.000), Alisa Mandi (Betis, bez obeštećenja)

OTIŠLI: Horhe Kuenka (Hetafe, pozajmica), Manu Morlanes (Espanjol, pozajmica), Havi Ontiveros (Osasuna, pozajmica), Mario Gonzalez (Braga, 1.500.000), Karlos Baka (Granada, bez obeštećenja), Migelon (Espanjol, 500.000)

SASTAV VILJAREALA ZA LIGU ŠAMPIONA

GOLMANI: Serhio Asenjo, Heronimo Rulji

ODBRANA: Mario Gaspar, Raul Albiol, Pau Tores, Huan, Pervis Estupinjan, Alberto Moreno, Ruben Penja, Aisa Mandi

SREDINA TERENA: Danijel Pareho, Etijen Kapo, Visente Ibora, Samu Čukvueze, Manu Trigeros, Arno Groneveld, Danijel Raba, Frensis Kokelan, Moi Gomez, Alfonso Pedraza, Nikita Josifov

NAPADAČI: Đerar Moreno, Pako Alkaser, Bulaje Dia, Džekson Nikolas

REZERVNA LISTA: Iker Alvarez, Filip Jorgensen, Vadim Murija Sorijano, Dani Esmoris, Karlo Garsija, Antonio Pašeko Ruiz, Aito Helardo Vegara, Jeremi Pino, Aleks Fores Mendoza, Huan Kalros Arana Gomez, Dijego Kolado

TRENER: Unaj Emeri

ATALANTA – BOGINJA NAPADA TREĆE UZASTOPNO UČEŠĆE U OSMINI FINALA

Malena Atalanta, ekipa iz gradića Bergama, blizu Milana, više nije iznenađenje. Sada je legitimni kandidat za osminu finala Lige šampiona. Četa iskusnog stručnjaka Đan Pjera Gasperinija poslednje dve sezone je igrala u nokut fazi, a sada želi het-trik. Na startu u Seriji A nema više one lepršavosti, mečeva na gol više. Plavo-crni imaju samo četiri boda u prva tri kola na Apeninima. Za vikend ih je srušio Dušan Vlahović sa Fjorentinom u Bergamu (1:2).

Atalanta raste iz godinu u godinu, ali fale trofeji. Ekipa se nije mnogo menjala između dve sezone. Argentinski golman Huan Muso je plaćen Udinezeu čak 20.000.000 evra. Vredno pojačanje je i holandski reprezentativac, dosadašnji kapiten AZ Alkmara Ten Kopmejners. Kolumbjci Duvan Zapata i Luis Murijel su ostali u klubu iako je za obojicu bilo intereresovanja ovog leta. Zapata je dugo bio na meti komšijskog Intera. Pojačanje u odbrani je turski reprezentativac Merih Demiral koji je stigao na pozajmicu iz Juventusa.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE ATALANTA DA BUDE PRVA U GRUPI F JE 4,00.

Večeras u Španiji, italijanski tim će igrati bez povređenih Luisa Murijela i Hansa Hatebora. Slovenači as Josip Iličić igrao je u životnoj formi pretprošle sezone, ali veteran je sada u drugom planu. Nije standardan u timu Gasperinija. Rus Aleksej Mirančuk se ustalio u startnih 11. Nije opravdao očekivanja u prvoj sezoni posle dolaska iz moskovske Lokomotive. Vredna pojačanja tokom leta su i Davide Zapakosta koji je otkupljen od Čelsija i Mateo Lovato iz Verone.

Atalanta je prihodovala poslednje dve godine 400.000.000 evra i pravo je osveženje ne samo za italijanski već i za evropski fudbal. Plasman u osmini finala ne bi bilo iznenađenje. Junajted jeste favorit u Grupi F, ali Boginja provincije je poslednjih godina uspevala da se odupre velikanima.

LETNJI PRELAZNI ROK

DOŠLI: Merih Demiral (Juventus, 3.000.000 za pozajmica), Huan Muso (Udineze, 20.000.0000), Ten Kopmejners (Az Alkmar, 12.000.000), Davide Zapakosta (Čelsi, 9.000.000), Mateo Lovato (Verona, 9.000.000), Đuzepe Mecela (Parma)

OTIŠLI: Kristijan Romero (Totenhem, pozajmica), Rođer Ibanjez (Roma, 9.000.000), Musa Barou (Bolonja, 14.500.000), Pjerluiđi Golini (Totenhem, pozajmica), Andreas Kornelijus (Trabzon, 8.400.000), Lenar Čibora (Đenova, 5.500.000), Niklas Has (Empoli, 3.000.000), Boris Radunović (Kaljari, 500.000)

SASTAV ZA LIGU ŠAMPIONA

GOLMANI: Huan Muso, Frančesko Rosi, Marko Sportijelo

ODBRANA: Rafael Toloi, Hoakin Mele, Hose Luis Palomino, Robin Gosens, Đuzepe Pecela, Berar Ćimšiti, Demiral, Hans Hatevor, Mateo Lovato, Davide Zapakosta

SREDINA TERENA: Tejn Kupmajners, Remo Froler, Marten De Ron, Ruslan Malinovski, Mateo Pesina, Josip Iličić, Pario Pašalić

NAPADAČI: Luis Murijel, Aleksej Mirančuk, Duvan Zapata

REZERVNA LISTA: Đorđo Skalvini, Roberto Pikoli

TRENER: Đan Pjero Gasperini

JANG BOJS – SVAKI BOD USPEH ZA ŠVAJCARSKOG ŠAMPIONA

Nekoliko godina Jang Bojsa nije bilo na mapi Lige šampiona. Pre dve godine je Crvene zvezde uspela da eliminiše tim iz Berna u plej-ofu. Ove sezone u kvalifikacijama padali su slovački Slovan, rumunski Kluž i konačno mađarski Ferencvaroš kao poslednja prepreka na putu do elitnog takmičenja na tlu Starog kontinneta.

Uspeh je tim veći ako se zna da ovog leta švajcarski šampion nije mogao da računa na najboljeg igrača i strelca, kamerunskog napadača Žan Pjera Nsamea. On je doživeo tešku povredu Ahilove tetive, a zamena je stigla iz Rena u vidu američkog reprezentativca Džordana Siebačeua. Otkupljen je od tima izu Bretanje za samo 2.500.000 evra. Na šest mečeva kvalifikacija za Ligu šampiona postigao je tri gola, imao i asistenciju i nadomestio izostanaka Kamerunca. U Superligi Švajcarske se takođe tri puta upisao u listu strelaca.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE JANG BOJS DA BUDE PRVAK GRUPE F JE 9,00.

Za Jang Bojs igra i nekadašnji srpski reprezentativac Miralem Sulejmani. Sada već veteran, koji je već šest sezone nosi crveno-žuti dres, malo igra ove sezone, u drugom je planu kod nemačkog stručnjaka Davida Vagnera. Tim iz Berna je prošle sezone osvojio dominatno krunu u domaćem prvenstvu, ali ove sezone slabiji učinak, tek četvrto mesto posle šest kola. Sigruno je da je ovog leta prioritet za Mlade momke bilo bitisanje u Evropi, pa je trpela Superliga Švajcarske.

Miralem Sulejmani (©Reuters)Miralem Sulejmani (©Reuters)

Osim Nsamea, Vagner na premijeri protiv favorita grupe Mančester junajteda ne može da računa i na Žoela Monteira, Nika Majera, Estebana Petinja i kapitena Fabijana Lustenbergera. U ovako jakoj grupi svaki bod bio bi uspeh za švajcarskog šampiona.

LETNJI PRELAZNI ROK

DOŠLI: Džordan Siebačeu (Ren, 2.500.000), Aleksandre Jankevic (Sautempton), Vilfred Kanga (Kajzeri, bez obeštećenja), Janik Ture (Njukasl, bez obeštećenja)

OTIŠLI: Đanluka Gaudino (Sandhauzen, bez obeštećenja), Tulan Seferi (Tirana), Jan Kronig (Arau), Jošua Nojnšvander (Krijens)

SASTAV ZA LIGU ŠAMPIONA

GOLMANI: David von Balmos, Gijom Favr

ODBRANA: Mohames Ali Kamara, Sedrik Zesiger, Nikola Burgi, Ulises Garsija, Kvendin Maseiras, Žordan Lefor, Fabijan Lustenberger, Silvan Hefti

SREDINA TERENA: Marvin Spilman, Vinsen Sijero, Miralem Sulejmani, Aleksand Jankevic, Nikolas Mumi Ngamele, Krstijan Fasnaht, Sandro Laper, Kristofer Martins

NAPADAČI: Vilfred Kanga, Mešak Elija, Džordan Siebačeu, Žan Pjer Nsame, Džoel Monteiro

REZERVNA LISTA: Leandri Zbinden, Abdulah Laidani, Noa Godvin, Orel Amenda, Benžamin Kabeja, Sadin Crnovršanin, Simon Gajger, Esteban Petinja, Niko Majer, Fabijan Rider, Gabrijele de Dono, Rajan Foso, Feliks Mambini, Janik Ture, Evan Rosije

TRENER: David Vagner

LIGA ŠAMPIONA - 1. KOLO

Utorak

GRUPA E

21.00: (3,60) Barselona (3,60) Bajern (2,10)

21.00: (3,35) Dinamo Kijev (3,10) Benfika (2,45)

GRUPA F

18.45: (8,00) Jang Bojs (5,30) Mančester Junajted (1,40)

21.00: (2,55) Viljareal (3,20) Atalanta (3,10)

GRUPA G

18.45: (1,75) Sevilja (3,70) Salcburg (5,40)

21.00: (3,00) Lil (3,10) Volfzburg (2,65)

GRUPA H

21.00: (1,25) Čelsi (6,75) Zenit (13,0)

21.00: (6,25) Malme (3,80) Juventus (1,65)

Sreda

GRUPA A

21.00: (1,33) Mančester Siti (5,90) RB Lajpcig (9,50)

21.00: (13,0) Klub Briž (6,75) PSŽ (1,25)

GRUPA B

21.00: (1,65) Atletiko Madrid (3,60) Porto (6,75)

21.00: (1,55) Liverpul (4,40) Milan (6,50)

GRUPA C

18.45: (5,90) Bešiktaš (4,20) Dortmund (1,62)

21.00: (3,05) Sporting (3,35) Ajaks (2,50)

GRUPA D

18.45: (4,40) Šerif (3,50) Šahtjor (1,95)

21.00: (2,65) Inter (3,40) Real Madrid (2,80)

*** kvote su podložne promenama


tagovi

Liga šampionaMančester JunajtedViljarealJang BojsAtalanta

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara