Foto; Reuters
Foto; Reuters

Gundogan oštro: Novi format LŠ samo manje zlo od Superlige

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.04.21. | 21:14

„Zar niko ne misli o nama igračima i o broju utakmica?“, pita se fudbaler Mančester Sitija

Uporedo sa najavom Superlige, pojavila se i Uefa sa revizijom svoje Lige šampiona koja je prošla pomalo u senci megalomanske Superlige.

Sada se tom novom Ligom šampiona, koja treba da se igra od 2024. godine, pozabavio fudbaler Mančester Sitija, Ilkaj Gundogan. Njemu smeta što se podiže broj utakmica, a što se ne misli na igrače prema njegovim rečima.

Izabrane vesti

Naime, od sezone 2024/25, Liga šampiona više se neće igrati u prepoznatljivom sistemu sa grupama i 32 tima. Doći će do proširenja takmičenja kao što je i najavljivano, a umesto dosadašnja 32 tima u Ligi šampiona će se nadmetati 36 ekipa.

U reformisanoj Ligi šampiona će se odigrati čak 180 utakmica umesto dosadašnjih 96 u uvodnoj fazi takmičenja, što je 225 utakmica od početka do finala.

I to se nikako ne sviđa Gundoganu.

Uz svu tu priču koja traje oko Superlige... Možemo li molim vas da pričamo i o formatu nove Lige šampiona? Još i još i još utakmica, pa da li neko misli o nama, igačima? Novi format Lige šampiona samo je manje zlo o dva zla u odnosu na Superligu", napisao je Gundogan na Tviteru.

Da se on pita, igrala bi se sadašnja Liga šampiona i narednih godina.

"Sadašnji format funkcioniše sjajno i zato je to najpopularnije klupsko takmičenje na svetu. I za nas igrače i za navijače", napisao je Gundogan.

A ima i komentara navijača koji se odnose na to koliko fudbaleri zarađuju novca i da zato ne treba da se žale na veliki broj utakmica.

Nastaviće se ovakve priče i previranja...



tagovi

Ilkaj Gundogan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara