Kol Palmer (Foto: Reuters)
Kol Palmer (Foto: Reuters)

Gvardiola o talentovanom Palmeru: Da biste spremili jelo, morate prvo da provedete vreme u kuhinji

Vreme čitanja: 2min | sre. 20.10.21. | 14:57

"Ima poseban kvalitet pred kaznenim prostorom, talenat koji je teško pronaći", poručio je šef struke Mančester Sitija

Zgromio je Mančester Siti nasred Jan Brejdel stadiona Klub Briž. Možda još važnije, dobio je i novu mladu nadu. Talentovani Kol Palmer je postigao prvi gol u Ligi šampiona i to na sjajan način. Tako je najavio blistavu budućnost u dresu Građana. Već su krenula i poređenja sa Filom Fodenom, ali Pep Gvardiola ne želi da trči pred rudu.

21.00: (1,80) Mančester junajted (3,80) Atalanta (4,80)

Izabrane vesti

Ovaj 19-godišnji fudbaler je u klubu već preko decenije. Profesionalac je postao minule godine, kada je i debitovao za prvi tim u Liga kupu protiv Barnlija. Krajem septembra je u istom takmičenju postigao i svoj debitantski pogodak za prvi tim - protiv Vikomba. Sada je probio led i u najkvalitetnijem takmičenju Starog kontinenta.

Golom protiv Briža postao je tek treći Sitijev tinejdžer koji se upisao u listu strelaca u okviru Lige šampiona. Pre njega je to pošlo za rukom Filu Fodenu i Kelečiju Iheanaču. Sa 19 godina i 166 dana starosti 10. je najmlađi engleski strelac u elitnom takmičenju.

Za rezervni tim Građana mladi ofanzivni vezista upisao je 24 nastupa, postigao 17 golova i ubeležio devet asistencija. Impresivna statistika i na tom nivu, posebno jer je tek u maju napunio 19 godina.

Pun hvale je i Gvardiola. Ipak, napominje da je Palmer tek na početku i da mu treba još mnogo vremena. Neće žuriti sa integracijom mladog veziste u prvi tim, jer mu je još mesto u rezervnom.

Poslednjih par dana 19-godišnji vezista će dugo pamtiti. Najpre je imao epizodnu ulogu protiv Barnlija u Premijer ligi minulog vikenda, da bi potom istog dana postigao het-trik za U21 ekipu. Navijači se nadaju da će ga sve češće viđati na terenu, ali čini se da to skorije neće biti slučaj.

"Kol ima poseban kvalitet pred kaznenim prostorom, talenat koji je teško pronaći. Kada u tom delu dobije loptu, ona najčešće završi u mreži. To je zaista retkost, ali znam kako je sa mladim igračima. Moramo da budemo mirni i strpljivi. Njegovo mesto je u drugom timu, ali u isto vreme, trenira sa nama u radi prema našim principima".

Zadovoljan je njegovim nastupom, ali ima i određene zamerke.

"Srećan sam zbog gola. Neke akcije je mogao bolje da odradi, ali to je normalno. Sve je to iskustvo. Ljudi šriom sveta žele sve da odmah, brzo, ali potrebno je vreme. Ne možete spremiti jelo ako ne provedete vreme u kuhinji".



tagovi

Pep GvardiolaKol Palmer

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara