Foto: Star Sport
Foto: Star Sport

Imate Kataija, udarajte po Monteu kada god možete

Vreme čitanja: 4min | sre. 04.11.20. | 09:55

Savet Zvezdinog deteta i člana Kortrajka Petra Golubovića

Pandemijske igre i dalje traju! Inicijalna vest je glasila da Gent ima četvoricu igrača zaraženih virusom korona. Potom su trojica ozdravila, a kao novi oboleli označeni su trener Vim Dde Deker i prvi defanzivac tima Ngadeu Ngađui. Moraće Dejan Stanković sa svojim skautima da do duboko u noć slaže belgijsku slagalicu i pretpostavi na koji način će se Gent sutra uveče suprotstaviti Crvenoj zvezdi.

Međutim, posle očaravajuće partije u sudaru sa Slovanom iz Libereca, ključevi meča moraju da budu u rukama igrača Crvene zvezde. To očekuju navijači, kompletna srpska javnost, ali i veliki broj naših izaslanika koji žive i rade u Belgiji. Nekadašnji Zvezdin đak, trenutno defanzivac Kortrajaka Petar Golubović uveren je da će Crvena zvezda iskoristiti brojne probleme popularnih Poglavica.

Izabrane vesti

„Gledao sam uživo Zvezdin meč sa Slovanom i bio oduševljen načinom na koji je moj bivši klub dobio utakmicu. Prelepo je sve to izgledalo. Ako crveno-beli ponove sličnu partiju verujem da neće biti nikakvih problema da savladaju Gent. Oni su u velikim problemima, što ne znači da treba očekivati da će Crvena zvezda dobiti meč sa 5:0. Imaju veliki kvalitet, ali očigledno nešto ne štima kod njih. Dobri igrači, ali timski ne izgledaju dobro“, poručuje Petar Golubović.

Ko god je bar malo gledao utakmice Genta smatra da će Crvena zvezda morati da izoluje Ođiđija Ofoea. Nekadašnji član Olimpijakosa je više od poslovođe igre belgijskog predstavnika u Ligi Evrope.

„Prošle sezone su bili sjajni. Prošli su lagano grupu, dobro su igrali i protiv Rome u eliminacionoj fazi Liga Evrope. Očigledno je da je napadač Dejvis, kanadski reprezentativac, vukao ceo tim. Bez njega više to nije to. Međutim, imaće o čemu da razmišlja Dejan Stanković. Oni će pokušati da se nametnu dugim loptama, da na fiziku prebiju Zvezdu, jer se takav fudbal ovde igre. Moraće crveno-beli da budu vrlo disciplinovani i posle izgubljenog poseda. Gent voli da vas uhvati u zamku i brzom tranzicijom dođe do gola posle nekoliko dobrih dodavanja“.

POKUŠAĆE FIZIKOM DA DOBIJU ZVEZDU

Nekoliko puta je Petar Golubović sa Kortrajkom igrao protiv Genta. Uvideo je šta i koliko može Ukrajinac Roman Jaremčuk.

„Voli da igra. Pojavljuje se u zonama koje nisu tipične za jednog napadača. Gradi igru, šutira sa obe noge, ali ima još jedan specijalan kvalitet. Zna da se stacionira baš gde treba i dođe u situaciju da postigne gol. Iznenadi vas dobrom anticipacijom. Odlično sarađuje sa Ofoeom, Bezusom i Ovusom. Sve su to igrači ozbiljnog kvaliteta. Ali kao što sam već rekao, timski nisu na potrebnom nivou“.

Gentu će biti potrebna pobeda u Beogradu kako bi nivelisao poraze od Hofenhajma i Libereca.

„Budite sigurni da se neće braniti. Za Crvenu zvezdu bi bilo odlično da izdrži prvi pritisak, jer će oni pokušati da nametnu svoj stil u prvih 20 minuta. Ako im to ne prođe, postaju nervozni. Prave velike greške. Tako je pobedio Liberec, dok Beveren nije dobro prošao. Gent je iz prve prave akcije dao gol“.

Sastav Gentove odbrane je tek posebna misterija. Braniće mladi 17-godišnji golman, neće igrati Ngađuji, neizvesni su Plastun i Olsen.

„Olsen je odličan igrač. Znam da je nešto bio povređen, nisam siguran da će biti spreman. Njihov bivši trener, koji je nedavno potpisao ugovor sa Kopenhagenom, forsirao je sistem 3-4-1-2. Moguće je da će zbog manjka igrača u poslednjoj liniji Gent odustati od te formacije na Marakani. Koliko znam na desnom beku će igrati mladi Alesio Monte. On je vrlo zanimljiv igrač, talenat, projekat kluba, ali...“.

Naš sagovornik je jasan.

„Crvena zvezda treba da udari po toj strani. Monte nije tako iskusan, nema veliki broj ovakvih mečeva u nogama. Sa druge strane, krilne pozicije su Zvezdina prednost. Posebno sa ovako dobrim Kataijem. Treba udariti na Montea“.

NE MOŽEŠ SA 18 GODINA DA ODBIJEŠ ROMU

Kada je Petar Golubović sa omladinskom reprezentacijom Srbije osvojio Prvenstvo Evrope, svi su verovali da ga čeka velika karijera. Igrao je odlično u sistemu Ljubinka Drulovića na poziciji desnog beka i štopera. Usledio je poziv Rome.

„Devet godina sam proveo na Marakani. Trenirali su me Lešnjak, Radmanović, čak i Vladan Milojević, jer sam igrao sa starijom klasom. Tada su Zvezdina deca odlazila u Sopot na kaljenje. Odlučio sam se za OFK Beograd, na poziv Zvezdana Terzića. Debitovao sam za Romantičare u Novom Sadu, brzo osvojio Prvenstvo Evrope i onda dobio poziv Rome“.

Naravno, nije mogao da očekuje momak rođen 1994. godine da će odmah dobiti šansu u redovima Vučice.

„Najlakše je reći da je trebalo da odbijem Romu. Takav poziv se dobija jednom u životu. Da nisam otišao u Rim, možda bih sada igrao u trećoj ligi. Odlučio sam se da odem, i da tražim put preko pozajmica. Dve godine sam sarađivao sa Rinom Gatuzom u Pizi, usledila je Novara. I sada Kortrajak. Ovde igram već treću sezonu. Ustalio sam se. Uskoro mi ističe ugovor i nadam se da ću napraviti korak napred. Ima nekih priča o najboljim evropskim ligama“.

Golubović može najviše da pruži na deficitarnoj poziciji srpskog fudbala.

„Odigrao sam ove sezone deset mečeva, malo me je zatezala loža. Nadam se da će jednog dana stići poziv za reprezentaciju. Znaju me ljudi iz Saveza, posebno oni zaduženi za mlađe kategorije“.


tagovi

Petar GolubovićAleksandar Katai

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara