Dragan Šolak sa saradnicima (©Reuters)
Dragan Šolak sa saradnicima (©Reuters)

Investicioni fond Dragana Šolaka preuzeo klub iz Turske, navijači oduševljeni

Vreme čitanja: 3min | pet. 10.06.22. | 16:26

U planu novi trener, igrački kadar...

Srpski biznismen Dragan Šolak postao je većinski vlasnik još jednog fudbalskog kluba!

Posle Sautemptona, Šolakov investicioni fond Sport Republic preuzeo je kontrolu nad turskim Geztepeom, objavili su brojni mediji u toj zemlji. Srpski milijarder i njegov poslovni partner Rasmus Ankersen kupili su 70 odsto akcija Geztepea i tako postali većinski vlasnici. Kako se navodi, navijači su sa oduševljenjem su dočekali vest o dolasku novih vlastodržaca, s obzirom da je sastav iz okoline Izmira još od kraja marta bez vlasnika. Naime, dosadašnji predsednik i biznismen Mehmet Sepil objavio je još 21. marta da se povlači posle osam godina pošto je postalo jasno da Geztepe neće opstati u najvišem rangu turskog fudbala, da bi samo nekoliko dana kasnije Murat Jazidži bio postavljen za novog prvog čoveka u periodu dok Geztepe ne dobije novog vlasnika.

Izabrane vesti

Nedelja, 20.45: (3,90) Slovenija (3,40) Srbija (2,00)

Prvi čovek Geztepea postaće Rasmus Ankersen, s obzirom na to da Dragan Šolak ima pune ruke posla oko vođenja Sautemptona. Međutim, zajednički će rukovoditi klubom kroz investicioni fond u kojem Ankersen zajedno sa Henrikom Kraftom imaju udeo.

Vest o dolasku Šolaka i Ankersena, odnosno kako navijači Geztepea naglašavaju “prvih stranih investitora u turskom fudbalu“ ima zasad prilično jak odjek, a većinski su saglasni da je to pravi put za klub. Geztepe je sezonu za nama završio kao pretposlednji na tabeli Super liga i takmičiće se od naredne jeseni u nižem rangu. Sa uplivom novog kapitala cilj je da se klub ekspresno vrati u elitu i zatim postane stabilan prvoligaš.

Ankersen iza sebe ima uspešne poslovne poduhvate u danskom Midtjilandu i Brentfordu gde je bio direktor fudbala, a odluku da baš Sport Republic dođe na čelo imao je direktno Mehmet Sepil. Transakcija se papirološki privodi kraju, a dok se to ne dogodi novo rukovodstvo Geztepea uveliko planira nadolazeći prelazni rok.

Jedan od najvažnijih poduhvata je postavljanje novog trenera gde postoji nekoliko kandidata – Husejin Eroglu, Bulent Korkmaz, Tamer Tuna i Volkan Demirel. Kada se postavi novi šef stručnog štaba preći će se na popunjavanje igračkog kadra s obzirom da je nekoliko igrača već napustilo klub.

Za Geztepe važi mišljenje da je jedan od poslednjih autentičnih turskih klubova, sa vernom navijačkom bazom koja je ekipu podržavala čak i u vreme najvećeg sunovrata, između 2002. i 2008. godine. Najveći uspeh Geztepea je osvajanje šampionske titule 1950. godine, da bi 1969. postao prvi turski klub koji je igrao polufinale jednog evropskog takmičenja.

Podsetimo, Dragan Šolak i njegov investicioni fond dovodili su se u vezu sa još nekoliko klubova širom Evrope - NAC Bredom, Istrom, te Levski iz Sofije. U planu je i da se Sautemptonov format rada prilagodi onom koji su uspostavili Mančester Siti i grupacija Red Bul tokom poslednjih godina, sa filijalama širom planete.


tagovi

Dragan ŠolakGeztepeLetnji prelazni rok 2022

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara