Alba, Mingez i Arauho (ⒸReuters)
Alba, Mingez i Arauho (ⒸReuters)

Još malo o Barsinim štoperima: Kumanovo rešenje su trojica pozadi

Vreme čitanja: 3min | sre. 23.12.20. | 10:01

Posle duže vremena Katalonci ponovo zablistali

Nije Valjadolid rival posle kog treba likovati, ali pobeda 3:0 doprineće da Ronald Kuman i njegovi fudbaleri u lepom raspoloženju provedu predstojeće praznike.

Nedelju dana do sledeće utakmice iskoristiće da presaberu redove i vodeći se upravo partijom u utorak pokušaju da se uključe u trku za vrh Primere.

Izabrane vesti

Pisali smo već o problemu sa štoperima koje imaju Katalonci ove sezone – a i duže – što potvrđuje 14 primljenih golova u isto toliko utakmica.

Probao je Ronald Kuman čak šest kombinacija na centralnim defanzivnim pozicijama, da bi u derbiju sa Real Sosijedadom upario tandem iz B tima: Ronalda Arauha i Oskara Mingeza. Momci su ispunili trenerova očekivanja, upisana je pobeda 2:1, a starteri su bili i protiv Valensije u remiju 2:2, u kom je Arauho uspeo da se upiše svoj prvi seniorski pogodak.

Za duel sa Valjadolidom Kuman je rešio da promeni formaciju i proba s trojicom pozadi, pa je pomenutom tandemu dodao Klemona Lenglea, dok su Dest i Alba dobili slobodu da učestvuju u ofanzivnim akcijama. Bio je oduševljen posle utakmice.

"Ključ pobede bila je igra s trojicom pozadi. Dobili smo sigurnost u zadnjoj liniji, a ujedno iskoristili kvalitet naših bočnih igrača. Bez problema smo se branili s trojicom protiv njihova dva napadača i u napadu gradili igru između njihovih linija, ubacivanjima Pedrija, Pjanića i Mesija. Bila je ovo utakmica koja je zahteva veliku koncentraciju igrača", konstatovao je Holanđanin.

Utisak je da će Barselona i u narednim utakmicama igrati na isti način.

"Velika je razlika kada pritisnete protivnika visoko, jer onda mora više da se otvori. Ako ga čekate, onda je zatvoreniji i stvari postaju komplikovanije".

Govorio je holandski strateg i o pojedincima. Mladi Pedri je tokom jeseni imao veliko poverenje Ronalda Kumana.

"On je odličan igrač za mesto u sredini, između protivničkih linija. Saradnja koju ima sa Leom i ostalima je odlična. Igra dobro, kreće se bez lopte i deluje da se odlično oseća u ovom timu".

Imao je Holanđanin u prethodnom periodu problem s nezadovoljnim Miralemom Pjanićem, koji je javno tražio veću minutažu. Osvrnuo se kuman i na reprezentativca Bosne i Hercegovine.

"Mora da bude strpljiv i čeka priliku da odigra celu utakmicu. Znate i sami da je velika konkurencija u veznom redu. Odigrao je odličnu utakmicu, bio važan za posed lopte, dobro se ubacivao, a odradio je i defanzivne zadatke", pohvalio je Kuman i Pjanića za partiju protiv Valjadolida.

Narednu utakmicu Barselonini fudbaleri imaju 29. decembra protiv Eibara na svom stadionu. Posle duže vremena imaće punu sedmicu za odmor i pripremu.

"Pre svega nam je potreban odmor. Igrači su umorni zbog zgusnutog rasporeda i dugo nisu bili na okupu sa svojim porodicama. Dobiće tri ili četiri dana da uživaju u Božiću, a onda ćemo nastaviti s pripremama za dalje“, najavio je Kuman.

Pobedom u Valjadolidu, Barselona je prekinula seriju od tri poraza i remija na gostovanjima. Videćemo mogu li Katalonci da uhvate priključak s Atletikom, koji im beži osam bodova, uz utakmicu manje. Real je na pet više.



tagovi

Ronald ArauhoOskar MingezRonald Kuman

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara