Andrea Anjeli (©Reuters)
Andrea Anjeli (©Reuters)

"Judi" Anjeliju preti tužba klubova zbog sabotiranja investicije od 1.200.000.000 evra

Vreme čitanja: 2min | pet. 23.04.21. | 11:43

Gazda Juventusa na tapetu zbog pokušaja da prevari sistem

Ne spušta se prašina ni dva puna dana posle propasti Superlige Evrope, a osim prvog čoveka Reala Florentina Pereza, kuka i motika digla se protiv vlastodršca u Juventusu - Andree Anjelija.

Italijanski Juda. Tako ga sada svi na "čizmi" zovu, pošto je pokušao da se proda za šaku para u novoformiranom takmičenju i pobegne iz Serije A koje se godinama koprca u nameri da ispliva na površinu posle godina krize. Bes klubova Serije A zbog onoga što je pokušao da uradi je, prema tvrdnjama milanskog dnevnika Gazeta delo Sport, toliko veliki da se sprema velika akcija protiv njega!

Izabrane vesti

Nedelja, 15.00: (5,70) Fjorentina (4,00) Juventus (1,60)

Uoči današnjeg sastanka Lega Kalča centralna tema je tužba koja se navodno sprema protiv Anjelija, iako bi povod za viđanje svih članova ovog tela trebalo da bude prodaja televizijskih prava. Tužba se sprema zbog toga što je Anjeli iza leđa cele Italije dogovarao zajedno sa Perezom ulazak investicione banke Džej Pi Morgan s sumom od pet milijardi evra kako bi se organizovala Superliga Evrope. Anjeli je trebalo da bude jedan od potpredsednika Superlige.

I ne samo to – Andrea Anjeli je bio jedan od članova komisije zajedno sa De Laurentisom iz Napolija, Fijengom iz Rome, Fenučijem iz Bolonje i Kampokijom iz Udinezea, koja je pregovarala investiciju od fonda CVC Kapital Partners u Seriju A. Međutim, upravo je Anjeli prekinuo razgovore u poslednjem trenutku jer je promenio ploču, posle čega je ceo projekat propao. A zašto?

Naime, pomenuti investicioni fond želeo je u dogovor vredan 1.200.000.000 evra da ubaci klauzulu po kojoj bi se klubovima sprečio izlazak iz Serije A i ulazak u neko novo takmičenje, što bi značajno smanjilo vrednost italijanskog prvenstva.

E, upravo zato što bi Lega Kalčo mogao da ostane bez investicije od 1.200.000.000 evra, klubovi su spremni da pokrenu tužbu protiv Anjelija. Podsetimo, prvi čovek Torina Urbano Kairo nazvao je Anjelija “izdajnikom“ baš zbog propasti ove investicije.

“Izgleda da je on znao sve o Superligi još 10. januara. Pitao sam ga: ’Da li imaš obraza da izađeš pred ostatak lige kada si nam sabotirao pregovore oko televizijskih prava, znajući da ćeš hteti da pobegneš u Superligu’. I dalje mi nije jasno kako je mogao da pregovara nešto u naše ime, kada je znao da želi da ide u drugo takmičenje. On je izdajnik, on je Juda“, izjavio je Kairo.

Teška vremena za vlasnike klubova koji su pokušali da pobegnu u Superligu, a čini se da se na ovom neće završiti, odnosno dok navijači ne isteraju svoje.



tagovi

JuventusAndrea AnjeliEvropska Superliga

Obaveštavaj me

Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara