Temu Puki (©Reuters)
Temu Puki (©Reuters)

Kanarinci poste tri meča, Puki, vreme je...

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.02.21. | 10:27

Lider Čempionšipa gostuje u Velsu konkurentu za povratak u Premijer ligu u derbiju 28. kola. Svonsi u odličnoj formi, Norič posrće ove godine

Derbi lutajućih timova. Večito na prelazu iz Premijer lige u Čempionšip i obratno. Sada u Čempionšipu, za bolje sutra i novu sezonu u eliti. Prejaki za Čempionšip, nedovoljno dorasli za najjači rang engleskog fudbala. Svonsi i Norič, na Libertiju, u okviru 28. kola Čempionšipa (21.15). Bitka koja neće dovesti do smene na vrhu, bitka najboljih u drugom ešalonu, bitka lidera i drugog pratioca uoči ovog kola.

Napad Noriča je zatajio. I u neefikasnosti leži razlog zašto su Kanarinci sastavili tri meča bez pobede. Nisu pronašli put do gola protiv Barnslija, Midlsbroa i Milvola. Imaju poslednja dva remija bez golova. Temu Puki i Emilijano Buendija, prve violine Farkeovog tima i najbolji strelci, upali su u zimski san. Finac, koji je godinama unazad najbolji strelac tima, nije pogađao metu u 2021. godini. Iskusni napadač, nekadašnja želja Crvene zvezde, bio je i povređen, a vratio se u tim tek pre dve nedelje.

Izabrane vesti

Izabranici Stiva Kupera uhvatili su pravi ritam i od svih timova u Čempionšipu nalaze se u najboljoj formi. Neporaženi su na devet uzastopnih utakmica. Preslišali su dva rivala u FA kupu, a u drugoj najjačoj ligi na svetu su ostvarili pet pobeda uz remije sa timovima iz vrha – Redingom i Brentfordom.

Labudovi i Kanarinci su u tekućoj sezoni megdan delili u 11. kolu, na stadionu Kerou Roud. Sastav Danijela Farkea slavio je minimalnim rezultatom, a gol odluke postigao je Marko Stiperman.

Svonsi ulazi jači u duelu sa liderom najbolje druge lige na svetu. Iz Derbija je stigao Morgan Viteker (potpisao četvorogodišnji ugovor), dok Kirjon Frimen stigao iz Svindona do kraja šampionata. Pol Arijola, pojačanje iz Di Si Junajteda iz MSL lige, još će da sačeka na debi u dresu Labudova. Zbog povreda van tima su Lijan Kalin i Vejn Ratlidž.

Norič neće moći da računa na Marka Stipermana, strelca jedinog gola u prvom delu sezone protiv Velšana. On se i dalje oporavlja od virusa korona. Sem Biram je i dalje van tima zbog operacije kolena, ali bi mogao ovog meseca da se vrati u tim Kanarinaca. Napadač Džordan Hagil i golman Orjand Nilen su povređeni.

Norič je dobio četiri od poslednjih pet mečeva protiv Velšana, a zanimljivo da su na prethodna četiri od pet duela samo je jedan gol odlučio pobednika.


tagovi

NoričNorič SitiSvonsiČempionšip

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara