Fudbaleri Vaska slave gol Hermana Kana (©AFP)
Fudbaleri Vaska slave gol Hermana Kana (©AFP)

Kano spasao Sa Pinta, Moreplovci se provukli u derbiju Rija (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.12.20. | 02:58

Vasko stigao do boda protiv Fluminensea u popularnom "Divovskom klasiku" golom Argentinca u drugom minutu sudijske nadoknade. Nekadašnji trener Crvene zvezde nedeljama na ivici provalije

Nekadašnji trener Crvene zvezde Rikardo Sa Pinto treba da slavi napadača svog tima Hermana Kana. Argentinac je golom u drugom minutu sudijske nadoknade doneo bod Vasko da Gami protiv Fluminensea u Clássico dos Gigantes ili “Divovskom klasiku”, duelu ljutih rivala iz Rio de Žaneira – 1:1.

Gosti su vodili od devetog minuta pogotkom Velingtona Silve. Pogrešio je štoper domaćina Leandro Gastan, koji je odbio loptu samo do veziste Fluminensea, koji je rutinski sa desetak metara doveo goste u vođstvo.

Izabrane vesti

Vasko ima problem sa realizacijom ove sezone, teško stiže do golova. U nastavku su oba tima imala nekoliko solidnih prilika, gosti su imali veći posed lopte. Činilo se da će bodovi otići na kultnu Marakanu, ali izjednačenje u poslednjim trenucima meča. Imao je Vasko pre izjednačujućeg pogotka, pogođenu prečku, kada je sa 25 metara odlično šutirao Kolumbijac Gustavo Tores. Nije imao sreće da lopta završi u mreži.

Trud domaćina urodilo je plodom u drugom minutu sudijske nadoknade. Rezervista Hil je pokušao sa 25 metara, ali je lopta došla do njegovog zemljaka Kana, koji ju je prihvatio na sedam-osam metara, nije bio u ofsajdu, i zatresao mrežu gostiju. Bio je to 11. gol ove sezone u šampionatu za odličnog Gaučosa, četvrtog strelca elitne lige Brazila. Ima četiri pogotka manje od napadača Internasionala Tijaga Galjarda.

Sredinom oktobra ekipu iz Rija je preuzeo Rikardo Sa Pinto, ali nema promena nabolje. Moreplovci ređaju neuspehe. Sada su makar zaustavili niz od dva poraza, ali su bez pobede još od 14. novembra kada su slavili u gostima protiv Seare sa 2:0. Na svom terenu nisu pobedili više od tri meseca u Seriji A. Poslednji put su osvojili tri boda početkom septembra protiv Atletiko Paranensea (1:0).

Pre desetak dana su ispali u osmini finala Kopa Sudamerikana od argentinske Defense Ernana Krespa. Bio je ovo 106. remi u duelima gradskih rivala iz Rija. Vasko je mnogo uspešniji, ima 149 pobeda, naspram 122 Fluminensea. Moreplovci su i dalje na mestu koje vodi u niži rang.

BRAZIL 1 - 25. KOLO

Subota

Bragantino - Fortaleza 2:1 (1:1)

/Kandido 13, Toni Anderson 88 - Žuninjo 45+1/

Atletiko Paranaense - Atletiko Mineiro 0:1 (0:1)

/Vargas 44/

Internasional - Botaforo 2:1 (1:1)

/Patrik 36, Juri Alberto 70 - Pedro 28/

Palmeiras - Baija 3:0 (3:0)

/Vilijam 6, Vejga 36pen, Roni 43/

Seara - Atletiko Gojanense 1:2 (0:0)

/Ču 61 - Žean 79, Roberson 90/

Gojas - Gremio 0:0

Nedelja

Flamengo - Santos 4:1 (1:0)

/Žerson 42, Barbosa 50pen, 71pen, Felipe Luiz 58 - Bruninjo 75/

Korintijans - Sao Paulo 1:0 (1:0)

/Otero 25/

Sport Resife - Koritiba 1:0 (1:0)

/Tijago Neves 38/

Ponedeljak

Vasko da Gama - Fluminense 1:1 (0:1)

/Kano 90+2 - Silva 9/



tagovi

FluminenseRikardo Sa PintoVasko da GamaBrazilBrazil 1

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara