Gabrijel Barbosa Gabigol (©Reuters)
Gabrijel Barbosa Gabigol (©Reuters)

Karioka: Flamengo juri pol-poziciju

Vreme čitanja: 2min | sub. 24.04.21. | 22:26

Dvostruki uzastopni šampion Brazila ima šansu da završi ligaški deo sezone u Taka Guanabari na prvom mestu. Potrebna pobeda na Marakani protiv Volta Redonde

Poznata su četiri tima koja će igrati u plej-ofu šampionata Karioka, a to su Volta Redonda, Flamengo, Fluminense i Portugeza. Pred poslednje kolo ostalo je otvoreno pitanje lidera posle ligaškog dela sezone. U igri su čak tri tima, ali najveće šanse imaju Flamengo i Volta Redonda. Upravo će ova dva tima noćas (23.55) na kultnoj Marakani da odmere snage u derbiju kola.

Računica je jasna – pobednik osvaja prvo mesto pred plej-of. U slučaju remija, šansu da završi kao prvi ima Fluminense koji svoj meč poslednjeg kola Taka Guanabara igra u nedelju protiv Madureira.

Izabrane vesti

Flamengo je veći deo prvenstva Rio de Žaneira igrao u kombinovanom sastavu. Na startu šampionata nije na klupi bilo ni trenera Rožerija Senija, kao i prve zvezde tima Gabrijela Barbose Gabigola, zatim Urugvajca Araskaete, Evertona Ribeire... Dvostruki uzastopni šampion Brazila i osvajač Superkupa zemlje fudbala počeo je Kopa Libertadores prošle nedelje pobedom u Buenos Ajresu protiv Velez Sarsfilda sa 3:2.

23.55: (1,33) Flamengo (4,70) Volta Redonda (8,50)

Flamengu treba pobeda za pol-poziciju, ali će Seni da odmori veterane za duel drugog kola Libertadoresa naredne nedelje protiv čileanskog Union Kalere. Očekuje se da najiskusniji igrači Isla, Felipe Luis i Dijego Ribas odmore ovaj meč. Ipak, brazilski Globo najavljuje jak tim crveno-crnih sa standardnim tandemom u napadu Gabigolom i Brunom Enrikeom, kao i Araskaetom i Evertonom Ribeirom po krilima. Seni ne može da računa na Rodriga Kaja i Tijaga Maja koji se oporavljaju od povreda.

Flamengo želi 23. krunu prvaka Karioka, dok Volta Redonda, trenutni lider, želi da ponovi podvig iz 2005. godine kada je postala poslednji "mali klub" van velike četvorke iz Rija, koji čine Flamengo, Fluminense, Vasko de Gama i Botafogo, koja je osvojila pehar.

Trener Volta Redonda Neto Koluči nema problema oko sastava. U timu se vraća i kapiten Hejtor koji je pauzirao poslednji meč zbog kartona. Lider prvenstva Karioka je u padu forme. Poslednje dve utakmice nije pobedio Bangu i Botafogo, a ispao je iz Kupa Brazila od Žuazeirensea posle penal-ruleta. Flamengo nije poražen od Volte Redonde pet vezanih utakmica (tri pobede i dva remija). Proteklog leta crveno-crni su slavili sa 2:0, a oba gola delo je napadača Bruna Enrikea.

23.55: (1,68) Portugeza (3,45) Boavista (5,10)

U istom terminu Portugeza dočekuje Boavistu. Domaćin je siguran u plej-ofu, ali bi trijumfom, uz kiks Fluminensea u nedelju, mogao da se popenje na treću poziciju.


tagovi

Južna AmerikaFlamengoVolta RedondaGabrijel Barbosa Gabigol

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara