Havijer Ernandez Čičarito (©AFP)
Havijer Ernandez Čičarito (©AFP)

Klasa je večna: Het-trik Čičarita (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | pon. 26.04.21. | 03:03

Meksički napadač postigao pet golova u prva dva kola MLS-a. Galaksi pobedio Njujork Red Bulse sa 3:2 u drugom kolu šampionata Sjedinjenih Američkih Država

Golovima u Mančester Junajtedu pokazao je klasu, kasnije je karijera Havijera Ermandeza Čičarita išla silaznom putanjom, a sada u poznim igračkim godinama blista „preko bare“ u MLS-u, u dresu Los Anđeles Galaksija. Dva meča – pet golova i nagoveštaj fantastične sezone. Prošle nedelje na premijeri najjačeg šampionata Sjedinjenih Američkih Država dva puta je zatresao mrežu Intera u Majamiju za pobedu od 3:2, a istim rezultatom je srušen Njujork Red Buls na stadionu u Karsonu.

Blistao je meksički napadač i podsetio na najbolje dane u karijeri kada je nosio dres slavnog tima sa Old Traforda. Golgeterski njuh ga nije napustio i u 33. godini. U devetom minutu je odlično reagovao, ispratio mlak šut Vaskeza koji je išao pored gola. Kada se činilo da će lopta da ode u gol-aut, Čičarito ju je ćušnuo u mrežu.

Izabrane vesti

Gosti iz Velike jabuke su ubrzo izjednačili preko Endrjua Gatmena, ali na odmor se otišlo sa prednošću domaćina od 2:1. Španac Viktor Vaskez je odlično asistirao Meksikancu koji je izbegao ofsajd zamku, primio loptu desnom nogom, a onda opalio levicom kroz noge golmana Njujorčana, Brazilca Karlosa. Gledao se VAR, ali ofsajda nije bilo. Sudija je pokazao na centar.

U 60. minutu posle gužve opet je na pravom mestu bio Čičarito i iz neposredno blizine zakucao loptu u mrežu Bikova. Tri minuta kasnije Kaseres je smanjio rezultat, uneo neizvesnost u poslednjih pola sata, ali više se mreže nisu tresle.

Sa pet golova na startu sezone, Čičarito je istakao kandidaturu za prvog strelca MLS-a. Prethodne dve sezone najboji golgeteri lige bili su fudbaleri gradskog rivala Los Anđeles FC.

Ponedeljak, 20.45: (2,75) Platense (3,00) Aldosivi (2,60)

Njegov zemjak Karlos Vela bio je najbolji 2019. godine sa 34 gola, a prošle godine je Urugvajac Dijego Rosi sa 16 pogotka bio najefikasniji u skraćenoj sezoni u SAD-u usled pandemije virusa korona.

Odlično je startovao novu sezonu i srpski internacionalac Luka Stojanović. Nekadašnji omladinac Partizana, koj se afirmisao u Čukaričkom, postigao je dva gola u prva dva kola za Čikago Fajer.

MLS - 2. KOLO

Subota

Sporting KS - Orlando 1:1 (1:0)

Njujork Siti - Sinsinati 5:0 (1:0)

Nešvil - Montreal 2:2 (0:2)

Toronto - Vankuver 2:2 (1:0)

San Hoze - Dalas 3:1 (1:0)

Nedelja

Los Anđeles FC - Sijetl 1:1 (1:0)

Atlanta - Čikago 3:1 (1:0)

Minesota - Solt Lejk (0:2)

Nju Ingland - Di Si Junajted 1:0 (0:0)

Filadelfija - Inter Majami 1:2 (0:0)

Kolorado - Ostin 1:3 (1:0)

Portland - Hjuston Dinamo 2:1 (1:1)

Los Anđeles Galaksi - Njujork Red Buls 3:2 (2:1)



tagovi

MLS ligaMLSČičarito ErnandezČičaritoLos Anđeles GalaksiNjujork Red Buls

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara