Džeferson Duke i Teofilo Gutijerez (©AFP)
Džeferson Duke i Teofilo Gutijerez (©AFP)

Kolumbijska Klausura: Poslednja šansa za Atletiko Nasional, obračun veterana Dukea i Gutijereza

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.12.21. | 23:10

Tim iz Medeljina mora noćas (01.30) da pobedi Deportivo Kali da bi ostao u trci za finale plej-ofa šampionata ove južnoameričke države. Dvojica iskusnih napadača u prvom planu na stadionu Atanasio Žirardot

Kolumbijska Klausura je ove sezone podeljena na tri dela. Posle 20 kola prvog dela šampionata osam najboljih timova su se plasirali u takozvani Kvadrangular, gde su ekipe podeljena u dve grupe sa po četiri. Samo pobednici idu u finala gde će u dvomeču da odluče o šampionu ove južnoameričke države.

Zasad, Deportivo Kali i Tolima su lideri i blizu plasmana u borbu za titulu. Najveće razočaranje drugog dela prvenstva je Atletiko Nasional. Velikan iz Medeljina, dva puta najbolji tim na kontinentu, bio je lider posle prvog dela, ali je sada "fenjera" u Grupi A sa samo dva boda iz tri meča. Poslednja šansa za Zelene da se uključe u borbu za prvo mesto je noćašnji (01.30) duel protiv Deportiva. Ovi timovi su pre četiri dana odigrali meč u Kaliju. Slavio je domaćin sa 3:1 i pobegao velikom rivalu čak pet bodova.

Izabrane vesti

01.30: (2,15) Atletiko Nasional (3,15) Deportivo Kali (3,35)

Blistao je veteran Teofilo Gutijerez, strelac dva pogotka na tom meču. Radi se o nekadašnjem reprezentativcu Kolumbije koji ima 36 godina, ali i dalje trese mreže. On je ove godine pojačao zeleno-bele iz Juniora. Najbolje partije u karijeri imao je u slavnom River Plejtu, a nosio je i dresove Rosarija i Rasinga, kao i meksičkog Kruz Azula. U Evropi imao je dve epizode u Trabzonu i lisabonskom Sportingu.

--------------------------------------------------

Odigraj tiket kao i svakog dana i osvoji Porše Makan

SVAKI TIKET JE ULAZNICA U ARENU

Mozzart Gladijator je takmičenje sa pravilima takvim da u njemu svi učestvuju. Visina uplate ne igra presudnu ulogu, kao ni to da li je tiket dobitan ili ne. Tvoje je samo da svakog dana odigraš tiket, jer je svaki ulaznica u arenu.

---------------------------------------------------

Gosti dolaze na stadionu Atanasio Žirardot po bod koji bi ih približio velikom finalu plej-ofa Klausure. Atletiko Nasional mora da ide na trijumf. Remi bi bio ravan porazu. Domaćin najveće nade polaže u veterana, napadača Džefersona Dukea, strelca devet pogodaka ove sezone. Do kraja ovog dela prvenstva, tim iz Medeljina ima dva meča pred svojim navijačima, uz gostovanje Junioru u Barankilji. Eventualnih devet bodova mogli bi da mu donesu finale i duel za šampiona, ali ne zavise fudbaleri trenera Alehandra Restrepa samo od svojih rezultata.

Domaćin je bio u lošoj formi još u finišu ligaškog dela sezone. Nema pobedu već šest utakmica. U prvom delu sezone, Atletiko je na svom terenu pobedio sa 2:0 golovima Alveza i Marulanda. Tim iz Medeljina je bio bolji od ekipe iz Kalija i u dvomeču polufunala Kupa Kolumbije. Ukupnim rezultatom 3:2 je eliminisan Deportivo, a kasnije je velikan stigao do trofeja u ovom takmičenju u dvomeču sa Pereirom (ukupno 5:1).

KOLUMBIJA 1, KLAUSURA – 4. KOLO

GRUPA A

Sreda

Junior – Pereira u toku

Četvrtak

01.30: (2,15) Atletiko Nasional (3,15) Deportivo Kali (3,35)

GRUPA B

Četvrtak

23.55: (1,85) Amerika Kali (3,35) Petrolera (4,10)

Petak

02.05: (1,87) Miljonarios (3,25) Tolima (4,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaKolumbijaKolumbija 1Deportivo KaliAtletiko Nasional

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara