Gonzalo Mastrijani u sendviču dvojice fudbalera Flamenga (©Reuters)
Gonzalo Mastrijani u sendviču dvojice fudbalera Flamenga (©Reuters)

Kopa Libertadores: Flamengo blizu brazilskog finala, Gaučo s najjačim adutima u Gvajakilu

Vreme čitanja: 3min | sre. 29.09.21. | 23:15

Velikan iz Rio de Žaneira brani 2:0 iz prvog meča protiv Barselone u Ekvadoru. Domaćin će imati podršku oko 18.000 navijača

Brazilsko finale Kopa Libertadores i ove sezone na pomolu. Početkom januara gledali smo dvoboj Palmeirasa i Santosa na kultnoj Marakani u Rio Žaneiru. Titula šampiona Južne Amerike pripala je Velikim zelenim golom Brena u osmom minutu sudijske nadoknade. Ove sezone, tim iz Sao Paula brani krunu u Montevideu, 27. novembra na stadionu Sentenario, posle eliminacije Atletiko Mineira u polufinalu.

Verovatni rival Palmeirasu u borbi za tron kontinenta je Flamengo. Crveno-crni u Gvajakilu brane dva gola prednosti (2:0) iz prvog meča u Riju. Ekvadorski šampion ove sezone je napravio bum, dobio je Santos, Boku juniors u grupnoj fazi, izbacio Velez Sarsfild i Fluminense, a sada želi novi skalp favorita.

Izabrane vesti

02.30: (4.40) Barselona Gvajakil (3.60) Flamengo (1.83)

Domaćin će imati podršku s tribina noćas (02.30) na stadionu Monumental u Gvajakilu kapaciteta 59.283 gledalaca. Doduše, zbog mera predostrožnosti usled virusa korona, na stadionu u ovom ekvadorskom gradu moći će da bude prisutno 30 odsto kapaciteta stadiona, što znači da će oko 18.000 navijači biti uz svoje miljenike.

------------------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

------------------------------

Trener Flamenga Renato Gaučo Portalupi je sve karte bacio na osvajanje ovog trofeja. Pre dve godine pehar je završio u Riju posle pobede protiv River Plejta u Limi, ali je sada najvažniji trofej u Južnoj Americi u vitrinama Palmeirasa. Iskusni stručnjak, koji je tokom sezone zamenio Rožerija Senija, odmarao je najbolje igrača za vikend, kada je Flamengo odigrao 1:1 sa Amerikom u Belo Orizonteu.

Gaučo će imati kompletan tim na raspolaganju. Oporavili su se od povreda iskusni Filipe Luis i Urugvajac Araskaeta. Na golu će biti Dijego Alves, na bekovskim pozicijama Maurisio Isla i Filipe Luis. Štoperi su Rodrigo Kajo i poslednje pojačanje, David Luiz. Zadnji vezni su Andreas Pereira i Vilijan Arao, po krilima će da prete Araskaeta i Everton Ribeiro, dok će najistureniji u napadu da budu Bruno Enrike i Gabrijel Barbosa Gabigol.

Trener Barselone Fabijan Bustos sve karte baca na napad. Igraće ofanzivnije nego na Marakani u prvom meču. Gonzalo Mastrijani će biti u špicu, sa krila će da prete Martinez i Presijado. Domaći navijači najviše očekuju od Rubena Dijaza. Van stroja je jedino Nikon Molina koji je suspendovan zbog kartona. Njegovo mesto na sredini terena zauzeće Karselen.

Domaćin vežba izbođenje jedanaesteraca. Nema produžetaka, već će, ukoliko bude 2:0 u revanšu, odmah penali da odluče finalistu najjačeg klupskog takmičenja u Južnoj Americi. U polufinalu Kopa Libertadores važi pravilo gola u gostima. Zbog njega je Palmeiras izborio finale posle dvomeča sa Atletiko Mineirom iz Belo Orizontea (0:0 i 1:1).

Tim iz Gvajakila nije igrao šampionat Ekvadora prethodnog vikenda. Ekipa nije u formi ove sezone, ima samo jedan trijumf u poslednjih sedam utakmica. Prvi meč je pokazao da je Flamengo mnogo kvalitetniji i da ne bi trebalo da dovodi u pitanje plasman u veliko finale krajem novembra u prestonici Urugvaja.

KOPA LIBERTADORES, POLUFINALE - REVANŠI

Sreda

Atletiko Mineiro - Palmeiras 1:1 (0:0) /prvi meč 0:0/

/Vargas 52 - Dudu 68/

Četvrtak

02.30: (4.40) Barselona Gvajakil (3.60) Flamengo (1.83) /prvi meč 0:2/

***kvote su podložne promenama


tagovi

Južna AmerikaFlamengoBarselona GvajakilKopa Libertadores

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara